HABERLER>EKONOMİ
14 Kasım 2014 Cuma - 09:16

Sörf turizminde sıra Alaçatı’dan sonra Dikili’de

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, Ayvalık ve Dikili’de sektör yetkilileri ve üyelerle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Sörf turizminde sıra Alaçatı’dan sonra Dikili’de

İZMİR -  Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, Başkan Yardımcısı Kapt. Savaş Ercan, Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yalavaç, Murat Yılmazel ve Şube Müdürü Halil Hatipoğlu’ndan oluşan heyet, Ayvalık ve Dikili’de gerçekleştirdikleri ziyaretlerin ardından üyelerle biraraya gelerek sorunları dinledi.
 
Başkan Öztürk,   İzmir’de sörfü yılın 10 ayına yaymak ve Alaçatı’yı dünyanın sayılı sörf merkezlerinden biri yapmak için çalışmalara yoğun bir şekilde devam ettiklerini belirterek, “sırada Dikili var” dedi.

DTO İzmir Şubesi olarak deniz turizminin tüm dallarında gelirleri artırmak için başlattıkları çalışmada, Alaçatı’nın potansiyelini belirlediklerini kaydeden Öztürk, çalışmalarımızı şimdi Dikili üzerinde yoğunlaştırmak istiyoruz. Dikili’de sörf okullarının açılması, deniz malzemeleri satışı gibi yatırımların kurulması gerekiyor. Amacımız, Dikili’de sörf ile ilgili organizasyonların oluşturulmasını sağlamak. Bunun için çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz” diye konuştu.
 
Ayvalık ve Dikili’de günübirlik tur düzenleyen üyeler, sezonun kısa olmasından yakınarak en büyük sorunlarının çekek yeri olduğunu belirttiler. Ayvalık’ta günübirlik tur düzenleyen üyeler, tekneleri için barınak yeri istediklerini ve konu ile ilgili bölgede incelemelerde bulunduklarını anlatarak, barınak yapımında kendilerine yardımcı olunmasını talep ettiler.
 
BARINMA VE ÇEKEK YERİ BÜYÜK SORUN
Ayvalık ve Dikili’de gezi tekneleri ile günübirlik tur düzenleyen üyeler, en büyük sorunlarının barınma ve çekek yeri olduğunu belirttiler. Ayvalık’ta günübirlik tur düzenleyen üyeler, tekneleri için barınak yeri istediklerini ve konu ile ilgili bölgede incelemelerde bulunduklarını anlatarak, barınma yeri için kendilerine yardımcı olunmasını talep ettiler.
 
DTO İzmir Şubesi yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, “Üyelerimiz kışın teknelerini barındırabilecekleri, yaz döneminde ise kıyıya yanaştırabilecekleri yer konusunda isteklerini dile getirdiler. Dikili bölgesindeki üyelerimizin belirledikleri yerler ile ilgili raporu yetkililerle paylaşacağız. Sorunların giderilmesi için çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam edeceğiz. Bunun yanında acil durumlar için yangın söndürme botuna ve yardım botuna ihtiyaç duyulduğu belirtildi” dedi.
 
Öztürk ayrıca, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gencer’e yaptıkları ziyarette, kruvaziyer konusunun da ele alındığını, bölgenin kruvaziyer açısından geliştirilmesi konusunda ortak çalışmalar yapılacağını sözlerine ekledi.
 
Günübirlik Tur Tekneleri Kooperatifi Başkanı İsmail Duman ise Ayvalık ve Cunda arasında çalışan yolcu motorlarında tek hat olması nedeniyle sıkıntılar yaşandığını kaydederek, Sarımsaklı-Ayvalık ve Cunda arasında yeni bir hat oluşturulması gerektiğini ifade etti.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bavul ticareti 18 yılın zirvesinde!
Bavul ticareti bu yılın 3. çeyreğinde 2 milyar 660 milyon dolarla 18 yılın ...
Fıstık üretimini kuraklık vurdu
Yer fıstığı üretiminin yüzde 80’inin gerçekleştiği Osmaniye ve Adana’da ...
Denizli Çimento 503 milyon dolara satıldı
Denizli’nin önemli sanayi kuruluşlarından biri olan Denizli Çimento'nun ...
 
Bakan açıkladı: ‘Ak Saray’ için hızlandırma ödeneği
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yatırımları hızlandırma ödeneğinden Cumhurbaşkanlığı ...
Manisa’da 2 milyon ağaca kara haber!
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde iki milyon ağacın kesilmesinin öngörüldüğü ...
Cari açık beklentilerin altında
Eylül ayında cari açık 2,2 milyar dolar oldu.
 
HSBC Türkiye’ye siber saldırı
HSBC Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, siber saldırı sonucu 2.7 milyon ...
Zeybekci’den EXPO bombası ve Çandarlı çağrısı
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ege illeri olarak EXPO 2025'e aday olmak ...
İzmir’de iki yakayı birleştiren forum: Ege’yi birlikte kullanalım!
Türk ve Yunan işadamları arasında düzenlenen son yıllardaki en büyük toplantıda ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva