HABERLER>OTOMOBİL
31 Ekim 2023 Salı - 10:13

Servisçilerin başkanı 'söylentilere' karşı uyardı: S plakanızı satmayın!

İzmir otobüsçüler ve Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Erdem Mert, bazı çıkar gruplarının “S Plaka ihalesi yapılacak” şeklinde spekülatif haberler paylaştığını, burada S plakayı ucuza alma niyetinin yattığını öne sürdü. Başkan Mert, İzmir Büyükşehir’in gündeminde yeni bir S plaka ihalesi olmadığını, zaten son ihalede 400 S plakadan 124’ünün alıcı bulduğunu hatırlatarak, meslektaşlarına seslendi: “Odamız S plaka değerini 5 milyon lira olarak belirledi. O söylentilere kanmayın, plakanızı sakın satmayın.”

Servisçilerin başkanı  söylentilere  karşı uyardı: S plakanızı satmayın!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmirli servisçilerin kafaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni bir S plaka ihalesine çıkacağı yönündeki söylentiler nedeniyle karıştı. Oysa Büyükşehir’in gündeminde böyle bir şey olmadığını belirten İzmir Otobüsçüler ve Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Erdem Mert, “Servisçi meslektaşlarımı kandırmaya yönelik bu spekülatif haberlere itibar edilmemesini istiyorum” dedi. Başkan Mert, yeni bir S plaka ihalesinin gündemde olmadığını, bu nedenle S plakayı ucuza kapatmayı hedefleyen çıkar gruplarına fırsat verilmemesi konusunda uyardı.

BÜYÜKŞEHİR’İN GÜNDEMİNDE S PLAKA İHALEYİ YOK
Bazı çıkar gruplarının, Kasım ayı içerisinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin S plaka ihalesine çıkacağı yönünde spekülatif haberler yaydığına işaret eden Başkan Erdem Mert, şu bilgileri verdi:

“Bu, tamamen dedikodudur. Meslektaşlarımız arasında dolaşmaya başlayan ve kafa karıştıran bu dedikodu sayesinde S plakalar ucuza kapatılmak istenmektedir. Bazı çıkar grupları bu yönde bir çaba içerisindedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şu anda S plaka ihalesi yapma gibi gündeminde bir şey yok. İzmir Büyükşehir, geçtiğimiz aylarda 10 yıl kiralama yöntemiyle S plaka verildi. 400 S plaka için ihaleye çıkıldı ancak bunun 124 tanesi alıcı buldu. Bu da demek oluyor ki, İzmir’in yeni S plakalara ihtiyacı yok. 10 yıl kiralamalı her bir S plaka için 1 milyon 920 bin lira ödendi. Bizim S plakalarımızın gerçek değeri, Odamızın belirlediği gibi, 5 milyon liradır. 1,5 yıl önce göreve geldiğimizde bu rakam 510 bin liraydı. Çıkar gruplarının S plakaları ucuza alıp değeri arttığında satarak para kazanma heveslerine izin veremeyiz. Buradan tüm meslektaşlarımın plakalarına sahip çıkmalarını, ihale söylentilerine kulak asmamalarını rica ediyorum. Şu anda birisi S plakamıza talip olsa, 5 milyon lirayı gözden çıkarması gerekir.”

İZMİR VE İLÇELERDE TOPLAM 6 BİN 475 SERVİS ARACI VAR
İzmir’de merkezde 3 bin 475 adet S plakalı servis aracı bulunduğunu, bu rakamın dış ilçelerle birlikte 6 bin 475’e çıktığını hatırlatan Başkan Erdem Mert, “Tüm işlere yetişiyoruz. Hizmet taleplerine yetişememek gibi bir durum yok” dedi ve S plaka değerinin 5 milyon liraya çıkmasını şu sözlerle açıkladı:

“Bu kadar artış neden oldu? Birincisi S plakaya yoğun bir talep var. Pandemi döneminde park yerinde yatan araçlarımız, bugün itibariyle gerçekten çok iyi iş yapıyor. Bu işi yapmak isteyen çok kişi var. İkincisi, hak edişlerimizin yükselmesidir. Zamanında bu işin cefasını çeken insanların mağdur edilmesine izin veremeyiz.”

 
Kaf-Kaf Avrupa arenasında!
 
İzmir’de tiyatro şöleni yaşandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Samimi İtiraf 31 Ekim 2023 Salı 13:05

Samimiyetle itiraf ediyorum arkadaşımız çok genç. bu yükü kaldırmadı. seçilmesinde çalıştık ama o işi meslektaşlarımıza hizmet yerine şahsi mücadeleye dönüştürdü. Bir de şu plakaların Fiyat Tespitinde büyük hata yaptı bunu resmen açıklamalı resmi yazı ile elimizin ne kadar güçlü olduğunu görelim.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Araç sahipleri dikkat: Benzine indirim geliyor
Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik ile vergilere yapılan ...
İkinci El’de gözler kredide… 1 milyon TL altı araçlar revaçta!
Araç satışlarında günde 500’lerden 100’lere kadar gerilendiğini söyleyen ...
TÜİK İzmir verilerini yayımladı... Taşıt sayısında artış!
İzmir'de trafiğe kayıtlı araç sayısı eylül ayı sonu sonu itibariyle 1 milyon 762 bin 920 oldu.
 
Trafikteki araç sayısı 28 milyonu geçti
Trafiğe eylülde 198 bin 740 aracın kaydı yapıldı. Trafiğe kayıtlı toplam ...
Tesla, 54 bin 676 aracını geri çağırıyor
Tesla, 2021-2023 Model X araçlarından bazılarını geri çağırdı. Açıklamada, ...
İkinci elde 6 bin kilometre memnuniyeti!
İzmir Oto Galericileri Esnaf Odası Başkanı Zafer Dursun, Ticaret Bakanlığı'nın ...
 
Otomotiv üretimi 9 ayda 1 milyonu aştı
Toplam otomotiv üretimi, bu yılın 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre ...
İkinci el otomobil satışlarında 'aksesuar' fırsatçılığı
Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el otomobil satışlarında taşıtların, ...
İkinci el otoda fiyatlar geriledi
İkinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında satış sayısı, ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva