HABERLER>EKONOMİ
14 Ekim 2018 Pazar - 09:02

Shoexpo’da ihracat atağı

Rusya ve Ukrayna başta olmak üzere 46 ülkeden 400’e yakın yabancı alıcının geleceği Shoexpo 44. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı Türkiye’nin ayakkabı ihracatına katkı yapacak.

Shoexpo’da ihracat atağı

Ege Deri ve Deri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar, Shoexpo’nun kurulacak yeni bağlantılar ile deri ve deri mamulleri sektöründe olumlu bir etki yaratacağına inandığını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenecek Shoexpo 44. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, dünyanın dört bir yanından yabancı ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor. 17-19 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek fuara Rusya ve Ukrayna başta olmak üzere 46 ülkeden gelecek yabancı alıcılar, 2018’in son çeyreğinde Türkiye’nin ihracat hedeflerine katkı sağlayacak.

SHOEXPO OLUMLU ETKİ YAPACAK
2019 yaz kreasyonu başta olmak üzere 2018-2019 modellerinin sergileneceği Shoexpo-44. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı’nda öncelik ihracat olacak. Sektörde Türkiye’nin en büyük ihracat kalesi olan Rusya, bu yıl fuara katılım gösterecek. Ege Deri ve Deri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar geçen yıla oranla Rusya ile ihracatın yüzde yüz arttığını söyledi. Zandar, “Fuarlar ihracatı geliştirmede önemli yere sahip bir enstrümandır. Bu noktada Shoexpo’nun kurulacak yeni bağlantılar ile deri ve deri mamulleri sektöründe olumlu bir etki yaratacağına inanıyoruz” dedi.

ÜRETİMDE ENDÜSTRİ 4.0 İYİLEŞTİRMESİ
Geçtiğimiz günlerde ayakkabı sektöründe verimliliği artırmak amacıyla başlattıkları Uluslararası Rekabetçiliği Artırma (Ur-Ge) Projesi’nin tanıtımını gerçekleştiren Zandar, ihracat kapasitesini artırmanın üretimde modern metotlara geçilerek yapılabileceğine dikkat çekti. Zandar, “Geleneksel üretim yöntemlerimize artık Endüstri 4.0 iyileştirmeleri geldi. 2017 yılında 220 milyon çift ayakkabı ihraç ettik. Hedefimiz 2018 yılında bu sayıyı 260 milyona çıkarmak. Potansiyelimizin tamamını kullanmalıyız. Sektörümüzün artık Avrupa ve Rusya pazarlarına yönelik bir kaygısı kalmayacak.” dedi.

İHRACATIN KİLİT NOKTASI FUARLAR
İmalat sanayiinin bir ülke için olmazsa olmazlardan biri olduğuna değinen Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Hanoğlu ise, “Ülkemizin en eski imalat sektörlerinden biri olan ve katma değeri oldukça yüksek ayakkabı sektörünü yerli tüketimin yanında ihracat yapmaya da elverişli hale getirmek için çalışıyoruz. Bu çalışmaların en önemlisi şüphesiz ki fuarlardır. Fuarlar kenti İzmir’de düzenlenecek Shoexpo Fuarı’nın yurt dışı tanıtımlarına büyük önem veriyoruz. Bakanlığımız, fuar kuruluşlarımız, odalarımız ve derneklerimiz ile beraber fuarın önemini artıran çalışmalarımızın olumlu sonuçlarını hep beraber görüyoruz. Bu sonuçları daha iyi seviyelere çıkartacağımız inancıyla, el birliği ile çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Ege İhracatçı Birlikleri Ekim ayı raporuna göre Türkiye bu yıl deri ve deri mamulleri ihracatında yüzde 12’lik bir büyüme yaşıyor. Geçen yıl ilk dokuz aylık süreçte 1 milyar 146 milyon dolar olarak gerçekleşen ihracat rakamları bu yıl aynı süreçte 1.3 milyar dolara yükseldi. Pastada en büyük payı ise yüzde 55’lik bir oranla ayakkabı sektörü alıyor. Ayakkabı sektörü, geçen yıl 600 milyon dolar olan ihracat rakamlarını bu yıl 703 milyon dolara çıkardı. Yıl sonuna kadar ayakkabı ihracatının 1 milyar dolar olması bekleniyor.   

 
İzmir turizmine can suyu!
 
Berkay hastaneden çıktı: Arda için 11 yıl istenebilir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir turizmine can suyu!
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Hava Yolları (THY) arasında geçtiğimiz ...
Oranlar düştü: Meyvenin suyunun suyu!
Artan maliyetler ve meyve nektarlarına getirilen yüzde 10’luk ÖTV sonrasında ...
THY, Pegasus ve Atlas'tan indirim!
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan "Enflasyonla ...
 
Doğalgaz abonelerine müjde!
Doğalgaz dağıtım şirketleri tarafından abonelerden talep edilen, abone ...
Ege ihracatçılarından dev Katar hedefi: 1 milyar dolar!
Suudi Arabistan’ın başını çektiği Arap ülkelerinin ablukası altındaki ...
FBI'dan 'Facebook' soruşturması!
Sosyal paylaşım sitesi Facebook, hackerların güvenlik açığı nedeniyle ...
 
İzmir'de son yılların en büyük yatırımında işlem tamam: Erdoğan ve Aliyev açacak!
Türkiye'de özel sektörün tek noktaya yaptığı en büyük yatırım olma özelliği ...
DTO Başkanı Öztürk: Lojistik performansımızı artırırsak rekabette öne geçeriz
Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayınlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Doların gözü Rahip Brunson davasında!
Piyasalar bugün görülecek Rahip Brunson duruşmasına bağlı olarak ABD - ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva