HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Mayıs 2015 Çarşamba - 10:40

Seferihisar'da 8 dilde barış şarkıları yükseldi

Diyarbakır Sur Belediyesi Çok Dilli Gençlik Korosu, Seferihisar’da 8 dilde barış şarkıları söyledi.

Seferihisar da 8 dilde barış şarkıları yükseldi

Seferihisar’da devam eden Uluslararası Çocuk Futbol Turnuvası içerisinde düzenlenen Gençlik Şöleni’ne 8 dilde barış şarkıları söyleyen, Diyarbakır Sur Belediyesi’nin “Çok Dilli Gençlik Korosu” damga vurdu.

Seferihisar Belediyesi tarafından 25-31 Mayıs tarihleri arasında sürdürülen Fenerbahçe Futbol Okulları, Diyarbakır Sur, Şanlıurfa Halfeti, Irak Duhok, Almanya Hamm, Çanakkale, Kıbrıs Boğaziçi, Manisa Soma ve Seferihisar Spor takımlarının katıldığı Çocuk Futbol Turnuvası tüm heyecanıyla devam ediyor. Değişik kültürlerden bir araya gelen çocuklar hem futbol oynayarak eğleniyor, hem de hayatları boyunca devam edecek dostluk tohumları atıyor.

Bu tohumlara bir adım da düzenlenen Gençlik Şöleni’nde atıldı. Seferihisar Belediyesi’nin kardeş belediyesi olan Diyarbakır Sur Belediyesi’nin Çok Dilli Gençlik Korosu Sığacık Kaleiçi’nde 26 Mayıs Salı akşamı sahne alarak muhteşem bir konser verdi. Konsere Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik, Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sur Belediyesi Meclis Üyeleri, katılımcı misafirler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çok Dilli Koro, Kürtçe’nin  üç lehçesi, Kurmanci, Zazaca ve Soranice’yle birlikte Türkçe, İtalyanca, İngilizce, Arapça, Ermenice olmak üzere 8 dilde barış şarkıları seslendirdi. Yurt içi ve yurt dışı katılımcılarla birlikte geceye katılan Seferihisarlılar koroyla birlikte şarkılara alkışları  ve danslarıyla eşlik etti, hep birlikte barış mesajları verildi.



BARIŞ GELECEKSE BÖYLE GELECEK
Gecenin sonunda açıklama yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Türkiye’de barış, masa başında atılacak imzalarla değil, bir arada yaşama kültürünün gelişip serpilmesiyle gelecek.  Biz Diyarbakır Sur Belediyesi’yle kardeş belediye olduk. Onlarla birlikte ortak projeler hazırlıyoruz. Bir araya geldikçe, birbirimizi daha iyi anlıyoruz. Anladıkça, sevgimiz, saygımız artıyor. İlçemizde altı yıldır düzenlediğimiz Kültürler Buluşması’yla farklı kültürleri bir araya getirerek barışın ne kadar kolay olduğunu herkese gösterdik. Biz Seferihisar’da nereden gelirsek gelelim barış içerisinde yaşamayı başarıyoruz. Bunun tüm Türkiye’ye örnek olmasını istiyoruz. Hele, spor, sanat, müzik, dans gibi aktivitelerle bir araya gelinince farklılıklarımızın bizi ne kadar zenginleştirdiğini anlıyoruz. Yaklaşık bir haftadır 10-13 yaşında 160 çocuğu ilçemizde ağırlıyoruz. Diyarbakırlısı, Çanakkalelisi, Kıbrıslısı tüm çocuklar hem rekabet ediyor hem hep birlikte eğleniyor. Her şeyden önemlisi farklılıklara saygı göstermeyi öğreniyor, Küçük bir futbol turnuvası, bir gençlik konseri, sporun, sanatın dilinin, ırkının, renginin olmadığını gösteriyor. Kimse kimseyi ötekileştirmiyor. Barış böyle güçleniyor. Buradan Sur Belediyesi Eş Başkanları Fatma Şık Barut ve Seyit Narin’e verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum. Umarım bizim kardeşliğimiz tüm Türkiye’ye örnek olur” dedi.

BİZ BARIŞI ŞARKILARLA ANLATIYORUZ
Sur Belediyesi Sanat Evi Bünyesi’nde 8 yıldır binlerce kişinin eğitim gördüğü Çok Dilli Gençlik Korosu adına açıklamalar yapan Sur Belediyesi Kültür-Sanat Müdürlüğü Personeli Yılmaz Kurttekin; “9 yaşından 50 yaşına kadar insanımız bu merkezde eğitim alıyor. Amacımız bütün halkların, dillerin, dinlerin barış içinde birarada yaşayabileceğini müzik diliyle anlatmak Tüm dünyaya bu mesajı şarkılarımızla yollamaya çalışıyoruz. Bu güne kadar İstanbul’da birkaç kez, Diyarbakır’da, İtalya’da, Irak Duhok’da konserlerimiz oldu. Bugün de Seferihisar’dayız. Seferihisar Belediyesi’nin ve Seferihisarlıların bize gösterdiği dostluk inanılmaz. Bütün belediyeler, kaldırım, yol, park yapabilir

Ama Sur ve Seferihisar Belediyelerinin yaptıkları herkese örnek olmalı. Kültür-Sanat projeleri, dostluk birliktelikleri tüm Türkiye’ye çok önemli bir mesajdır” dedi.

Düzenlenen Gençlik Şöleni’nde Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sur Belediyesi Çok Dilli Gençlik Korosu’na sahnede çiçek vererek teşekkür etti.

Seferihisar’da devam eden Çocuk Futbol Turnuvası 31 Mayıs Pazar günü tamamlanacak.
 

 
İbrahim Turhan: Başbakanımızın talebesiyim
 
HDP’nin İstanbul mitingine Valilik setinde flaş gelişme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'da kadınlar iş hayatına adım atıyor
Karabağlar Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü ve Kadın Emeğini Değerlendirme ...
Sivaslılar'dan Başkan Arslan'a ziyaret
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Sivas Kültür ve Dayanışma Derneği ...
Karşıyaka’da atık piller kazandıracak
Çevre ve insan sağlığı için büyük tehdit oluşturan atık pillerin doğaya ...
 
Başkan Atilla’dan Serintepe’ye tam destek
U14 Türkiye Şampiyonası’nda mücadele edecek olan Bornova Temsilcisi Serintepe ...
Ödemiş'in yaz sezonu başlıyor!
Yaz aylarında gençlerin ve en çocukların tercih ettiği 125. Yıl Kültürpark ...
Başkan Atila: Bornova Türk Futbolu’na damgasını vuracak
U14 Türkiye Şampiyonası’nda mücadele edecek olan Bornova Temsilcisi Serintepe ...
 
Başkan’la yüz yüze: Üst geçit resti, ÇED çıkışı ve vekil sayısı tahmini
Büyükşehir Belediye Başkanı canlı yayında bir anda merkezine oturduğu ...
Buca kiraz festivaline hazır
Buca Belediyesi, bu yıl 11’incisi düzenlenecek olan Yörük Kültürünü Tanıtma ...
Bakıcı’dan sanat ve spora destek mesajı
Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan yağlı ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva