HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ocak 2024 Cumartesi - 17:52

Soyer’den gövde gösterisi… Dikkat çeken mesajlar: Benimle direnmeye var mısınız?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli Tramvayı’nın açılışında önemli mesajlar verdi. Soyer açıklamasında iktidarı hedef alarak “İzmir, bir kere daha halkın cebini boşaltıp, kendi kesesini doldurmaya çalışan haramilerin hayallerini süslüyor. Ben, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da onların hepsiyle göğüs göğüse mücadele etmeye hazırım! Benimle birlikte direnmeye var mısınız?” dedi.

Soyer’den gövde gösterisi… Dikkat çeken mesajlar: Benimle direnmeye var mısınız?

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli Tramvayı açılında önemli mesajlar verdi. Soyer, programda merkezi hükümeti hedef aldı.

ÇİĞLİ TRAMVAYI 2 HAFTA BEDAVA

İZMİR'İN GURUR GÜNÜ... HOŞGELDİN ÇİĞLİ TRAMVAYI!

BİZİM İÇİN GURUR, İZMİR’DEN 40 ALIP, 1 VERENLERİN UTANÇ GÜNÜDÜR
İzmirlilere verdikleri sözü tuttuklarını söyleyen Başkan Soyer İzmir’e üvey evlat muamelesi yapıldığını da belirterek, “Bugün, her türlü haksızlık, hamaset ve yobazlık karşısında dimdik duran İzmir’in günüdür. Bugün, oyunu her zaman demokrasiden, laiklikten, Atatürk’ten yana kullandığı için üvey evlat muamelesi gören İzmir halkının hakkını söke söke aldığı gündür. Bugün… Pandemiye, afetlere ve ekonomik krize rağmen İzmir aşkıyla birbirine kenetlenen 4.5 milyonun günüdür. Bugün İzmir’den 40 alıp, 1 verenlerin utanç, kırka bire rağmen dev yatırımlar yapmayı başaranlarınsa gurur duyacağı gündür. Bugün, onların kur korumalı mevduat hesaplarının değil, İzmir’deki emek korumalı hizmet anlayışımızın meyvelerini verdiği gündür. İzmir’i demir ağlarla öreceğimize söz vermiştik. Bugün, İzmirlilere verdiğimiz sözü tutmanın haklı gururunu, heyecanını yaşadığımız gündür” dedi.

BİZİ GÖMMEYE ÇALIŞTILAR, TOHUM OLDUĞUMUZU UNUTTULAR
Dev yatırımı engelleyenler olmasına rağmen tamamladıklarını kaydeden Başkan Soyer, “Dün gibi hatırlıyorum...5 yıl önce, İzmir’i demir ağlarla öreceğiz dediğimizde bize inanmayanlar oldu. Birileri, bunlar hayal satıyor, bundan öncekiler yapamadı, bunlar da yapamaz dediler. Yaptık.“Bunlar parayı bile bulamaz” dediler. Bulduk. Bunlar kendi söküğünü dahi dikemez, İzmir’i bize verin dediler. Fakat her seferinde yaptıkları gibi unuttular. Bizler, Mustafa Kemal’in evlatlarıyız. Güzel İzmirliler, Bizim bu şehre, bu memlekete duyduğumuz bağlılığın aşamayacağı hiçbir engel yoktur. Bizi gömmeye çalıştılar, tohum olduğumuzu unuttular. Her daim çoğaldık. Onların bizi yıkıldık sandığı yerden, her daim şahlanıp ayağa kalktık. Biz, bu topraklar için canını vermeye hazır Kuvayi Milliyeyiz. Yörük Ali Efe’yiz, Börklüce Mustafa’yız, Hasan Tahsin’iz.İzmir’i bilenler bilir” diye konuştu.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI’NIN U’SU YOK
İzmir’de Ulaştırma Bakanlığı’na ait metro desteği olmadığını vurgulayan Başkan Soyer, “Bu şehirde Ulaştırma Bakanlığı’na ait metroları simgeleyen tek bir “U” harfi yok. Yani Bakanlık tarafından yapılmış tek bir metre metro tüneli yok. Onun yerine, kendi metro hattını, sadece kendi imkanlarıyla yapan bir belediye var. Sizin Belediyeniz var. İzmir Büyükşehir Belediyesi var. Sadece 5 yıllık görev sürem boyunca İzmir’de 1 Milyar 235 milyon Euroluk raylı sistem yatırımı yapıyoruz, yani bugünkü rayiçle yaklaşık 41 milyar lira. Üstelik tüm bunları sadece İzmir’de bizim Belediyemiz başarmadı. Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler, İstanbul’da, Ankara’da, Eskişehir’de ve tüm Belediyelerimizde bir yerel yönetim destanı yazdı. 5 yıl gibi kısa bir sürede metrolar, yollar yaptık; sosyal belediyeciliği 11 büyükşehir hep birlikte omuz omuza yeniden ayağa kaldırdık” dedi.

İZMİRLİLER BU NUMARAYI YUTMAZ
Merkezi hükümetin Halkapınar Metrosu için temsili olarak 3 bin TL yatırım sağlamasını eleştiren Soyer, “Peki bu beş yılda 5 yılda merkezi hükümetin İzmir’e layık gördüğü raylı sistem yatırımı ne kadar biliyor musunuz? 3 milyar Lira değil.3 milyon Lira değil.300 bin Lira değil.30 bin Lira değil. Sadece 3 bin Lira.3 bin lira, 3 bin! Biliyoruz ki şimdi şu saatlerde bundan 10 yıl önce, 2014 yılında temelini attıkları şehir hastanesinin açılışını nihayet yarım yamalak yapmaya çalışıyorlar. Üstelik bunu, Hazine garantili, sermayedarın bütün riskini, zararını halkın sırtına yükleyen, 5’li çetelerin servetine servet katan bir sistemle yapıyorlar. Bu ülkeyi, gençsiz, mühendissiz ve doktorsuz bıraktıktan sonra, gelecek hayallerini yok edip insanları küstürdükten sonra bina yapsan ne olur yapmasan ne olur. İzmir’den 40 alıyorsun 1 veriyorsun.Verdiğin biri de bir lütufmuş gibi bu şehrin insanlarının kafasına kakıyorsun. Hiç kimse kusura bakmasın. İzmirli bu numaraları yutmaz. Yıllarca İzmir’e geldiniz gittiniz.Gördes barajını yaptık, İzmir’in suyunu biz getirdik dediniz. Halbuki parasını İZSU’ya, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, yani İzmir halkına ödettiniz. Siz, İzmirlilerin vergileriyle tabanı çatlak, su tutmayan Gördes Barajı’nın müteahhidini zengin ettiniz. İzmir ise hala gelmeyen suyun barajı için DSİ’ye ödeme yapmaya devam ediyor” diye konuştu.

O METRO BURAYA GELECEK DEDİK
İzmir tarihinin dönüm noktalarından biri olduğunu ifade eden Soyer, “183 milyon Euro’luk göz kamaştıran bir yatırımla İzmir'e kazandırdığımız Çiğli Tramvayımızın kurdelesini kesiyoruz. Tramvayın inşaatını kendi dönemimizde başlatmıştık, yine kendi dönemimizde tamamladık.Narlıdere Metrosu’nu bir önceki dönemden yüzde 12 düzeyinde dervalmıştık, yüzde 100’ünü bitirdik. Bir kaç hafta sonra 287 milyon Euro’luk yatırımla Narlıdere Metrosunu açarak Cumhuriyetimizin 100. yılına armağan etmek üzere yine birlikte olacağız. O metro Buca’ya gelecek dedik. Getiriyoruz. 9 Ocak’ta Buca’da, “dev köstebek” denilen tünel sondaj makinelerini toprağın altına indirdik… İzmir tarihinin en büyük raylı sistem projesi olan Buca Metromuzun yapımı, 765 milyon Euro’luk bir yatırımla, son sürat devam ediyor. Bu dev raylı sistem yatırımımızın her bir katresinde, her metresinde, her adımında sarayın değil, halkın alın teri vardır.Kimseye eyvallahı olmayan, kimsenin önünde el bağlamayan alnı ak, başı dik İzmir'in...Mustafa Kemal'in evlatlarının emeği vardır.Bu tramvayın temelinde hırsızlık ve haramilik yok.Dürüstlük ve cesaret var.Bizim yatırımlarımızın özünde adam kayırmacılık, rantçılık yok.Birlik var, beraberlik var.Bu meydan muhterislerin ve kifayetsizlerin meydanı değil.Bileğiyle, aklıyla ve vicdanıyla mücadele edenlerin meydanıdır” şeklinde konuştu.

YOLSUZLARA GEÇİT VERMEDİM
Başkan Soyer son olarak şu ifadelere yer verdi:

“Bu tarihi günde, huzurunuzda bir kez daha söz veriyorum. Sizlerin takdirleriyle, son nefesime kadar İzmir aşkıyla, bu güzel şehre hizmet etmeye devam edeceğim. İzmir’in hakkını çalmak isteyen yolsuzlara… İzmir’i ganimet olarak gören haramilere…Bu şehrin kendi karakterini ve Cumhuriyete olan sadakatini hor gören dalkavuklara… Asla geçit vermedim! Vermeyeceğim… İzmir, bir kere daha halkın cebini boşaltıp, kendi kesesini doldurmaya çalışan haramilerin hayallerini süslüyor. Ben, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da onların hepsiyle göğüs göğüse mücadele etmeye hazırım! Benimle birlikte direnmeye var mısınız? İzmir’i bu ülkenin, demokrasi, refah, kardeşlik ve barış neferi olarak daha da güçlendirmeye hazır mısınız.Birlikte daha da umutlu ve coşkulu bir yürüyüşe hazır mısınız!Çiğli Tramvayı, buradaki kararlılığımızın en güzel eserlerinden biridir.İzmir’in en yeni raylı sistem hattı, Çiğli Tramvayımız, 4 buçuk milyon İzmirliye, bütün İzmir’e armağan olsun.Daima demokrasi. Daima Cumhuriyet. Daima İzmir”

 
İzmir’in gurur günü… Hoş geldin Çiğli Tramvayı!
 
Sağlık üssü yola çıktı... İzmir, Şehir Hastanesi'ne kavuştu
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yaşar Yalçın Özet 28 Ocak 2024 Pazar 16:29

Başarıların devamını dilerim sayın başkan.

Yorumu oyla      2      3  
28 Ocak 2024 Pazar 11:14

İzban devlet desteği ile yapıldı yalan söylemeyiniz. Günahtır. Pek günahtan sevaptan anlamasanız da bu böyle.

Yorumu oyla      2      6  
Alo 28 Ocak 2024 Pazar 01:23

Hamza dağcı yorumcu kupon arazileri n yerini iyi biliyor yandı KEMALPAŞA daki araziler

Yorumu oyla      8      2  
Cemalettin 28 Ocak 2024 Pazar 00:34

Yokuz izmirin bu halini gören zaten senin gibi başkana oy atmaz mahvettiler chp yi berbat siyaset yapamadığınız işleri bırakın gençler yapsın rezil oldunuz

Yorumu oyla      4      8  
Doğrular 27 Ocak 2024 Cumartesi 21:54

HAYIR YOKUM! YOKUM! YOKUM! İZMİR'İN PARASINI YOK YERE ÇARCUR ETTİNİZ.. BELEDİYE'NİN EN ÖNEMLİ YERLERİNE OKUMA YAZMA BİLMEYEN LİYAKATSİZ İŞ TAKİPÇİLERİNİ MÜDÜR YAPTINIZ... KARŞIYADAKİ 4 DEFA İHALE EDİLEN OPERA BİNASI HALA BİTMEDİ VE İBB NE ZARARI YAKLAŞIK. 1 KATRİLYON PARAYI ÇÖPE ATTINIZ! KEMERALTI YOLLARI KAN AĞLIYOR ESNAF SİZİN YÜZÜNÜZDEN BATTI. YANİ HİÇ AMA HİÇ TUTULACAK BİR YANINIZ, HALK'DA KARŞILIĞININIZ YOK MAALESEF İŞİNİZ GÜCÜNÜZ BASİT ŞOVLAR VE BEDAVA DEYİP SONRA YAN ÇİZDİĞİNİZ TARKAN KONSERİ.. İZMİRİ RESMEN MAHVETTİNİZ TUNÇ BEY. BENCE SİZİ 31 MART'DA O ŞOV YAPTIĞINIZ BİSİLETİNİZ İLE BERABER EVİNİZE YOLLAYACAĞIZ VE İZMIR HAMZA DAĞ BAŞKAN İLE HAK ETTİĞİ DEĞERİ VE TÜM YATIRIM DESTEKLERİNİ ALACAK.. EGENİN İNCİSİ TEKRAR IŞILDAMAYA BAŞLAYACAK AMA SİZLE DEĞİL TABİKI... YÖNETEMEDİNİZ BU GÜZELİM ŞEHRİ YÖNETEMEDİNİZ.. 31 MART'DA SÖZ MİLLETİN...

Yorumu oyla      8      10  
Doğrucu Davut. 27 Ocak 2024 Cumartesi 19:24

Ah sen şu kolltuğu bir bırak ta bak neler neler çıkacak.

Yorumu oyla      6      9  
Izmirli 27 Ocak 2024 Cumartesi 18:20

Sayın SOYER,size öncellikle genel merkez ve onun etrafında çöreklenen rantçı guruplar engel oluyor,siz bu partide üye olmuş yıllardır CHP de görev alıyorsunuz ama başka sağ partiden kapı dışarı koydukları adamları ülkenin en büyük şehir belediye başkanı olarak atıyorlar emekleri olmadan Kılıçdaroğlu tarafından partiye getirilenler önce onu sürgün ettiler sizide sürgün etmek için uğraşıyorlar üstelik beş sene beraber çalıştığınız yardımcı olduğunuz belediye başkanları ve ilçe başkanları sizin için olumsuz girişimlerde bulunduğunu umarız bilirsiniz,evet direnmeye devam ediniz ve gerekirse bağımsız belediye başkanı olarak seçime girerek genel merkeze bir ders vermeniz için size destek vereceğiz,devamke...

Yorumu oyla      17      12  
ismail 27 Ocak 2024 Cumartesi 18:20

ulen belediye olarak halkın paralarını carcur eden sensın izbandakı durumu mu anlatalım yoksa bedava deyip sonradan tarakana verdigin izmirin paralarını mıhatırlatalım kim imiş harami bir daha soyle bakalım

Yorumu oyla      15      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in gurur günü… Hoş geldin Çiğli Tramvayı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapımı tamamlanan Çiğli Tramvayı'nı hizmete açtı.
Başkan Çerçioğlu Cumartesi Pazarı'nda vatandaşlarla buluştu
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi ...
Karşıyaka’da budama seferberliği
Karşıyaka Belediyesi, kent içinde bulunan park ve ağaçlık alanlarda bakım ...
 
Basmane'de restorasyon seferberliği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Basmane'de Oteller Sokağı’nda bulunan tarihi ...
Çiğli Tramvayı açılışı için trafik düzenlemesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Çiğli Tramvayı ...
Dünya Gümrük Günü Aliağa’da kutlandı
Aliağa Gümrük Müdürlüğü, ‘26 Ocak Dünya Gümrük Günü’ münasebetiyle kutlama programı düzenledi.
 
Başkan Koştu, ‘sistematik kavga başlatıldı’ dedi ve ekledi: Bunlar FETÖ oyunları!
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, kız kardeşi Hale Koştu Özyeşil’in ...
Namazgâh Hamamı kapılarını açtı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen tarihi Namazgâh Hamamı, ...
Sömestir tatili Buca’da çok eğlenceli
Buca Belediyesi , sömestir tatili boyunca çocukların eğlenip dinleneceği ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva