HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Eylül 2019 Salı - 12:11

Büyükşehir'den Kemalpaşa'da üreticiye destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin küçükbaş hayvancılığın desteklenmesi konusundaki çalışmaları devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı törenle eğitimlerini tamamlayan 32 üreticiye toplam 126 adet küçükbaş hayvan hibe edildi. Kemalpaşa ilçesinde ilk kez yapılan küçükbaş hayvan hibesinde konuşan Başkan Soyer, projeyi balık tutmayı öğretmeye benzeterek, "Üreticilerimize hayvan vereceğiz ve onların bir başlangıç yapmasına imkan tanıyacağız. Bunu asla balık vermek olarak algılamasınlar, bu aslında onlara balık tutmayı öğretmektir" diye konuştu.

Büyükşehir den Kemalpaşa da üreticiye destek

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, muhtarlar, üreticiler ve vatandaşların katıldığı küçükbaş hayvan hibesi töreninde konuşan Başkan Soyer, “Başarılı olmak zorunda bu arkadaşlarımız. Neden biliyor musunuz? Eğer bir memleket üretimden uzaklaşıyorsa eğer bir memleket bereketli topraklarının bereketinden faydalanmıyorsa, işte o zaman yok olmaya mahkumdur. İşte o zaman atalarımızın bize bıraktığı mirasa haksızlık etmiş oluruz, onu har vurup harman savurmuş oluruz. O nedenle şunu hayal ediyorum. Atamızın dediği gibi, köylü milletin efendisiyse ben çocuklarımızın, torunlarımızın bir gün atam gibi, babam gibi çiftçi olmak istiyorum, demesini hayal ediyorum. Çünkü bundan daha gerçek bir kalkınma yoktur” şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin her türlü yardım ve işbirliğine açık olduğunu söyleyerek, üretimin ancak özenli çalışarak gerçekleşeceğinin altını çizen Başkan Soyer, “Eğer arkamızdaki bereketli topraklarda üretim yapılırsa, işte o üretimle ailelerin geçinebilmesi ve kimseye muhtaç olmaması mümkün. Onun için sizlere balık tutmayı öğretmek istiyoruz. 39 üreticimiz asla şunu aklından çıkarmasın, başarısız olurlarsa sadece kendilerinin değil kendilerinden sonra geleceklerin de umudunu kıracaklar. Başarılı olmak zorundalar. En iyi en verimli şekilde bu işi sürdürmek zorundalar. Üreticimiz sahip çıkarsa biliniz ki Büyükşehir Belediyesi çok daha fazla üreticiye yardım yapmaya hazırdır" diye konuştu.

YERELDE KALKINMANIN BİR ÖRNEĞİNİ BURADA VERİYORUZ
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ise yaptığı konuşmada “Yerelde kalkınmanın bir örneğini burada veriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer daha önceden belirlediği programını tüm hızıyla devam ettiriyor, kendisine teşekkür ediyoruz. İzmir, yerelde kalkınmada Türkiye'ye örnek oldu. Bir çok ilçemizde küçükbaş hayvan dağıtımı hızla sürüyor. Sıra Kemalpaşa'ya geldi. Bu bir başlangıç. Biz balık tutmasını öğrettiğimiz zaman, yerelde birçok konuda bu işi başarmış sayılırız. Teşvik edeceğiz. İki sene önce üç tane koyun bir tane damızlık hayvan alanının şimdi kırk tane hayvanı olmuş. Bunu teşvik etmek lazım. Herkes taşın altına elini koyacak. Yerelde kalkınmayı hep beraber yapacağız" dedi.

Konuşmaların ardından üreticiler adına Başkan Tunç Soyer'e kuzu hediye edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Kemalpaşa Belediye Başkanı küçükbaş hayvan dağıtımı için kura çekti. İki başkan daha sonra tören alanını gezerek vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 
MHP İzmir'den ormanlar için koruma önerisi
 
Altınordu'dan Süper Lig'e bir kaleci daha
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Selvitopu'ndan kentsel dönüşüm uyarısı
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kentsel dönüşüm uygulamalarının ...
Balçova'da spor zamanı
Balçova Belediyesi, kadınların ücretsiz spor yapabilmeleri için semt spor ...
Narlıdere ile Büyükşehir arasında işbirliği buluşması
Vatandaşlara daha iyi ve kaliteli hizmet sunmak için çaba sarfeden Narlıdere ...
 
Bornova Yeşilova'ya Altay desteği
Sporcu ve spor adamı kimliğiyle de bilinen Bornova Belediye Başkanı Dr. ...
Karşıyaka, İzmir Fuarı'na damga vuracak
Karşıyaka Belediyesi, 6 Eylül’de başlayacak 88. İzmir Enternasyonal Fuarı ...
Torbalı'da kross heyecanı
Torbalı Belediyesi’nin düzenlediği 7 Eylül Kurtuluş Şenlikleri kapsamında ...
 
Beydağ'ın kurtuluş yıl dönümü kutlandı
İzmir'in Beydağ ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıl dönümü ...
Çiğli'de Levent Üzümcü rüzgarı
Usta Tiyatrocu Levent Üzümcü, “Anlatılan Senin Hikayendir” oyunuyla Çiğlililere ...
İzmir'e 'pamuk eller cebe' çağrısı: Konsere gelin, yangın uçağını alalım!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yangın söndürme çalışmaları ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva