HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Haziran 2018 Pazar - 15:22

Seferihisar'da lavanta bayramı

Seferihisar Belediyesi Turgut Köyünde “Lavanta Pazarı” adıyla düzenlediği festivalde binlerce misafiri konuk etti. Seferihisar Belediyesi, Turgut Köyü’ndeki lavanta bahçesinin hasadını büyük bir pazar ile kutladı. 

Seferihisar da lavanta bayramı

Seferihisar Belediyesi Turgut Köyünde “Lavanta Pazarı” adıyla düzenlediği festivalde binlerce misafiri konuk etti. Seferihisar Belediyesi, Turgut Köyü’ndeki lavanta bahçesinin hasadını büyük bir pazar ile kutladı. 9 Haziran Cumartesi günü Seferihisar Turgut Köyü’nde “Lavanta Pazarı” adı altında bir festival düzenlendi. Seferihisar Belediyesi’nin 2015 yılında üreticilere katma değeri yüksek, alternatif bir ürün olarak sunduğu lavantaların üçüncü hasadı bu pazarda gerçekleşti. 

Gün boyu açılan üretici pazarlarında satılan lavanta ve yan ürünleriyle, yöresel yiyecekler, Seferihisar'da bulunan sanat derneklerinin açtığı stantlar şenliğe gelenlerin ilgi odağı oldu. Pazarda lavanta yağı damıtılması, lavanta sabunu yapımı ve lavanta bahçesinde hasat etkinlikleri yapıldı. Lavanta hasadı büyük bir katılımla gerçekleşirken, köyün sokaklarına lavanta suyu sıkıldı. bahçede hasada katılan vatandaşlar mis kokulu lavantalar içerisinde bol bol fotoğraf çektirerek lavanta topladı. Gün boyu sahne alan sanatçılar, halk müziğinden, klasik müziğe, bandodan dansa çok çeşitli konserler sundu.

Başkan Soyer yaptığı açış konuşmadında şunları söyledi; 

" Sevgili İzmirliler, sevgili Seferihisarlılar, sevgili Turgutlular hepiniz hoş geldiniz.Değerli dostlar gerçekten Türkiye’de “başka bir tarım mümkün” Çünkü bize çocukluğumuzda öğretildi, biz ekonomisi kendi kendine yeten dünyadaki yedi ülkeden biriydik biz dünyanın tahıl ambarıydık peki oldu da biz yeşil mercimeği, samanı, gübreyi, hayvanı ithal eder hale geldik. Bilmediğimiz büyük kuraklıklar, büyük afetler mi yaşandı, dereler mi kurudu ne oldu. Yanlış siyasi tercihler, yanlış politikalar sonucu bu hale geldik ama bu bir kader değil, bu değişmesi mümkün bir hikâye ve biz de onu değiştirmeye Seferihisar’dan başladık. Çünkü biliyoruz ki, gökyüzünde güneş, yeraltında su kaynaklarımız ve olağanüstü güzel iklimimiz var oldukça yaşadıklarımız bir kader değildir ve “başka bir tarım mümkündür.”

EN FAZLA GÖÇÜ TURGUT KÖYÜ ALIYOR
Bütün Anadolu'da köyden kente göç yaşanırken şu anda içinde bulunduğumuz Turgut köyü nüfusu artan tek köyümüz. Biz bununla iftihar ediyoruz çünkü değerli dostlar eğer köyden kente göç devam ederse köylüde yoksullaşıyor, kentlide yoksullaşıyor, biz buna izin vermeyeceğiz onun için lavantayı dikiyoruz mandalinanın kurusunu yapıyoruz, onun için karakılçık buğdayından ekmek yapıyoruz ve buna devam ediyoruz. Biz kıraathaneler açmayacağız bu memlekette üretime teşvik edeceğimiz açılışlar yapacağız. Üretimi arttıracağız, köylümüzün toprağında üretmesini, hayatını bu üretimle sürdürmesini mümkün kılmaya devam edeceğiz. Varlığınız köylümüze umut oldu bizi yalnız bırakmayın Turgut köyüne daha çok gelin, onların yaşamasına, topraklarındaki üretimi sürdürmesine destek verin dedi "

Festival, 2000 kişilik iftar sofrası ve İftar programı ile tamamlandı.

 
10.4 Milyar Euro'luk futbol resitali başlıyor
 
Taziye evi isteyen mahalleli yol kapattı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Budur 10 Haziran 2018 Pazar 18:37

Kalkınma budur, insanı sevmek, akıllı olmak, üretimi artırmak, geliri artırmak budur! Göçü tersine çevirmeyi söylemiyorum bile. :) Bravo başkan, size ve ekibinize gönül dolusu selam ve sevgiler.

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Şenol'dan örnek davranış
Gaziemir Belediyesi’nin çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlediği ...
Bornova Tiyatrosu'ndan yaz kursu zamanı
Her yıl 300’ün üzerinde öğrenciye tiyatro eğitimi veren BBŞT yaz aylarında ...
İzmir'in o ilçesinde şok eden baskın! Halka bozuk kadayıf yedireceklerdi
Buca Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ufuk Mahallesi’ndeki bir kadayıf imalathanesine ...
 
Bornova Belediyesi’ne milli gurur
Yeşil-beyazlı 3 hentbolcu Milli Takıma davet edildi. Alt yaş gruplarında ...
Başkan Pekdaş'tan Ramazan mesajları: Türkiye’ye bayram gelsin
Konak Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca her akşam farkı bir mahallede ...
Büyükşehir'den 23 bin aileye bayram hediyesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi 23 bin 139 ailenin banka hesabına ...
 
Kocaoğlu’ndan iktidara salvo: Sizin göz bebeğiniz olmak istemiyoruz!
Başkan Kocaoğlu, “Sümüklü, kirli çocuk, itikadı zayıf kent diyenler, şimdi ...
Başkan Uğurlu’dan Kadir Gecesi mesajı
Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımlayan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif ...
Seferihisar'da 10 yıllık düğüm çözüldü!
Seferihisar’ın Cumhuriyet mahallesine yapılması istenen ve yöre sakinleriyle ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva