HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Eylül 2017 Cuma - 16:12

Selçuk'ta 95. yıla yakışan tören

Selçuk’un düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümü sebebiyle Atatürk Anıtı önünde çelenk töreni düzenlendi.

Selçuk ta 95. yıla yakışan tören

Törende ilk olarak Selçuk Kaymakamlığı ve Selçuk Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumu yapıldı. Törene Selçuk Kaymakam Vekili Dr. Hasan Tanrıseven, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Efes Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Murat Hatipoğlu, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, gaziler, öğrenciler ve daire çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

SELÇUK STRATEJİK AÇIDAN ÖNEMLİ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı günün anlam ve önemi belirten bir konuşma yaptı. Başkan Bakıcı konuşmasında Selçuk’un ilk tren yolunun bulunduğu ilçe olması nedeniyle o yıllarda da stratejik olarak önemli bir noktada bulunduğuna dikkat çekti. Başkan Bakıcı; “Selçuk 14 Mayıs 1919’da önce İtalyanlar tarafından, 25 Mayıs 1919’da ise Yunanlılar tarafından işgal edildi. Tüm Anadolu’da olduğu gibi bu topraklarda da işgal esnasında çok acı yaşandı.  8 Eylül 1922 tarihinde Söke’den gelen 156. Alaya bağlı akıncı birlikleri tarafından Selçuk kurtarılmıştır. Bunları belirtmekteki amacımız halklar ve devletlerarasında düşmanlık yaratmak değildir. Amacımız sadece bu toprakların ne kadar büyük zorluklar içerisinde kazanıldığını; Türk milletinin bağımsızlığına verdiği önemi gelecek nesillere anlatmaktır” dedi.

BAŞKAN BAKICI’DAN KURTULUŞ MÜJDELERİ
Selçuk’un 95. Kurtuluş Yıldönümünün bu yıl ayrı bir önem arz ettiğini belirten Başkan Bakıcı; Bugün yeni bir dönem başlıyor. Bugün İZBAN Selçuk Hattı açılıyor. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’nun da katılımıyla İZBAN seferleri başlıyor. Ben öncelikle Selçuk’un İZBAN’A kavuşması sürecinde emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.

Selçuk’un 95. Kurtuluş Yıldönümü olan bugünde ilçemiz adına birbirinden önemli müjdeler de vermek mümkün. İZBAN’IN yanı sıra yine bugünlerde ilçemiz doğal gazla tanışıyor. İçme suyu geliyor, Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezimizi ile birlikte Şehit Polis Fethi Sekin Parkı’nı da bugün açıyoruz.  Hükümet Konağımızın inşaatı hızla ilerliyor. Bunun yanı sıra Meydan Projesi kapsamında otopark için zemin etüdü yapıldı. İşte tüm bunlar bugün ayrı bir önem kazanıyor. Kazanılan zaferleri hizmetlerle taçlandırdığımız sürece; bu zaferin mimarlarının ruhu şad olacaktır. Yaptığımız hizmetler, niceliğine ve niteliğine bakılmaksızın Atamız’ın gösterdiği muasır medeniyetler seviyesi yolunda kat ettiğimiz adımlardır” dedi.

VATAN SEVGİSİ İLE ÇALIŞMALIYIZ
Türk milletinin tarih boyunca vatan sevgisi, bağımsızlık gibi kavramlara büyük önem verdiğini belirten Başkan Bakıcı; “Vatana duyulan sevgi sadece zor zamanlarda ortaya çıkan bir kalkan değildir. Vatan sevgisi günlük hayatımızda rehberimizdir. Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır. İşte biz de her nerede, hangi makamda olursak olalım; vatan sevgisi ile iş yapmayı kendimize ilke edinmeliyiz. Çünkü ancak o zaman imkansızlıklar ortadan kalkar; o zaman aşılmaz olan yollar aşılır. İşte bizler her nerede olursak olalım; her kim olursak olalım yaptığımız işi vatan sevgisiyle, memleket sevgisiyle yapmalıyız. O zaman başarılı ve verimli olmak çok da zor olmayacaktır” dedi. Başkan Bakıcı sözlerini; “Biz hemşehri hukuku içerisinde her zaman kentimiz için, ülkemiz için durmadan çalışacağız” diyerek noktaladı.

Başkan Bakıcı’nın konuşmasının ardından Selçuk Şehit Ömer Halisdemir İMKB Anadolu Lisesi Öğrencisi Tuğçe Kırcalı’nın okuduğu şiir ve Şahabettin Sarıdede Halk Eğiti Merkezi’nin Halk oyunları ekibinin zeybek gösterisi ile son buldu.

 
İzmir'de kaçırılmayacak 9 Eylül programı!
 
Göztepe'de Kosanovic imzayı attı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Tramvayı 5. viteste... Kritik etap başlıyor...
Konak Tramvayı'nın imalat çalışmalarında sıra Şair Eşref Bulvarı ile Gazi ...
Büyükşehir’de maaş promosyon ihalesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan memur, sözleşmeli personel ve ...
Başkan Sesli'den satış açıklaması... '17 milyon borçla devraldım'
Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli meclis kararıyla satılan araziler ...
 
Başkan Şenol, ünlü oyuncuyu yalnız bırakmadı
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Türk Sinemasına damga vuran ...
Aydın kurtuluşunu Haluk Levent ile kutladı
Ünlü sanatçı Haluk Levent, Aydın'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. ...
Karabağlar’dan Adıyaman’a dayanışma köprüsü
Kardeş belediyeler kapsamında ilçe belediyelerin yaptığı çalışmaları yerinde ...
 
Tümamiral Şirin Foça'ya veda etti
Foça Garnizon Komutanlığı ve Amfibi Görev Grup Komutanlığı görevinden ...
İzmir'de coşkulu 9 Eylül resepsiyonu
İzmir'in 95. kurtuluş yıldönümü kutlamaları, Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Vatandaş istedi... Bornova'nın yeni merkezi yükseliyor...
Bornova Belediyesi’nin geçen Temmuz ayının başında temelini attığı Doğanlar ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva