HABERLER>POLİTİKA
6 Aralık 2023 Çarşamba - 14:28

Sertel’den Buğra Gökce yorumu: Torpilli aday olduğunu düşünüyorum

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından Atila Sertel, kendisi gibi aday adayı olan Buğra Gökce için “Biraz torpilli aday olduğunu düşünüyorum” ifadesini kullandı. Bu torpilin, ulusal televizyon kanallarından olduğunu ima eden Sertel, “5 dakika Buğra Bey’in fotoğrafını ekranda tuttular, İzmir’in adayı algısı yaratmaya çalıştılar. Bırakın bizim gibi aday adaylarını, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in adını bile anmadılar” dedi. Sertel, “Buğra Gökce de sandığa girmeli, İzmir’in adayı ön seçimle belirlenmeli” çağrısında bulundu.

Sertel’den Buğra Gökce yorumu: Torpilli aday olduğunu düşünüyorum

EGEDESONSÖZ – 26 ve 27. Dönem İzmir Milletvekili, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Atila Sertel, SONSÖZ TV’de Gazeteci yazar Muhittin Akbel’in programında, seçim sürecini ve gündemi değerlendirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte 9 kişinin Büyükşehir aday adayı olduğunu belirten Sertel, Buğra Gökce’yi kast ederek, “Buğra Bey’in biraz torpilli aday olduğunu düşünüyorum. Çünkü Ulusal bir televizyon kanalı, İzmir’de başka aday yokmuş gibi, sadece onun resmini gösteriyor, onu konuşuyor. Öyle ki, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in adını bile anmıyor” değerlendirmesinde bulundu.

BAVULUNU KAPIP İZMİR’E GELEN ADAY OLMAMALI
Adayların kesinlikle İzmirli olması gerektiğine vurgu yapan Atila Sertel, muhtar olabilmek için gerekli olan bir yıl o mahallede ikamet etmiş olma şartını hatırlatarak şunları söyledi:

“Evet şu anda 9 aday adayıyız. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ben Atila Sertel, Buğra Gökçe, Olgun Atilla, Abdül Batur, Cemil Tugay, Tacettin Bayır, Musa Çam ve Ayhan Baltacı. Kimseyi eksik bırakmayalım. Bazı televizyonlarda bir kişinin fotoğrafını asıyorlar, diğer aday adaylarının ismini bile anmıyorlar. Ben o televizyon kanallarına, 9 kişinin koştuğu atletizm yarışında 1 kişinin adını sürekli ekranlara getirip geri kalanları görmezden gelirseniz, geri kalanlardan biri ipi göğüslerse sizin gazeteciliğiniz ne olacak diye sormak isterim. Benim dışımdaki 8 aday adayı arkadaşım da benim için makbuldür. Yeter ki sandık kurulsun. Herkesin aday adaylığı hakkı var. Seçim yasasına bakın, bir mahallede muhtar olabilmek için o mahallede en az 1 yıl ikametgah istiyorlar. Mahalleyi teslim ederken 1 yıl ikamet şartı arayan kanun varken, bavulunu kapıp İzmir'e gelen olmamalı. Bu şehirde yaşamış olmalı. İlçelerde ne yazık ki bunlar var. Belediye Meclis Üyesi olan İstanbul'da yaşarken meclis üyesi yapıla,n sonra İzmir'e yerleşmek zorunda kalan var. Siyaset iki dudağın arasına bırakılmaz. İzmir'den milletvekili olan arkadaşlara sesleniyorum. Göreviniz sürece İzmir'den ev kiralayın ve bu kentte yaşayın. İzmir'den milletvekili olup başka kentte yaşamak olmaz. İzmir' de yolları, semtleri köyleri, ilçeleri bilen kişiler görevde olmalı. Belki Çeşme'nin nerede olduğunu biliyorlar ancak Ödemiş nerede diye sorduğunuzda Dikili’ye bakanlarla bu iş olmaz.”

KENTİN KOCA BELEDİYE BAŞKANININ ADINI BİLE ANMADILAR
14 Mayıs seçimlerinde İzmir’den milletvekili adayı gösterilen, bugün de Konak Belediye Başkanlığı aday adayları arasında olan Hacer Foggo’ya işaret eden Atila Sertel,şu değerlendirmelerde bulundu:

“Hacer Foggo'ya çok değer veriyorum. Ancak Konak'tan aday adayı oluyor. Valizi ile gelip aday adayı oluyor. Ben bunu içime sindiremiyorum. Hacer hanıma karşı saygısızlık değil bu. İzmir'de siyaset yapanların hakkını savunmaktır bu. Burada yıllarını vermiş, siyaset yapmış insanlarımız Konak'tan aday adayı olmuş ancak başka ilden gelip aday adayı olmuş. Urla'da 46 aday adayı var. Kaçı Urla'da oturuyor? Urlalılar adayımız kendimiz seçmek istiyoruz diyor. Karaburun'da da durum aynı. Niçin kendi adaylarını seçmesinler? Siz seçmeyi bilmiyor musunuz diyeceğiz?”

ULUSAL TELEVİZYON KANALINI İŞARET ETTİ
Atila Sertel, Büyükşehir aday adayı Buğra Gökce için “Biraz torpilli aday olduğunu düşünüyorum” ifadesini kullandı:

“Ben Buğra Gökce'yi severim, sayarım. İzmir'de aday olmasının önüne set çeken bir şey olduğunu düşünmüyorum. İkameti İzmir’dedir. Ancak ben biraz torpilli aday olduğunu düşünüyorum. TV kanallarını izlerken 5 dakika fotoğrafı asılı kaldı ve İzmir'in adayı gibi algı oluşturuldu. Bu İzmir’e, topluma ve diğer aday adaylarına haksızlıktır. Siz diğer aday adaylarını yok sayamazsınız. Hadi biz yeni aday adayıyız. İzmir'de Tunç Soyer var. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı… Onunla ilgili tek kelime dahi etmediler. Gökce'nin aday olma hakkı vardır ancak sandıktan çıkmalıdır. İzmir'in siyasetçileri, İzmir'de ilçe başkanlığı, il yönetim kurulu üyeliği yapan o kadar çok insan, "Torpille aday olunmaz" diyor. Bir kentin belediye başkanı atanamaz. Bir kentin belediye başkanı sadece kent halkına sorumlu olduğu gibi CHP'yi çok iyi temsil edecek, siyaseti özümsemiş ve siyaseti içinden gelen biri olmalıdır.”

ÖNÜMÜZE SANDIK KONULSUN, GÖRELİM
İzmir’de 8 yıl boyunca bürokrat olarak görev yapan, Genel Sekreterlik makamındayken İstanbul Büyükşehir’e geçen Buğra Gökce’ye yönelik eleştirileri değerlendiren Sertel, bu konuda, “Siyasette seveniniz de vardır, sevmeyeniniz de. Buğra Bey’i İzmir’de seven de var, sevmeyen de. Sandık konulsun önümüze, görelim. Toplumun kimi istediğini, sandık gösterecektir” ifadelerini kullandı.

 
4 kültürel miras daha UNESCO listesinde
 
Soyer'den hükümete tepki: İzmir hak ettiği şekilde desteklenmiyor!
YORUMLAR
Toplam 31 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tansel 7 Aralık 2023 Perşembe 10:56

Benim gönlümdeki başkan Tunç Soyer'dir. Ancak hiç kimsenin Atila Sertel'e de haksızlık yapmasını istemem. Kendisini yıllardır takip ederim. Son derece çalışkan ve ahlaklıdır. İyi bir insan iyi bir siyasetçidir.

Yorumu oyla      4      3  
7 Aralık 2023 Perşembe 10:51

chp adayı cemil tugay belli, Ekrem bey Buğra dan kurtulmak için aday ol dedi, Buğra istanbul dada rahat durmadı kendi başına oyun kurmaya kalktı, sürekli tv ye çıktı konuştu, bugün yerel gazetede yazmışlar.

Yorumu oyla      3      3  
Tansel 7 Aralık 2023 Perşembe 10:38

Tepeden inme aday istemiyoruz.

Yorumu oyla      4      3  
izmirli 7 Aralık 2023 Perşembe 10:28

Ya bu ithal adaylar bıktırdı, kendi memleketinde sevilmeyen seçilme ihtimali olmayan izmire geliyor, Hacer hanım vekil adayı oldu, seçilemedi ertesi gün havaalanında bavulla görüntülendi, ayıp ya

Yorumu oyla      8      4  
BİZ 7 Aralık 2023 Perşembe 09:45

Ekrem İmamoğlu İstanbulda bütün ilçe belediye başkanlığına İBB de görev yapan yöneticilerini aday olarak atıyormuş, herhalde İzmirede öyle bir atama yapmak maksadı ile bu Gokce yi yolluyor. dikkate almadığı bir şey var, İZMİR İSTANBULUN İlçesi diğil.

Yorumu oyla      6      5  
izmirli 7 Aralık 2023 Perşembe 08:42

İzmire İzmirli aday yakışır oy vermem verdirmem.nokta

Yorumu oyla      7      6  
Tülay Elgin 7 Aralık 2023 Perşembe 07:03

Bence de İzmir''i İzmirliler yönetmeli.Ben ve ailem atadan,dededen İzmirli olan biri olarak İzmir''i bilmeyen,ithal başkana oy vermedim vermem de,Belediye başkanlığı halka hizmet etme görevidir,halkın sorunlarını dinlemeyen,seçimden seçime halkın elini sıkan,sorunlarını çözmeyen,topu başkalarına atan sorumlulugunu taşımayan kim olursa ister muhtar,ister belediye başkanı olsun,asla oy vermeyeceğiz.İzmirli yobazlara da asla oy vermez,çünkü İzmir laik, özgürlüğüne düşkün, kültürlü,değerlerini bilen, Vatanını gerçekten seven insanların şehridir,

Yorumu oyla      6      5  
CHP''li 6 Aralık 2023 Çarşamba 23:46

Hacer Foggo''yu Ege mahallesi tanır, Tepecik tanır, Onur mahallesi tanır,Basmane tanır, yamanlar tanır, güzeltepe tanır, Sasalı tanır, Aliağa Cinderesi tanır.... Hacer Foggo''nun İzmir''de her sokakta emeği vardır. Her izmirlinin kapısı kendisine açıktır. Ayrıca kendisi 2014 ten beri Konakta çalışma yapmaktadır. İzmir''e yakışan en yerinde aday olacaktır.

Yorumu oyla      2      7  
6 Aralık 2023 Çarşamba 23:10

Evet sadece o torpilli şimdiye kadar sanki önseçim oldu, Ankara dan liste yapılıyor, ceket koysan kazanıyor

Yorumu oyla      10      5  
elif 6 Aralık 2023 Çarşamba 21:57

sus be adam. 1o yıl vekillik yaptın tek basarın yok. git torun sev...

Yorumu oyla      11      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den Kiraz'da CHP'ye hodri meydan: İzmir'de seçimi alacağız!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve İl Başkanı Bilal Saygılı; ...
CHP'de aday adaylığı için 15 bin 464 başvuru
CHP, 31 Mart yerel seçimleri için sahaya iniyor. Genel Başkan Yardımcısı ...
Erdoğan, o tarihi işaret etti: Enflasyon düşecek!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Baz etkisiyle ...
 
Ester Bulut, Çiğli için aday oldu
Ester Bulut, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı oldu.
Selçuk Balkan, Urla'da rakiplerine başarı diledi
Urla benim ailem sloganıyla memleketi Urla’ya Başkan olmak için yola çıkan ...
Akşener: İttifak dedikleri manda ve himaye tuzağı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlere ilişkin yeni mesajlar ...
 
Atina'ya mesaj: Aşılamayacak sorun yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan medyasına konuştu. Türkiye'nin Yunanistan'ı ...
Seyfettin Şen, Urla için yola çıktı
CHP’nin aday bolluğu yaşadığı Urla’dan, tecrübeli Belediyeci, Gazeteci, ...
DP Milletvekili Uzun'dan iddialı çıkış: Ödemiş'te seçimi alırız!
Partisinin İl Kongresi'nde beş ilçenin adaylarının tanıtıldığını belirten ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva