HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Eylül 2019 Salı - 14:50

Soyer'den ilçe belediye başkanları ile buluşma: 'Stratejik plan' zirvesinde neler konuşuldu?

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Hazırlık aşamasında olan 2019-2024 İzmir Stratejik Planı için konuşan Başkan Soyer, “Bugünkü toplantımız bir senkronizasyon toplantısıdır. İlçeler, hem sivil toplum kuruluşları eğer aynı stratejik hedeflerle yol almazlarsa o vakit ortaya iyi bir şey çıkmıyor. Ortaya bütüncül bir resim çıkmıyor. Herkes birbirinden haberdar olsun istiyoruz. Eylül ve Ekim aylarında yapılacak meclis toplantılarıyla bunlar karar altına alınsın” dedi.

Soyer den ilçe belediye başkanları ile buluşma:  Stratejik plan  zirvesinde neler konuşuldu?

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer, metropol ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda 31 Mart yerel seçimleri sonrasında hayata geçirilen çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca başkanlar yeni süreçte izlenecek yol haritaları üzerinden fikir alışverişinde bulundu.

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen zirveye Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin katıldı.

Ayrıca Bayındır Belediye Başkanı AK Partili Uğur Demirezen de toplantıda yer aldı. Bir gün sonra gerçekleşecek kırsal belediye başkanları toplantısına Bayındır’ın kurtuluş günü olmasından dolayı katılamayacağını ifade ettiği belirtilen Başkan Demirezen’in kendi isteğiyle metropol buluşmasında yer aldığı aktarıldı.

BUGÜNKÜ SENKRONİZASYON TOPLANTISI
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, toplantının basına açık bölümünde yaptığı bilgilendirmede önemli ifadeler kullandı. Başkan Soyer, buluşmanın altında yatan sebebin 2019-2024 İzmir Stratejik Planı olduğunu söyledi. Soyer, “Bugünkü toplantımız bir senkronizasyon toplantısı. Stratejik plan her kurumun kendi başına yapması gereken plan ama İzmir denince hem büyük ilçeleri hem sivil toplum kuruluşları eğer aynı stratejik hedeflerle yol almazlarsa o vakit ortaya iyi bir şey çıkmıyor. Herkes iyi bir şey yaptığını düşünüyor ama ortaya bütüncül bir resim çıkmıyor. Yapmamız gereken şey bu plan çalışmalarının mümkün olduğu kadar birbiriyle uyumunu sağlamaktır. Tüm Türkiye’ye dünyaya karşı bir İzmir stratejik planı ortaya çıkarmak. Hepimizin uyacağı, takip edeceği ve parçası olacağı bir plandan bahsediyorum. Örneğin Bornova’nın stratejik planı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin stratejik planı uyumlu değilse ne ortak yatırım yapmak ne ortak bir hikaye ortaya koymak mümkün olmaz. Mutlaka bunları senkronize etmeye çalışacağız” dedi.

EYLÜL VE EKİM AYLARINDAKİ MECLİSLERDE KARARLAR ALINACAK
Soyer, “İki kısa sunumumuz olacak. Hem İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin stratejik plan çalışmasıyla ilgili ana hatları ortaya koyacağız bir de aynı şekilde sürdürülebilir kentsel gelişim ağıyla ilgili bir sunum olacak. Ondan sonra da ilçe belediyelerimizin 10 dakikayı geçmeyecek kısa sunumlarını dinlemek istiyoruz. Herkes birbirinden haberdar olsun istiyoruz. Eylül ve Ekim aylarında yapılacak meclis toplantılarıyla bunlar karar altına alınsın. Birbirimizle buluşarak bu kararları alalım. Önümüzdeki 4 buçuk yılda da yol alalım istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Başkan yardımcıları ve bürokratlarıyla toplantıya gelen ilçe belediye başkanlarının dosyalar hazırladıkları görüldü. Başkanların basına kapalı bölümde ilçeleriyle ilgili bilgilendirme yaptığı ve gereken proje ve yatırımlarda Büyükşehir Belediyesi’nden talepte bulundukları belirtildi. 

4 Eylül Çarşamba Günü (Yarın) ise diğer 18 ilçenin belediye başkanının katılacağı bir toplantı gerçekleşecek. 

 
Menemen'de çocuklara özel Kurtuluş Şenliği
 
Ege'ye oksijen yerine azot gazı verilmesinde bilirkişi raporu hazırlandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GAZİEMİR 3 Eylül 2019 Salı 20:32

O toplantıda maalesef GAZİEMİR kayıp....

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'de çocuklara özel Kurtuluş Şenliği
Çocuklara ve gençlere verdiği önemi hayata geçirdiği projelerle ortaya ...
Torbalı’da sahne Levent Üzümcü'nün
Son yıllarda başarılı işlere imza atan sevilen tiyatrocu Levent Üzümcü, ...
Foça'da Emine Bulut unutulmadı
Foça Caz Günleri’nin son akşamında Sanatçı Fatih Erkoç’un davetiyle sahneye ...
 
Büyükşehir'den Kemalpaşa'da üreticiye destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin küçükbaş hayvancılığın desteklenmesi konusundaki ...
Başkan Selvitopu'ndan kentsel dönüşüm uyarısı
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kentsel dönüşüm uygulamalarının ...
Balçova'da spor zamanı
Balçova Belediyesi, kadınların ücretsiz spor yapabilmeleri için semt spor ...
 
Narlıdere ile Büyükşehir arasında işbirliği buluşması
Vatandaşlara daha iyi ve kaliteli hizmet sunmak için çaba sarfeden Narlıdere ...
Bornova Yeşilova'ya Altay desteği
Sporcu ve spor adamı kimliğiyle de bilinen Bornova Belediye Başkanı Dr. ...
Karşıyaka, İzmir Fuarı'na damga vuracak
Karşıyaka Belediyesi, 6 Eylül’de başlayacak 88. İzmir Enternasyonal Fuarı ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva