HABERLER>POLİTİKA
17 Kasım 2015 Salı - 18:09

Serter’den ‘basına saldırıya’ çikolata-çiçek çözümü!

Delege seçimleri sürecinde Balçova Çetin Emeç Mahallesi’nde görevini yaparken partililerin saldırısına uğrayan DHA Muhabiri Elif Demirci için kurulan komisyon görüşmelerini yaptı. Komisyon, tarafları dinlerken İl Başkanı Bedri Serter’den ilginç öneri geldi. Serter’in, “Bu işi kapatalım. Fazla uzatmaya gerek yok. İnceleme de yapılmasın. Tarafları çiçek ve çikolata ile barıştıralım” dediği öğrenildi.

Serter’den ‘basına saldırıya’ çikolata-çiçek çözümü!

EGEDESONSÖZ - CHP’de genel seçim sonrasında devam eden delege seçimleri yerini ilçe kongrelerine bırakırken İzmir’deki hareketli süreç ise sürüyor. Geçtiğimiz hafta sonu Balçova Çetin Emeç Mahallesi’nde yapılan delege seçimlerini izlemeye giden DHA Muhabiri Elif Demirci partili kadınların saldırısına uğramış, çektiği fotoğraflar da silinmişti. Olayın duyulmasının ardından İzmir Gazeteciler Cemiyeti başta olmak üzere birçok meslek kuruluşu kınama yayınladı.
 
CHP’de gözlerin çevrildiği Balçova’daki olayın ardından il yönetimi olaya el koydu ve komisyon kurulmasına karar verildi. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’yı destekleyen parti içindeki yapıdan olduğu ifade edilen kişilerin kimliği henüz resmen tespit edilemezken il başkanlığında geçtiğimiz hafta kurulan komisyon çalışmalarına başladı. İl Yönetim Kurulu Üyeleri Nurcan Adıgüzel, Fulya Türkeli, Hüseyin Çamaşırcı ve Bahar Gürsul’dan oluşan Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz ile temasa geçerken Demirci’yi de kuruma giderek dinledi.
 
Görüşmelerin ardından Eryılmaz’ın konuyla ilgili hukuki bir işlem olmadığını, şikayetin de bulunmadığını belirttiği öğrenildi. Eryılmaz, komisyona isim vermekten kaçınırken mahallede örgütlenen ve çalışmalar yapan kadınlara her zaman sahip çıkacağını dile getirdi. Ayrıca, komisyonda görev alan Avukat Gürsul ile Eryılmaz’ın da sözlü olarak tartıştıkları öğrenildi.


 
ÇİÇEK VERELİM
Komisyon son olarak İl Başkanı Serter ile bir araya geldi. Şimdiye kadar yapılanları, çalışmaları ve iki haftadan bu yana yaşananları Serter ile paylaşan komisyon ne yapılacağını sordu. Serter komisyona ilginç bir öneride bulundu. Çalışmaların durdurulmasını ve olayın kapatılmasını isteyen Serter’in, “Zaten bir şikayet yok. Balçova’daki bu olayı abartmaya da gerek yok. Tarafları il başkanlığına çağıralım. Burada çiçek ve çikolata verelim ve barışı sağlayalım. Arada uzlaşı olsun ve konu da kapansın” dediği belirtildi.
 


YÜKSEL Mİ VAR?
Komisyon kesin kararını net olarak vermezken Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya da DHA Muhabiri Demirci’nin Pazar günü mahalleye giderek seçimleri izlemesinin arka planında başka şeyler olduğu kanaati oluştu. Çalkaya’nın yakınlarına, “Bu işin arkasında Milletvekili Alaattin Yüksel var. Organizasyona baktığınızda bu ortaya çıkıyor. Olay olduktan kısa zaman sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da DHA’yı ziyaret etmesi tesadüf değil. İlçemde iktidar mücadelesini kadınlarla veriyorum. Kimseye siyasi hesaplar üzerinden adam yedirmem” dediği iddia edildi.

 
Karşıyaka’da istifa depremi!
 
Ve Erdoğan görevi Davutoğlu’na verdi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kazım EMİR 17 Kasım 2015 Salı 20:44

halk ile beraber gel demokrasi demokrasi

Yorumu oyla      11      5  
Esat Canıtez 17 Kasım 2015 Salı 19:49

O zaman AKP'de, hapise attığı, işten kovdurduğu, baskı altına aldığı gazetecilere bir çikolata göndersin tüm olaylar kapansın. Bu il başkanının AKP zihniyetinden ne farkı var bu durumda. Eyyy KILIÇDAROĞLU hani özgürlükler, hani basını koruyacak CHP kadroları..Yazık CHP İzmir'in haline bak.

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li başkana Erdoğan'a hakaretten 17 ay hapis
CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ...
CHP Genel Başkanlığı’na İzmir’den bir aday daha!
Cumhuriyet Halk Partisi’nde genel başkanlığına İzmir’den bir aday daha ...
Meclis'te 24 yıl sonra yine Zana krizi!
TBMM’nin açılış töreninde 24 yıl önce yaşanan yemin krizinin bir benzeri ...
 
Meclis'te Kılıçdaroğlu-Balbay zirvesi
CHP'de kurultay tartışmaları sürerken Genel Başkan adaylığını açıklayan ...
MHP’nin grup başkanvekilleri Ege’den!
MHP Grup Başkanvekilliklerine İzmir Milletvekili Oktay Vural ile Manisa ...
Bilal Kırkpınar'dan vefa yemeği
7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde Ak Parti Milletvekili Adayı olan önceki ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan kurultay mesajı: Hem PM hem MYK'da...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hem Parti Meclisi'nde (PM) hem Merkez ...
Başbakan Davutoğlu’ndan muhalefete tavsiye!
Başbakan Davutoğlu, 1 Kasım seçim sonuçlarıyla ilgili muhalefet partilerinin ...
CHP İzmir’de kongre kulisleri: Üç büyük ilçede son durum
CHP’de 1 Kasım sonrası İzmir’de tamamlanan delege seçimlerinin ardından ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Dünya Gıda Güvenliği Günü…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden sarışın oldu?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva