HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Nisan 2020 Salı - 14:17

Seyyar Pazar üç ilçede daha kapılara geldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Buca’da başlatılan ve Türkiye’ye örnek olan Seyyar Pazar, bugün Gaziemir, Narlıdere ve Balçova’daydı. Evlere kadar ulaştırılan sebze ve meyveler, yurttaşların pazar veya marketlere gitmeden ihtiyaçlarını karşılamasını sağladı.

Seyyar Pazar üç ilçede daha kapılara geldi

Dünyayı tehdit eden koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Siz evinizde Pazar mahallenizde” sloganıyla başlattığı Seyyar Pazar uygulaması bugün Gaziemir, Narlıdere ve Balçova’daydı. Seyyar Pazar’a koronavirüs önlemleri kapsamında evlerinden çıkmaları yasaklanan 65 yaş ve üstü yurttaşlar ilgi gösterdi. Seyyar Pazar yurttaşların evlerine kadar taze meyve ve sebzeleri uygun fiyatlarda ulaştırıyor.

“Herkes birbirini korumak zorunda”

Gaziemir’de Seyyar Pazar ile evinin ihtiyaçlarını karşılayan Bengü Yürüm, pazara gitmek istemediğini belirterek, “Pazara gitmemiz, herkes için zarar. Çünkü kalabalık oluyor. Ve ne kadar kalabalık olursa o kadar durum kötüleşir. Böyle bir hizmetin verdikleri için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Ayağımıza kadar hizmet geliyor” dedi. Seyyar Pazar aracında her şeyin hijyenik ve poşetli olduğunu, bu nedenle gönül rahatlığı ile alış veriş yaptığını söyleyen Yürüm, “Herkes pazara gitmek ister ama sakıncalı. Herkes bir birini korumak zorunda” diye konuştu. Evinden çıkamadığı için alış veriş yapamadığını anlatan Semiha Aysel de “Çocuklarımız getirse yiyoruz, getirmezse evdeki kuruları yemek zorunda kalıyoruz. Ben hiç dışarı çıkamıyorum. O nedenle  uygulama çok iyi oldu” dedi. Kemal Uzunoğlu isimli yurttaş da, “Pazarlar kalabalık olmasın diye sırayla alınıyor. Bu da uzun kuyruklar oluşmasına neden oluyor. Bu nedenle uygulama güzel. Düşünenler, çalışanlar sağ olsun. Çiftçilerimiz de sağ olsun. Onlar ürettikleri için biz bunları alabiliyoruz” dedi.

“Günlük sebze ve meyveler kapımıza kadar geliyor”

Pazarın ayaklarına kadar geldiğini kaydeden Güler Öner ise şunları söyledi: “Bu olmasaydı o kalabalığa girerek alışveriş yapmak zorunda kalacaktık. Bizim için çok güzel bir hizmet bu.  Kapımızın önüne kadar geldi, tertemiz bir ortamda alışveriş yapıyoruz.” Seyyar Pazar araçlarından yükselen müziği duyunca eski günleri hatırladığını anlatan Sevil Tekeli, “Sesi duyunca fırladım çıktım evden. Eskiden bu şekilde kapımıza gelirdi bir çok şey. Alışveriş yapıyorduk. Bu uygulamada tıpkı o günlerde olduğu gibi. Günlük olarak sebze ve meyveler kapımıza kadar geliyor. Uygulama harika. Evinden çıkmayan 65 yaş üstü bireyler için son derece güzel. Pazarlar, marketler gidilecek gibi değil. Her ne kadar mesafe ve maske uygulaması olsa da gidilebilecek gibi değil” dedi.  67 yaşında olduğu iç in dışarı çıkmadığını ifade eden Fatma Ateş, “Dışarı çıkamıyordum. Bir kere markete telefon ederek sebze ve  meyve getirmesini istedim. Getirdiler ama hep çürük. Beğenmedim. Bu nedenle böyle bir uygulama son derece güzel” dedi.

Seyyar Pazar araçları Barış Manço’nun “Domates, biber, patlıcan” şarkısı eşliğinde dolaşıyor ve ürünleri önceden tartılarak hazırlanmış birer veya ikişer kilogram poşetler halinde satıyor.

 
Kadınlar virüse neden daha dayanıklı?
 
Bakan duyurdu: 6 milyarlık kredi borcunu öteleme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı'da mülk sahiplerine 'kira almayın' çağrısı
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını en çok da küçük esnafı ...
Minik voleybolculara 'online' antrenman
Koronavirüs salgını nedeniyle spor faaliyetlerine ara verilmesi Narlıdere ...
Her partiden, her görüşten... Bayraklı Belediyesi’nden örnek çalışma kurulu
Kriz belediyeciliği ile ilgili yönergeyi hazırlayarak, hafta başında uygulamaya ...
 
Soyer'den kiraz hasadına 'gönüllü destek' çağrısı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer gençlere, üreticinin ürününün ...
Çiğli'de huzurevlerinde virüs temizliği
Çiğli Belediyesi tarafından, ilçe sınırları içerisinde bulunan huzurevleri ...
Soyer'in Günlüğü'nde bugün: Seyyar Pazar, bugün üç ilçede!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, koronavirüsün ülkede tespit edildiği ...
 
Bucalı pırlantaların duygulandıran Ata sevgisi
Buca Belediyesi’nin “pırlantalar” olarak adlandırdığı anaokulu çağındaki ...
Bornova'da ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek servisi
Bornova Belediyesi, Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelere sıcak ...
Menemen'de Ata’ya mektup yarışmasında kazananlara ödül
Menemen Belediyesi tarafından 23 Nisan kutlamaları çerçevesinde düzenlenen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva