HABERLER>SPOR
17 Temmuz 2017 Pazartesi - 12:26

Somalı çocuklara umut olacaktı: Kaderine terk edildi!

Soma'da 301 madencinin yaşamını yitirdiği facianın ardından Türkiye Futbol Federasyonu tarafından, babalarını kaybeden Somalı çocukları sporla rehabilete etmek amacıyla 6 milyon 200 bin TL harcamayla inşa edilen TFF Soma Milli Takımlar Eğitim ve Futbol Okulu açılışı yapılmadan kaderine terk edildi.

Somalı çocuklara umut olacaktı: Kaderine terk edildi!

O sezonun Süper Lig şampiyonu Fenerbahçe ile Türkiye Kupası'nı kazanan Galatasaray arasında 25 Ağustos 2014'te oynanan Süper Kupa finali Manisa 19 Mayıs Stadı'na alındı ve aynı gün tesisle ilgili protokol imzalandı. Finalin 1 milyon 320 bin TL hasılatı, TFF ve Soma Belediyesi'nin katkısıyla inşaat, Mart 2015'te, 80 günde tesisi bitirme hedefiyle başladı. UEFA standartlarında 2'si doğal çim ve 3'ü sentetik zeminli olmak üzere toplam 5 sahanın yer aldığı projede 24 futbolcunun konaklaması için lojman, 2 teknik direktör odası, fitness salonu, futbolcu izleme odası, derslikler ve yemekhane inşa edildi.

TFF Başkan Vekili Nihat Özdemir, yöneticiler, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve ilçe protokolü, 20 Ağustos 2015'te bitme aşamasına gelen tesisi ziyaret etti. Facianın 3'üncü yıldönümü olan 13 Mayıs 2016'da yapılacağı açıklanan açılış töreni ileri bir tarihe ertelendi. Bu tarihin üzerinden geçen 14 ayda inşaatı tamamlanan tesisle ilgili hiçbir gelişme olmadı. 6 milyon 200 bin TL'ye mal olan komplekste henüz kullanılmadan mantar kapan çim sahalardan biri tamamen yenilendi. Ne Soma'daki futbol takımlarına ne de Somalı çocuklara kapılarını açabilen atıl durumdaki tesiste bekçiler dışında kimse bulunmuyor.

PERSONEL SORUNU BÜYÜK
Soma'da 6 milyon 200 bin TL harcamayla inşa edilen Milli Takımlar Eğitim ve Futbol Okulu kaderine terkedilirken, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), maden şehitlerinin çocukları başta olmak üzere, yöre gençliğini spora kanalize edip bölgede futbolu geliştirmek amacıyla kurduğu tesisi antrenör ve personel sorunu yüzünden açamadığı öğrenildi. Tesiste sürekli hizmet verecek bir futbol okulu için minimum 8-10 antrenör ve bir o kadar personele ihtiyaç duyulduğu, TFF'nin ise böyle bir kadrolaşmayı gerçekleştiremediği belirtildi.

BAKANLIĞA DEVRİ GÜNDEMDE
Türkiye Futbol Federasyonu'nun Futbol Menajerleri Değerlendirme Kurulu Başkanı olan Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koşar, Soma Milli Takımlar Eğitim ve Futbol Okulu'nun Spor Bakanlığı'na devredilebileceğini söyledi. Aynı zamanda Manisalı olan ve Soma'daki projeyi geliştiren isimlerin başında gelen Koşar, "Tesiste bir takım eksikler var. Henüz tam olarak bitmedi. Mantardan kaynaklanan bir sorun yüzünden sahanın biri yenilendi. Ancak tesisin Spor Bakanlığına devredilmesi gibi bir fikir var. Biz bu tesis yaşasın, başta madenci aileleri olmak üzere Somalı çocuklara hizmet versin istiyoruz" dedi. 

YER SEÇİME BİLE YANLIŞ
Futbola başladığı Soma'da halen Somaspor'un teknik direktörlüğünü yapan Beşiktaş'ın eski yıldızı Erman Güraçar, sorunun Türkiye Futbol Federasyonu'nun yapısı gereği tesisi işletememesinden kaynaklandığını söyledi. Güraçar, "Burası yapılırken de atıl kalacağını düşünmüştüm. Güzel ve anlamlı bir proje için inşa edildi ama en başta yer seçimi yanlış. Tesis sürekli toz ve duman yayan termik santralle kamyon garajının arasına yapıldı" diye konuştu.

TFF'nin yapısının kulüplerden farklı olduğunun altını çizen Erman Güraçar şöyle devam etti: "Federasyon spor okulu açan, bunun için kadro istihdam eden bir kurum değil. Soma'da 18 bin genç var. Burada 500 kişilik bir spor okulu açmak için ilçede ikamet edecek 20 antrenör, 20 personel lazım. Bu da en az aylık 100 bin TL bütçe demek. Böyle bir bütçe ilçedeki amatör kulüplerde de yok. Zaten yasa gereği burası kulüplere verilemiyor. Proje yapıldı ama faaliyete geçmesi zor." (DHA)

 
Kemalpaşa'da 15 Temmuz kutlamaları
 
Menemen Belediyespor'a gurbetçi golcü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pınar Karşıyaka'da İnanç Koç yuvaya dönüyor
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde bütçe sıkıntısı nedeniyle henüz yabancı ...
İmzalar atıldı: Göz-Göz'e İngiltere'nin en hızlısı!
Transfer harekatını sürdüren Göztepe, İngiltere Premier Lig ve Championship'in ...
İşte kavga sonrası ilk fotoğraf!
Çeşme'deki Adana Yüzevler Kebapçısı'nda adı kavgaya karışan teknik direktör ...
 
Göztepe 'hazır' değil: 1-6
Yeni sezonda Süper Lig’de mücadele edecek Göztepe, Avusturya kampında ...
Kırkpınar'da başpehlivan belli oldu
656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı, finalde Orhan ...
Kırkpınar Güreşleri Ağalık İhalesi'nde rekor bedel
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde gelecek yılın ağalığını 1 milyon ...
 
Pınar Karşıyaka'da korkutan sessizlik
Basketbolda 2 yıl önce şampiyon olarak tarih yazan Pınar Karşıyaka'da ...
Altay'da Biçer umut dağıttı
Altay'ı 3'üncü Lig'de play off şampiyonu yapıp 2'nci Lig'e çıkaran teknik ...
Göztepe'de stoper harekatı: Taraftardan yeni formalara tam not
Göztepe'nin Avusturya kampı sürerken, transferde önceliği savunmaya veren ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva