HABERLER>EKONOMİ
9 Temmuz 2015 Perşembe - 12:00

SOCAR CEO’su Yavuz’dan bomba tweet'ler sonrası ilk mesaj

Azerbaycan devlet petrol şirketi Socar'ın Türkiye CEO'su Kenan Yavuz, Twitter'daki kişisel sayfasında, "Gelen CV'leri çöpe atıyorum kapım üniversitelilere kapalı" diye paylaşımda bulunarak YÖK'ü eleştirmesi sonası başlayan tartışmalar üzerine yeni paylaşımlarda bulundu. Mesleki eğitimin önemine dikkat çekmek istediğini belirten Yavuz, "Amaç hasıl oldu ve son derece pozitif geri dönüşler aldım. Mesajlarımın yerini bulduğunu görmekten çok mutlu oldum. Sorunlarımızı üstünü örterek çözemeyiz" dedi.

SOCAR CEO’su Yavuz’dan bomba tweet ler sonrası ilk mesaj

Twitter'daki kişisel sayfasından Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na (YÖK) yönelik sert eleştirilerde bulunan Azerbaycan devlet petrol şirketi Socar'ın Türkiye CEO'su Kenan Yavuz, "Bazı üniversitelerin yaptığı reklamlar ibretlik" ifadeleriyle başladığı paylaşımları, tartışmalara yol açtı. YÖK'ün aileleri ve çocukları kandırdığını ileri süren Yavuz, üniversiteyi bitiren milyonlarca gencin olduğunu ancak nitelikli iş gücü bulunmakta zorluk çektiklerini belirtmişti. Gelecek üç yıl içinde binlerce meslek eğitimli işçi istihdam edeceğini de kaydeden Yavuz, "Üniversite mezunlarına ise kapım kapalı. Ailelere sesleniyorum, Sitcom üniversitelere çocuklarınızı gönderip hayatlarını karartmayın. İş bulamazlar. Anadolu'nun köylerine uluslararası ilişkiler bölümü açan YÖK, yazık değil mi bu çocuklara, onlara ümit bağlamış ailelere? Üzülerek söylemek zorundayım, lütfen bana üniversite! mezunu CV yollamayın. Bakmadan çöpe atıyorum. YÖK eğer talep ederse, çöpe attığım üniversite mezunlarının CV'lerini kendilerine hediye edebilirim. Çöp kutum dolu zira. Gecekondu üniversiteler kuruluyor. Buralardan mezun çocuklarımız ve ailelerin beklentileri yükseliyor. Sonrası ise vahim. Meslek Yüksek Okulları (MYO) ve teknik meslek eğitimi teşvik edilmeli, teknik olmayan Meslek Yüksek Okulları kapatılmalıdır. Eğitim planlaması en önemli meselemizdir. YÖK sürdürülemez bir düzen kurdu. Kaynaklarımız heba oluyor, yazık oluyor. Radikal reformlar yapılmalıdır. Sanayici olarak bir gün bile YÖK bizlere sormuyor istihdama dair ihtiyaçlarımız nelerdir diye. Kafasına göre hareket ediyor. Sonuç ise ortada. YÖK Sitcom Üniversitelere izin vermemelidir artık" diye paylaşımlarda bulunması bazı kesimler tarafından desteklenirken, bazıları tarafından da eleştirmişti.
 
YAVUZ, "AMAÇ HASIL OLDU"
Tartışma yaratan sözlerinin ardından yine Twitter'daki sayfasından yeni açıklamalarda bulunan Yavuz, nitelikli ara işgücü ve kaliteyi merkezine alan bir üniversite eğitiminin olmazsa olmazları olduğuna değindi. Mesleki eğitimin önemine dikkat çekmek istediğini aktaran Yavuz paylaşımlarında, "Sevgili gençler, YÖK uygulamalarını eleştirmek için yazdıklarım, son derece etkili bir tartışmayı başlattı; Amaç hasıl oldu ve son derece pozitif geri dönüşler aldım. Sevgili gençler, ne yapıyor iseniz yapın ama hep en iyisini yapın. Amacım gençlerimizi üzmek değil, eğitim meselelerimize çözüm odaklı katkıda bulunmaktır. Bizler için değerlisiniz, geleceğimiz sizlere emanet. Mesajlarımın yerini bulduğunu görmekten çok mutlu oldum. Sorunlarımızı üstünü örterek çözemeyiz. Puanınız devlet veya kaliteli eğitim sunan özel üniversitelere yetmiyor ise, MYO'ları tercih edin. İş bulma şansınız çok daha yüksek olur. Üreten, muasır medeniyeti aşmış bir Türkiye için meslek eğitimi şart. Tercihlerinizde bol şans diliyorum sizlere" ifadelerini kullandı. Yavuz'un bu paylaşımları bazı takipçilerinden destek buldu, bazı takipçilerinin ise tepkisini çekti. (dha)

 
Soma’daki ‘ölüm madeni’ yeniden açılıyor!
 
Koalisyon olmazsa erken seçim için 4 senaryo!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bülent ışık 9 Temmuz 2015 Perşembe 13:35

Petkim'de şu an kaç tane ODTÜ,Boğaziçi mezunu mühendis var eğer var ise kaçta kaçı ODTÜ,Boğaziçi mezunu merak ettim.2005 ten itibaren Petkim'e alınan teknisyenlerde aranan kıstaslar nelerdir ?

Yorumu oyla      12      5  
eski tostlar 9 Temmuz 2015 Perşembe 13:21

daha geçen ay bu abinin firmasında işçiler eylem yapmadı mı ücretler için? madem kalifiye elemana ihtiyacın var neden kendi elemanına yeterli ücreti vermiyorsun?

Yorumu oyla      14      5  
Hür düşünce 9 Temmuz 2015 Perşembe 12:45

Bu tartışma en azından- ülkemizin Teknik Meslek Liselerine- ve çok iyi eğitim veren üniversitelere büyük ihtiyacı olduğunu kanıtlamıştır- Her branşta talebe yetiştiren meslek liselerinden mezun olanlar da işyerlerinde aranmaktadır.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜSİAD yeni hükümetten neler bekliyor?
TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, iş dünyasının yeni hükümetten beklentilerini anlattı.
Yorgancılar'dan 'hükümet' çıkışı: Sektör alarm veriyor!
Mayıs ayı sanayi üretim verilerinin açıklanmasının ardından bir değerlendirme ...
İZSİAD'da gündem işbaşı eğitim
İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin(İZSİAD) Temmuz ayı Çarşamba Toplantısı’nın ...
 
Ve Altınkum planı askıda: Rus milyarder muradına erdi
Rus Milyarder Mihail Prohorov’un da otel projesinin bulunduğu Çeşme Altınkum ...
SOCAR CEO’su Yavuz’dan olay paylaşımlar: Çöpe atıyorum!
Azerbaycan devlet petrol şirketi Socar’ın Türkiye CEO’su Kenan Yavuz, ...
Kriz fotoğrafı: Yunan adaları Türklere kaldı!
Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan’a bir darbede turizmden geldi. Tatil ...
 
İzmir’in gelinlik devi iflas bayrağını açtı!
İzmir’in gelinlik ve abiye devi Miss Defne markası ile yurt dışına açılan ...
İzmir’de oto tamircilerinden sigorta isyanı!
İzmir Oto Tamircileri Odası Başkanı Necdet Heppekcan ile oda üyeleri düzenledikleri ...
Kestelli: Gölmarmara faciası milat olmalı!
İTB Başkanı, Manisa’da 15 ölümle sonlanan feci kazanın Türkiye’de sayıları ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva