HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Şubat 2013 Perşembe - 14:00

Şengül’den belediyeye ‘Cennetçeşme’ resti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘riskli alan’ ilan edildikten sonra tüm imar ve ruhsat çalışmaları durdurulan Karabağlar Cennetçeşme’deki alan ile ilgili konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, “Belediye hiçbir işlem yapamaz. Planlar tamamlanana kadar işler durur” dedi. Şengül ayrıca, Bakanlar Kurulu’ndan onayı çıkan alanlarla ilgili de belediyeleri pasif kalmakla suçladı.

Şengül’den belediyeye ‘Cennetçeşme’ resti!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında zaman zaman tartışmalara neden olan kentsel dönüşüm konusu güncelliğini koruyor. Büyükşehir’in, Bakanlar Kurulu’na onaya sunduğu alanların büyük bölümü onay alırken Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “en hazır olduğumuz alan” dediği Karabağlar Cennetçeşme’deki 48 hektarlık alan bölge ‘riskli alan’ ilan edilerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkisine geçmişti. Bölge 48 hektardan 540 hektara çıkartılırken belediyenin ilk planladığı bölgenin yine belediyede kalması için ise çalışma başlatılmıştı.
 
İŞLEM YAPILAMAZ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkisine geçen 20 bin kişinin yaşadığı bölge ile ilgili Karabağlar Belediyesi’nin yapacağı işlemlerin tamamı durdurulunca kafalar karıştı. Belediye, bakanlığa yazdığı yazıda ruhsat, imar plan tadilatı ve satışlarla ilgili ‘ne yapacağız’ derken henüz kesin yazılı cevap gelmedi. Cevap gelmedi ama AK Parti’nin İzmir Milletvekili Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Aydın Şengül’den açıklama geldi. Şengül, “Belediyenin yazdığı yazıya zaten gereken cevabı bakanlık kısa süre içinde verecektir. Yasal olarak orada ilçe belediyesi imar ve ruhsatlarla ilgili hiçbir işlem yapamaz. Bu sürenin ne zamana kadar devam edeceği konusu da ayrı bir konu… Kentsel dönüşüm ile ilgili planlama, haritalandırma ve tüm işlemler bittiğinde zaten ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’ne gereken yazı gönderilecektir. Kanun gereği bakanlığın yetkisinde olan bir alanda işlem yapılamaz” dedi.

 
HANİ NEREDESİNİZ?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP milletvekilleri ve belediye başkanlarının sürekli kentsel dönüşüm konusu üzerinden hükümete ve AK Partiye yüklendiklerini söyleyen Şengül, “Her fırsatta ‘Ankara onay vermedi’ dediler. Şimdi işlemler bitti ve neredeyse tüm taleplere ‘evet’ denildi. Artık kanun gereği belediyelere izin verildi. İstenen onaylar gönderildi. Onay verildikten sonra 6-7 ay süre geçen yerler var. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ne yaptı? Onlara soruyorum; neredesiniz? Bir ofis kurup halkı bilgilendirmekten bile aciz durumdalar. Ne yaptıklarını kendileri bile bilmiyorlar. İlçe belediyelerinin yaptığı bir iş olmadığı gibi sürekli Büyükşehir’den talepte bulunuyorlar. Kimin ne yaptığı belli bile değil. Biz onayı verdik. İsteyenin rahatlıkla çalışabileceği ortamı da sağladık. Ne yazık ki bir arpa boyu yol alamadılar” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
egeli35 7 Şubat 2013 Perşembe 22:32

mevcut belediyeleri kentsel dönüşümde iş yapmamakla suçlayanların önce kendilerine bakmaları gerekir. Gaziemir'de 2 tane bina yıkmakla mı olacak kentsel dönüşüm?

Yorumu oyla      13      6  
bülent ışık 7 Şubat 2013 Perşembe 19:53

İzzet pilgir birisiyanlışlıkla 200 milyon yerine yanlışlıkla 200 milyar yazmış diye anaokulu mezunumusun demiş bence sen anaokulu mezunusun Türkiye nin bütçesi 200 milyar dolar ise nasıl oluyor da kişi başı düşen milli gelir 10 500 dolar oluyor.

Yorumu oyla      11      6  
AK Partili Yorumcu 7 Şubat 2013 Perşembe 19:46

Aydın Şengül mesleğinden gelen birikimiyle bu konunun takipçisi. Çalışkan bir milletvekili olarak CHP'lilerin İzmirlilerin aklını karıştırmasına, beceriksizliklerini halının altına süpürmesine izin vermiyor. Ayağına bastıkları, düzenini bozdukları saldırıyor ama olsun. İyi bir siyasetçi olarak Şengül görevini yerine getiriyor. Yerel seçimlerde CHP’li belediye başkanlarını bu kente verdiği zararları tek tek anlatmalıyız.

Yorumu oyla      12      13  
Her iş bitti bumu kaldı 7 Şubat 2013 Perşembe 18:06

Sayın Şengül Bu kadar yerler hakkında neden konuşuyor anlamış değilim veyada dönüşüm yapılacak ilçelerin Ak parti yönetim kurullarında neden nüfuz kullanımına gidiliyor siz bırakın bu işleri Rantsal dönüşüm olmasın diye uğraşıyorlar belkide

Yorumu oyla      16      7  
GEREK TOKİDE, GEREKSE BAKANLIKLARDA... 7 Şubat 2013 Perşembe 17:59

(Private 35) yine nişangahsız atıp tutuyorsun... bildigin birşey varsa Delikanlı gibi BELGE GÖSTERİRSİN. SİZİN İÇİNİZİN KARASI DIŞINIZA VURMUŞ ON PARMAGINIZDA ON KARA İnsanlara iftira atıyorsun... İstersen sana c.h.p. nin tutuklu ve Davası devam eden BAŞKANLARINI,BÜROKRATLARINIİ,MECLİS ÜYELERİNİ Yazayım.mESALA ANKARA ÇANKAYA ESKİ BELEDİYE BAŞKANI GİBİ,DİKİLİ BELEDİYE BAŞKANI GİBİ (KAÇAK)OsmanÖZGÜVEN GİBİ...BU AYIPLI DEFOLU MALLAR ŞİMDİLİK SİZE YETER...

Yorumu oyla      13      13  
izzet pilgir 7 Şubat 2013 Perşembe 17:52

tolga karanlık pardonda beyfendi sen anaokulu mezunumusun 200 milyar dolar türkiyenin yıllık bütcesi sen ne saçmalıyosun orada son 15 yıldır chp yerelde iktidar izmride ne yaptınızda övünüyosunuz bir izmir elinizden gidecek diye bu kadar telaşlanmayın öylede böylede izmir köy kenten modern şehir hamleleriye kurtulcak hemde konak meydanın o akparti bayrağını dikicez

Yorumu oyla      13      13  
private35 7 Şubat 2013 Perşembe 17:13

bu arada tokide olan yolsuzlukla ilgili ispatlar ortadayken hala koltuğunda oturan bakan mı yapacak dönüşümü.Yıktıkları gaziemirde iki bina başka gören var mı?

Yorumu oyla      23      10  
private35 7 Şubat 2013 Perşembe 17:03

onay gelince hemen yıkılacak zannediyor bazı aklı evveller.Bu süreç boş araziye konut yapmak değil ki.konut yapılacak yerlerde insanlar oturuyor ve belediye başkanı insanlara onaylanan projeleri anlatıyor ve rızalarını alıyor.Kadife kale gibi zor bir yer nasıl dönüştürüldüyse hiç merak buyurmayın hiç hak yemeden bu işler hallolacaktır.İzmirde işler kul hakkı alarak olmaz beyler.

Yorumu oyla      19      9  
Tolga Karanlık 7 Şubat 2013 Perşembe 15:38

Ankara'nın, İstanbul'un durumu ortada... 200 milyar dolar harcayarak metrobüs yaptınız, başka? Bulaşmayın İzmir'e, alacağınız oyu da alamayacaksınız yoksa...

Yorumu oyla      24      13  
EXCUSE EXCUSE:bahaneler bahaneler 7 Şubat 2013 Perşembe 15:22

ADAM DOĞRU SÖYLÜYOR... AL SANA ONAY ... HANİ İCRAAT? Biz İzmir'liyiz, birbirimizi biliriz..kimse anlatmasın.. Hızlısın AKP.. bitir şu işi..

Yorumu oyla      25      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğanata'dan Tartan'a teşekkür ziyareti
İzmir Özel Fatih Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Doğanata, Konak Beldiye ...
Bornovalı’ya ‘yol parası’ müjdesi
Bütünşehir Yasası kapsamında yol harcamalarına katılım paylarının alınıp ...
Kocaoğlu kararlı: Adil, bilimsel ve yerinde!
Karabağlar muhtarlarıyla bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
‘Çatlak’a Kocaoğlu bakışı: Hepimiz iş yapıyoruz…
Kazı çalışmaları sırasında Kadriye Mahallesi’nde yaşanan sıkıntı üzerine ...
Karşıyaka zabıtası işgale taviz vermiyor
Karşıyaka Belediye Zabıtası Çarşı’da işgale geçit vermiyor. Zabıta ekipleri ...
Aliağa Belediyesi araç filosunu güçlendiriyor
Her geçen gün büyüyen ve gelişen sanayi kenti Aliağa’da, belediye bütünşehir ...
 
Başkan İnce'den pazar ziyareti
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, pazardan hem alışveriş yaptı, ...
Buca’da stat kavgası: Şeboy’dan Tatı’ya sert yanıt
Buca Stadı ile ilgili açıklamalar yapan Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya ...
Seferihisar'da 'iyi tarım'cılar sertifikalarını aldı
Seferihisar Belediyesi desteğiyle başlatılan İyi Tarım Uygulamalarında ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zeytine adanan bir ömür bin alkış!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva