HABERLER>EGE
15 Haziran 2014 Pazar - 13:48

Soma'da buruk babalar günü: Mezarlık doldu taştı...

Soma’da faciada hayatını kaybeden 301 madenci arasında yer alan Mustafa Korkmaz'ın 9 yaşındaki oğlu Berkay Korkmaz ve onun günlerce kurtarılmasını bekleyen eşi Sema Korkmaz, Babalar Günü'nde mezar başındaydı. Küçük Berkay, Madenci Şehitliği'ndeki mezar başında babasına şiirindeki 'Seni çok özledik baba. Sen de özledin mi?' dizesiyle seslendi. Sema Korkmaz ise "Ona hediyelerimiz artık, sözcüklerle olacak" dedi.

Soma da buruk babalar günü: Mezarlık doldu taştı...

MANİSA - Geçen 13 Mayıs'ta Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait maden ocağında çıkan yangında 301 madenci hayatını kaybederken, 432 çocuk da babasız kaldı. Milyonlarca çocuk bu pazar Babalar Günü'nü kutlarken 432 çocuk babasız bir hayatın acısını bir kez daha yaşadı.

ÇARŞI KINIK'TA 'SİYAH'A BEYAZ' OLDU: BİR KAMYON EŞYA...

Evlerine ateş düşen işçilerden biri de madenci Mustafa Korkmaz oldu. Korkmaz'ın cesedinin madenden çıkartılmasını 5 gün boyunca ocak kapısında bekleyen eşi Sema Korkmaz'ı Türkiye, Enerji Bakanı Taner Yıldız'la yaptığı ve çocuklara acı haberi nasıl vereceğini sorduğu konuşmayla tanıdı.
 http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_06/2014_06_15/4db6203ce7f07885823567354b59be89.jpg
BERKAY, ANESİNİ ALDI BABASINA KOŞTU
Henüz 8 ay önce büyük sevgiyle evlendiği Mustafa Korkmaz'ı faciada kurban veren Sema Korkmaz'ın bu acı günlerinde en büyük desteği eşinin ilk evliliğinden olan 9 yaşındaki oğlu Berkay oldu.
 
Kutlayacakları ilk Babalar Günü için Mustafa Korkmaz'a, Berkay'la birlikte en güzel hediyeyi almayı planlayan Sema Korkmaz, eşinin hayatını kaybetmesinin ardından, bu hayalini gerçekleştiremedi. Ama onun bu hayalini, Berkay, yerine getirdi. 9 yaşındaki Berkay, bugün uyanır uyanmaz annesi Sema Korkmaz'dan babasının mezarına gitmek istediğini söyledi. Sema Korkmaz'ın elini tutarak babasının mezarına giden küçük Berkay burada, cebinden çıkardığı ve babası için yazdığı şiirini okudu.
 
Sema Korkmaz'ın da yazılmasına destek verdiği bu şiir, annesiyle Berkay'ın hep babasına hediyesi, hem de sevgisinin sözcüklere dökülmüş hali oldu.

"SENİ DOYA DOYA ÖPEBİLSEYDİM"
Berkay, annesi Sema Korkmaz'la, Babalar Günü'nde, en güzel hediyelerini; sevgilerini sözcüklere yazıya döküp mezarı başında şehit madenci babasına verdi. Berkay Korkmaz'ın mezar başında okuduğu şiiri şöyle:
 
'Babalar Günün kutlu olsun benim canım babam./ Sen işten geliyordun ya./ Sonra beni seviyordun./ Şimdi kim işten gelince beni sevecek?/ Kim sarılacak, öpecek?/ Keşke hayatta olsaydın da Babalar Günü'nde seni doya doya öpebilseydim, babacığım./ Annemle birlikte sonra hediye alsaydık./ Seni çok özledik canım babacığım./ Sen de bizi çok özledin mi?/ Ama sen merak etme babacığım./ Annemle beraber evimizde hep seni düşünerek yaşayacağız./ Annemle birbirimizi hiç bırakmayacağız./ Hep senin yanına geleceğiz, hep dua okuyacağız./ Biliyorum sen şehit oldun ve her gün bizim yanımızdasın./ Bizi hiç yalnız bırakma olur mu canım babacığım Seni çok seviyoruz.'
 
EŞİNİN ALYANSINI HİÇ ÇIKARMADI
Şehit eşinin mezarı başında oğlu Berkay'a sarılan Sema Korkmaz'ın, henüz doyamadığı eşi  Mustafa Korkmaz'ın cenazesiyle birlikte kendisine teslim edilen alyansını ise hiç parmağından çıkarmadığı ortaya çıktı. Alyansın eşinden kendisine kalan en değerli hediye olduğunu dile getiren Sema Korkmaz, şunları söyledi: "Ben 8 aylık evliydim, eşime doyamadan o elimden uçup gitti. Şimdi şehit oldu. Ama ondan geriye kalan oğulları var benim yanımda kalan Berkay ve küçük kardeşi Eray var. Ben bundan sonra bu iki kardeş için yaşayacağım. Eşimden bana nasıl temiz ve güzel kaldılarsa bundan sonra da ben de onlara öyle bakacağım. Onların büyüyüp okuyarak iyi birer meslek sahibi olmaları için çabalayacağım. Bunun için de bu babalar gününde, eşimin mezarı başında ona söz veriyorum. Ona artık hediyelerimiz de sözcüklerle olacak." 
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_06/2014_06_15/b3992cf614006ab4b0c85444817ce714.jpg
MEZAR BAŞLARINA TESPİH BIRAKILDI
Geçen ay maden faciasında 301 madencinin hayatını kaybetmesi, Manisa'nın Soma İlçesi'nde Babalar Günü'nün buruk kutlanmasına neden oldu. Hem ilçe merkezinden hem de ilçe dışından gelenler, Madenci Şehitliği'ni ziyaret etti. Otobüslerle ilçeye gelen Halk Cephesi üyeleri, madencilerin mezarı başında saygı duruşunda bulundu. Yine şehitliği ziyaret eden diğer gruplar da mezar başında dua etti.

Bunun yanı mezarlığı ziyaret eden bazı kişiler ise Kızılay görevlilerinin çocuklara hediye dağıtmasını eleştirdi. Çocuklarının baba acısını yaşamak için geldikleri mezarlıkta, onlara oyuncak verilerek bunun engellenmeye çalışıldığını ileri sürdü.

Bu arada, mezarlığı daha önce ziyaret eden çocuklar, babalarının mezarlarına oyuncak bıraktı. Şehit madencilerden Yıldırım Güney'in mezarına çocuğu, onunla kendisinin büyük sevgisinin resmini yaptı. Resmin üzerine de 'Babacığım seni çok özledim. Babacığım diyip sarılamıyorum. Her aklıma geldiğinde çok ağlıyorum. Her sabah benim yanıma gelip öpüyordun. Geceleri yatmadan bize hikaye okuyordun. Seni hiç unutmayacağım' diye yazdı.

Bunun yanı sıra madende hayatını kaybeden madenci babaların mezar taşı olarak kullanılan levhalara ise en çok 'sabır'ı simgeleyen tesbihlerin hediye olarak bırakıldığı da gözlemlendi.
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_06/2014_06_15/adc43ef6400b4495a67c26f1b2c04957.jpg
MESLEKTAŞLARINI UNUTMADI
Maden şehitliğini ziyaret edenlerden birisi de maden mühendisi Burak Zamanoğlu oldu. Yıllarca madenlerde çalışan Zamanoğlu, kendisinin babalar gününü kutlayan çocukları 8 yaşındaki Arda Zamanoğlu ve 4 yaşındaki Azra Zamanoğlu ile birlikte, şehit meslektaşlarının mezarlarını ziyaret etti. Mezar başında dua eden Burak Zamanoğlu ve çocukları, onların da Babalar Günü'nü kutladı.
 
Sema Korkmaz, oğlu Berkay ile geldikleri gibi hüzün içerisinde, babalarına hediye vermenin buruk sevinciyle evlerine döndüklerini de söyledi.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_06/2014_06_15/7ce80371ea0f5ac7c6fab74112c7bc41.jpg

BABASININ BARETİYLE MEZAR BAŞINDA
Uğur Çolak'ın 1.5 yaşındaki İsmail Ayaz Çolak ile 5.5 aylık oğlu Ulaş Bereket Çolak da Babalar Günü için şehit madenci babalarının mezarını ziyaret etti. Babalarının mezar taşına dokunan İsmail Ayaz ve Ulaş Bereket kardeşler, madenci babalarının de baretini başlarına taktı.
 
Psikolojik olarak kendisini hazır hissetmediği ve tedavisine devam ettiği için madencinin eşi Duygu Çolak ise mezarlığa gelemedi.
 
BABADAN MEKTUP
Torunuyla birlikte, oğlunun isminin yazılı olduğu taşa dokunan anne Gülsün Çolak, oğlunun mezarını kendi elleriyle düzenleyip temizledi. Bu sırada aynı maden ocağında devlet işlettiği sırada çalışan ve oradan da emekli baba İsmail Çolak ise oğlunun mezarına üzerinde, 'Bugün babalar günü oğlum, benim babalar günümü kutlayamayacak. Ben de seninkini kutlayamayacağım. Ne acı. Sana oğulların İsmail Ayaz ve Ulaş Bereket'i getirdim. Maden ocağında gaz olur, toz olur. Metan patlar, yüreklerimiz kordur. Gözyaşlarımız akar damla damla sel olur. Sizler madencisiniz emekçisiniz. Kazma ile dağları taşları delersiniz. Sevdiklerinizle helalleşir de ocağı girersiniz. Gülmezsiniz tebessüm edersiniz. Sizler emekçisiniz, madencisiniz. Bak oğulların geldi canım oğlum' yazılı mektubu bıraktı.(dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alan şirket konuştu: İztuzu habersiz mi özelleşti?
Muğla’nın Ortaca İlçesi Dalyan Mahallesi’nde bulunan dünyaca ünlü Dalyan ...
Yunan askerinden kaçaklara dayak: Ölümden Türkiye kurtardı
Muğla Valiliği, lastik botla Ege Denizi'nde yakalanan kaçakların Yunan ...
Dünyaca ünlü plaj için imza kampanyası
Muğla’nın Ortaca İlçesi Dalyan Mahallesi'nde bulunan dünyaca ünlü İztuzu ...
 
Flaş! Soma’da facia protestosu eylemine biber gazı!
Manisa’nın Soma İlçesi’nde, maden faciasındaki işçi ölümlerini protesto ...
Ege’de gergin saatler: Yunanistan’dan 4 ihlal!
Oda TV’nin haberine göre Yunanistan’a ait sahil güvenlik botları Ege Denizi’nde ...
Muğla’nın dünyaca ünlü plajı satılık!
Muğla’nın Marmaris İlçesi'ndeki dünyaca ünlü İncekum Plajı'nın işletme ...
 
Azeri milyarderin süper oyuncağı Bodrum sularında
Muğla’nın Bodrum İlçesi'nde, hem karada ve hem de denizde gidebilen Quadski ...
Tarihi mezarların üzerinde yol eylemi!
Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun, kurtarma çalışmalarının ...
Dalaman’da kaçak operasyonu: 50 kaçak yakalandı
Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde, yasa dışı yollardan yurtdışına gitmeye ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva