HABERLER>POLİTİKA
10 Nisan 2017 Pazartesi - 17:17

Sındır’dan Erdoğan’ın İzmir mitingi sözlerine: Bu bizi üzüyor, ben eminim…

CHP Genel Sekreteri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gündoğdu mitinginde Kılıçdaroğlu’nu hedef alan sözleri için “Bu bizi üzüyor. Ben eminim ‘evet’ diyecek yurttaşlarımız da bundan rahatsızlar” dedi. Sındır, katılım için ise, “O gün gördüğüm kadarıyla İzmir şehrin dışına çıkmıştı” diye konuştu.

Sındır’dan Erdoğan’ın İzmir mitingi sözlerine: Bu bizi üzüyor, ben eminim…

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 16 Nisan’da gerçekleşecek anayasa değişikliğinin tarihi referandumuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Partisinin yürüttüğü ‘hayır kampanyası ve süreçle ilgili konuşan Genel Sekreter Sındır, alan çalışmaları ile vatandaşlardan gelen tepkiler hakkında bilgi verdi.

Egedesonsöz’e açıklama yapan Sındır hükümet cephesinin 9 Nisan’da Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirdiği mitingi değerlendirdi.

Sındır ayrıca binlerce vatandaşa seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının büyük bölümünde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan söylemleriyle ilgili de açıklama yaptı.

O YÜZDEN SAKIN HA DİYORUM!
Sındır, “Şu anda anayasa değişikliği teklifiyle ilgili seçmenin evet demesini talep eden özellikle AK Parti siyasi bir çalışma ve çaba içindeyken sayın cumhurbaşkanının daha henüz teklif referandumdan geçmemiş iken sanki geçmiş gibi, bir siyasi parti genel başkanı gibi davranmasıyla karşı karşıyayız. Gelecekte nasıl bir cumhurbaşkanı profili çizeceğini şimdiden gösteriyor.  Demek ki böyle bir durum olduğunda, bu teklif geçtiğinde, olmayacak da olursa nasıl bir siyasi parti genel başkanlığı ve cumhurbaşkanlığı yapacağını millet görüyor. O yüzden sakın ha diyorum ve tüm vatandaşlarımızı hayır demeye davet ediyorum” dedi.

‘EVET’ DİYECEKLER DE BUNDAN RAHATSIZ
Sındır, “Cumhurbaşkanı bu milletin ve devletin başında olan bir şahsiyet ve makamdır. Dolayısıyla cumhurbaşkanının bir yurttaş olarak bana olan mesafesiyle bir yurttaşa olan mesafesi arasında bir fark olmaması gerekir. Tarafsızlık yemini etmiştir. Cumhurbaşkanı bizim için yüce bir makam. Orada oturan kişinin ayrımcılığa sebep olan hal ve davranışlardan kaçınması gerekir ama üzülerek söylüyoruz ki sayın cumhurbaşkanı hem taraf tutuyor hem de kendi tarafında olmayanlara çok ağır ithamlar, hoş olmayan tabirler ve ifadeler yöneltiyor. Bu ülkenin ana muhalefet partisinin genel başkanına, 12 milyon seçmenin gönül rahatlığıyla oy verdiği bir partinin genel başkanına bu tür sözlerle, ağır ifadelerle konuşuyor. Bu bizi üzüyor. Bu vatandaşı da üzüyor. Ben eminim evet diyecek yurttaşlarımız da bundan rahatsızlar. Bunun olmaması gerekir. Evet demek kadar hayır demek de bir yurttaşlık hakkıdır. Bu ülkenin cumhurbaşkanın asli görevi bu referandumu kurallara göre, anayasal çerçevede, eşitlik haklarını koruyarak, güvence altına almak ve herkese eşit yaklaşmaktır. Bu ortamı sağlamış olması gerekirdi. Ama öyle olmadığını görüyoruz. Bundan dolayı üzülüyoruz” diye konuştu. 

İZMİR DIŞARIDA, DIŞARIDAKİLER İZMİR’DEYDİ!
Mitinge ilişkin konuşan Sındır, “Katılanların sayı olarak ne olduğunu bilemem ama devlet kurum ve kuruluşlarını yönetenler tarafından baya ciddi bir baskı olduğunu görüyoruz. Kamu çalışanları okullar memurlar üzerinde baskılar var.  Baskıyla meydanlara insan taşımak, korkuyla ve korku dolu insanları taşımanın kimseye faydası olmaz. O gün gördüğüm kadarıyla İzmir şehrin dışına çıkmıştı, İzmir’e dışından gelenler vardı. İzmir böyle bir gün yaşadı. İzmir dışarıda, dışarıdakiler içerideydi” açıklamasını yaptı.

BİZ BİZE OLMAK YERİNE KAPI KAPI DOLAŞMAK İSTEDİĞİMİZ İÇİN…
Partisini İzmir’de miting yapmamasını değerlendiren Sındır, “Miting yapmak bütün örgütün zamanını alır. Zaten süreci çok kısıtlı maddi imkanlarla götürüyoruz. Örgütün zamanını, parasını, emeğini düşündük. Dolayısıyla referandumda kapı kapı dolaşmak her yerde olmak yerine tek bir yerde biz bize alan toplantı yapmanın pek doğru olmadığını düşündüğümüz için yapmadık. Türkiye genelinde böyle bir miting yapma durumumuz olmadı” dedi. 

HEDEFİMİZ HERKESİN HAYIR DEMESİDİR!
İzmir’in anketlerdeki son durumuna ve beklentiye dair konuşan Sındır, “Hedefimiz İzmir’de ve Türkiye’de tüm seçmenlerin ve okuyan anlayan insanların, ülkenin bu değişiklikle nereye evirileceğini görüp hayır demesidir. Gerçekçi olmak gerekirse yüzde 75 artı eksi diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 
Erdoğan: Dün İzmir'deydik, gelen giden olmadı!
 
Öğrencilerin kedi ve köpekler için yaptığı evleri yaktılar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Dün İzmir'deydik, gelen giden olmadı!
"Denizi dökme" sözleri üzerinden CHP'li Bozkurt'u eleştiren Erdoğan, İzmir'de ...
ABD'nin Suriye'yi vurmasına Vatan Partisi'nden tepki
ABD Suriye'deki Şayrat Hava Üssü'ne Tomahawk füzeleriyle düzenlediği saldırıya ...
Çavuşoğlu'ndan ABD'ye 'Esad' telefonu
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Tillerson ile görüştü. Görüşmede ...
 
Milletvekili milletvekilini muhtar sandı!
CHP Balıkesir Milletvekili Tüm'ün, muhtarlarla toplantı yapan AK Parti ...
AK Partili Dağ: Muhalefet gençlere güvenmiyor!
AK Partili Dağ muhalefetin 18 yaşındaki bir gencin milletvekili olarak ...
Başbakan Yıldırım İzmir Teşkilatı’na ne mesaj verdi?
Başbakan Binali Yıldırım AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda parti teşkilatıyla ...
 
Bakan Soylu tedbirleri açıkladı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, referandum güvenliğine ilişkin 251 bin ...
Kılıçdaroğlu: Ne yaptım ben size?
İzmit'te konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, hükümete seslendi: ''Ne yaptım ...
Başbakan İzmir'de polislere seslendi: Vatandaşı...
İzmir'de polislere seslenen Başbakan Yıldırım, devlet görevlilerinin güvenliği ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva