HABERLER>POLİTİKA
27 Haziran 2015 Cumartesi - 21:33

Sertel dosyasında tansiyon yükseliyor: İki başkandan flaş açıklama

Genel seçim öncesinde Milletvekili Adayı Atilla Sertel’in YSK’ya yapılan şikayet başvurusunun ardından adaylığının düşürülmesi ile başlayan süreç tüm hızıyla devam ediyor. Soruşturma yürüten il disiplin kurulu çalışmalarını sürdürürken Sertel dosyasında Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ile İl Başkan Yardımcısı Niyazi Arslan’ın da ismi gündeme geldi. Başkan Arslan, “Yerel seçimin hesabını görmeye çalışıyorlar. Sistemli bir saldırı var” derken Disiplin Kurulu Başkanı Birol Soylu da, “Kimsenin adını ağzıma almadığım halde bu neyin paniği ve telaşıdır” diye konuştu.

Sertel dosyasında tansiyon yükseliyor: İki başkandan flaş açıklama

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ -  Milletvekili seçimleri öncesinde CHP’de parti içi yarışta önseçimden çıktığı halde üç partilinin yaptığı başvuru nedeniyle adaylığı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından düşürülen Atilla Sertel ile ilgili gelişmeler sürüyor.

- SERTEL DOSYASINDA FOTOĞRAF NETLEŞİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başvuru yapanlar için “sorumlular kimse gereken yapılacak” dedikten sonra İzmir’de başlayan disiplin süreci farklı boyutlara taşındı.  Sertel’in adaylığının düşürülmesinin arkasında bulunduğu iddia edilen İl eski Başkanı ve Milletvekili Adayı Ali Engin ile kardeşi Abdullah Engin disiplin kuruluna savunma yapmak üzere çağrılırken sorumlu görülen kişi sayısına iki yeni isim daha eklenmişti. İl Disiplin Kurulu Başkanı Birol Soylu’nun, “bizim yetkimizin dışında kalan isimler” diyerek açıkladığı iki yeni ismin Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İl Başkan Yardımcısı Niyazi Arslan olduğu iddia edildi. Partide konuşulmaya başlanan son gelişmelerin ardından farklı açıklamalar gelmeye devam ediyor.
 
Sertel’in düşürülmesine neden olan organizasyonun arka planında yer alan isim olarak gösterilen Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan sert konuştu. Arslan, meseleyi yalanlarken kendisine karşı siyasi bir operasyon yapılmaya çalışıldığını söyledi. Arslan, “Önseçimde partide uzun yıllar il başkanlığı yapan Ali Engin’e destek verdim. Bunu neden yapmayayım? Ben partili belediye başkanıyım. Gökten zembil ile inmedim. İlçe kongresinde desteklediğim aday kazanamadı. Küsmedim, darılmadım. Partim için tüm seçimlerde çalıştım. Çünkü bu partili bir başkan olmanın gereğidir. Şimdi benim adım bir yerlere malzeme yapılarak geçmişin hesabı görülmeye çalışılıyor. Disiplin Kurulu’nun başkanı Çiğli’den aday adayı oldu. Ve aday gösterilmedi. Tüm bu gelişmelere bu açıdan bakılması lazım. Partimi kamuoyunda tartışan, açıklama yapan, işlem yapmadan önce basına konuşan disiplin kurulu başkanı mı olur? İzmir’e böyle bir disiplin mekanizması daha önce gelmemiştir.  Ne yazık ki kendisine yer açmak için şimdi benim adım kurulda gündeme getiriliyor. Ali Engin Tunceli’dir. Hasan Arslan ve amcasının oğlu Niyazi Arslan da Tunceli kökenlidir. Meseleye bu açıdan bakıldığında bir sistemli saldırı var” dedi.


 
İSPAT ETSİNLER BAŞKANLIĞI BIRAKIRIM
 Başkan Arslan, Atilla Sertel’in düşürülmesi kararının arkasında hiçbir zaman olmadığını söyledi. Arslan, “Atilla da bizim arkadaşımız Ali Engin de… Burada birileri parti içinde karışıklık çıkarmaya çalışıyor. Gündeme şikayetçi isimlerden Ozan Çelik’in belediyeden iş aldığı ve ona destek verdiğim iddiaları getiriliyor. Bir kişi Çelik’in belediyeden iş aldığını kanıtlasın belediye başkanlığını bugün bırakırım. Kendisi partiden istifa ettikten sonra da seçim çalışmalarına katıldı. Partide herkes onu tanıyor. Partililik bilinci ile saha çalışmalarına katıldı. Ona ‘gelme, buradan çık’ deseydik daha mı iyi olurdu? Böyle bir anlayış var mı? Birileri 2019’un hesaplarını ve planlarını şimdiden yapıyor” diye konuştu.
 
Arslan, belediye başkanlığı koltuğunu kendi çıkarları için asla kullanmayacağının da altını çizdi. Arslan, “Beni seçimden sonra yemeye çalıştılar. Aday olamayanlar açlık grevine başladı. Onlara bile kötü laf konuşmadım. Şimdi de başka işler planlayanlar var. Yine beni yemeye çalışıyorlar. Ama şunu söyleyeyim kesinlikle yiyemezler. Ayrıca yeseler de umurumda değil. Bir dahaki dönem kimin ne olacağının garantisi mi var? Ben belediye başkanlığı koltuğuna hevesli değilim. İşi gücü olan, sağlam bir partiliyim” dedi.


 
BU PANİK NEDEN?
Tartışmaların odağındaki isim İl Disiplin Kurulu Başkanı Birol Soylu da açıklamalarda bulundu. Soylu, yaptığı değerlendirmelerde hiç kimsenin ismini telaffuz etmediğini belirtirken Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İl Başkan Yardımcısı Niyazi Arslan’ı üstü kapalı eleştirdi. Soylu, “Hakkımdaki söylemleri üzüntü ile izliyorum. Hiçbir yerde isim belirtmedim, kimsenin adını ortaya koymadım. Bunları yapmama rağmen durum neyin telaşıdır. Bu feryat, bu panik neyin nesidir” dedi.
 
KİMSENİN ADAMI DEĞİLİZ
İzmir il disiplin kurulunun yapılan açıklamalarla baskı altına alınmaya çalışıldığını ifade eden Soylu, “Bu panik ve feryat ile baskı altına gireceğimizi sanıyorlarsa yanılıyorlar. Kimseden korkmuyoruz. Biz hiçbir zaman bu kurulda yer alanlar olarak kimsenin adamı olmadık. Tüzük gereği çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kesinlikle buna tenezzül bile etmesinler. Basın yoluyla partiyi küçük düşürmesinler. Benim şahsımı sevmeyebilirler. Ama bu kurula saygı göstermek zorundalar. Eğer daha da fazla devam ederlerse işlem başlatmak zorunda kalırız. Daha önce adı geçen kişilerle ilgili kamuoyunda değerlendirmeler oldu. Bazı yerlerde haberler de çıktı. Bu durumun bizimle ne alakası var. Kimseyi suçlamıyoruz. Herkes kendisini gözden geçirsin” diye konuştu.
 

 
Bahçeli'den Erdoğan'a 'zenci Türk' yanıtıtı
 
Aydın'dan korkutan yangın: Makilik alandan hastane bahçesine...
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kazım EMİR 28 Haziran 2015 Pazar 12:07

EY BU PARTİNİN EN ÜSTEKİLERİ SİZLERE SESLENİYORUM ANGARA ANGARA DUY NEDEN HEP BELEDİYELERLE KAVGA ,YÖNETİMLERLE KAVGA ,YÖNETİLENLERLE KAVGA NEYİ PAYLAŞAMIYORSUNUZ BİR NEŞTER VURACAK BABAYİĞİT YOKMU BU GEREKSİZ VE ANLAMSIZ TARTIŞMALARA

Yorumu oyla      13      12  
ali 28 Haziran 2015 Pazar 10:40

ne gerek var bunlara ? kamuoyu önünde parti iç meseleleri mi konuşulur? taraflara " itidal" tavsiye ediyorum.

Yorumu oyla      12      11  
gokhan gerçeker 28 Haziran 2015 Pazar 09:40

Beyler partiyi kamuoyu onunda tartıştırmayın.genel başkan her şeyi biliyor.Gereğini yapsın.Bu işi bir an önc ekapatsın.Sayın İl Başkanı olaya el koyup her iki tarafı medyadan alsın.Bu işi ancak genel başkan bitirir.Adaletin yerini bulması ancak genel başkana bağlıdır.Gerisi hikaye.Medyaya çıkma hastalığından kurtulun artık

Yorumu oyla      12      9  
mehmet ekincik 27 Haziran 2015 Cumartesi 23:19

böyle bir adam olamaz sen nasıl seçimde senin partilinin adaylığını engelleyen bir adamı yanında gezdirirsin adam partide tanınıyor evet ama sizin pazar yerleri boyama işini alan sizden para alıp atillayı şikayet eden adam olarak sizden sizde akıl olsa böyle bir şey yapmzdınız bunu neden yaptınız mantığıda belli seni atattıran ali enginin sırası ;) daha fazla konuşmaya bile gerek yok ilahi adalet geliyor azcık inanıyorsanız korkun

Yorumu oyla      22      6  
Al birini vur ötekine... 27 Haziran 2015 Cumartesi 22:36

Birol, Hasan , Ali derken olan Atilla Sertel e oldu.

Yorumu oyla      21      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'den Erdoğan'a 'zenci Türk' yanıtıtı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Buradan bir uyarıda bulunayım: Türk'ün ...
Erdoğan o törene katılmayacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Pazar günü gerçekleşecek olan Gazi ...
'AK Parti adayı'yla Bahçeli'nin görüşmesi 7 dakika sürdü
AK Parti’nin Meclis Başkan adayı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, MHP ...
 
Sertel dosyasında fotoğraf netleşiyor: Listede o başkan da mı var?
CHP’de genel seçim öncesi krize neden olan Milletvekili Adayı Atilla Sertel’in ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iftar masası davası!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ...
Baykal’dan tüm vekillere ‘başkanlık’ mektubu
CHP Milletvekilleri tarafından Meclis Başkanlığı'na aday gösterilen TBMM ...
 
Delican’dan odalara çağrı: Engel olmayın!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican hükümetin önemli ulaşım projeleri ...
MHP Lideri Bahçeli: HDP’yi yok farz ediyoruz
MHP lideri Devlet Bahçeli, milletin partilerine ana muhalefet görevi verdiğini ...
AK Parti İzmir iftarda buluştu: Hotar’dan önemli mesajlar
AK Parti Konak İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğinde konuşan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva