HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Mayıs 2015 Salı - 15:27

Bakıcı’dan sanat ve spora destek mesajı

Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan yağlı boya resim kursuna katılan 34 kursiyer, yapmış oldukları birbirinden güzel ve anlamlı Yağlı Boya Resimlerini Efes Müzesi Hikmet Gürçay Sanat Galerisinde sergilediler. Oldukça yoğun ilginin gösterildiği sergiyi gezen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı,belediye olarak kültür, sanat ve sporla ilgili yapılan tüm aktivitelerde her zaman destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Bakıcı’dan sanat ve spora destek mesajı

İZMİR - Efes Müzesi Hikmet Gürçay Sanat Galerisinde açılan sergiye Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Başkan Yardımcısı Atilla Aksoy, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Serkan Kütükçü, Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Güzel, Efes Müzesi Müdürü Cengiz Topal, Okul Müdürleri, öğretmenler, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.

İRLANDALI KURSİYERE BÜYÜK İLGİ
Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan yağlı boya resim kursuna katılan 34 kursiyerin birbirinden güzel 92 adet yağlı boya çalışmalarının yer aldığı sergiye İrlanda’dan katılan Margaret Looney ise katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. 93 yaşında olan ve annesinin doğduğu günden bu yayana yaşadığı evi yağlı boya ile resmeden Margaret Looney, Selçuk’ta çok sık geldiğini ve birçok arkadaşlıklar kurduğunu ifade etti.Arkadaşlarının tavsiyesi ile Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılankurslara katıldığını belirten Looney, özellikle annesinin 93 yıldır doğup büyüdüğü evin resmini yaptığını ve bunu İrlanda’da oturan annesine götürüp hediye edeceğini söyledi. Selçuk ilçesini çok sevdiğini de belirten Margaret Looney, bu bağlamda Efes’in Dünya Kültür Mirası (UNESCO) Asıl Listesine dahil olması yönündeki çalışmaları yakından takip ettiğini ve bu kararın verilmesini gönülden istediğini söyledi.

HER ESERİN AYRI BİR HİKAYESİ VAR
Sergiyi gezen ve kurs öğretmeni Sermin Teker’den resimlerin hikayelerini dinleyen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, öncelikle böylesine güzel ve takdir edilmesi gereken bu çalışmadan dolayı tüm kursiyerleri kutladığını belirtti. Her bir resmin yöreyi anlatıyor olması da kendisini çok etkilediğini ifade eden Başkan Bakıcı, ayrıca resimlerde objelerin ve renklerin çok iyi kullanılmış olmasının da oldukça önemli olduğuna dikkat çekti. Altı aylık bir eğitim sonunda kursiyerlerin geldiği noktayı çok başarılı bulduğunu ifade eden Başkan Bakıcı,bu konudaki gayretlerin çok daha fazla arttırılması gerektiğine inandığını kaydetti.

SELÇUK İYİ BİR EĞİTİM MERKEZİ OLACAK
Her konuşmasında vurguladığı gibi Selçuk’un bir vizyonuolduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı, bu anlamda Selçuk’un her zaman kültür, sanat ve sporun merkezi haline gelmesi gerektiğinin altını çizdi. Bunu başarabilmek için de Selçuk’un iyi bir eğitim merkezi haline dönüştürülmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Bakıcı, “İlçemizde bundan böyle eğitimle her şey çok güzel olacak. Ben bu bağlamda açılan kurslarda katılım sayısının giderek arttığını görüyorum. Bunun yanında da niteliksel bir artış olduğunu da görüyoruz. Bu anlamda ben çok mutluyum ve Selçuk’ta gerçekten de çok güzel şeyler olacak” dedi.
Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi Resim Öğretmeni Sermin Teker ise; özellikle ev hanımlarına ve sanata bağlı olan herkese bu tür kurslara katılmaları çağrısında bulundu.

92 adet yağlı boya resimlerin yer aldığı sergi Efes Müzesi Hikmet Gürçay Sanat Galerisinde 8 Hazirana kadar açık kalacak.
 

 
Acar bombası: Beşiktaş'ın 2 yıldızı Karşıyaka'ya
 
Konak’ta yıldızlar altında tiyatro keyfi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da 'etik' buluşma
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Başkanı ...
Başkan Uyar zabıtanın yüzünü güldürdü
Urla Belediyesi, Zabıta hizmetlerinin daha verimli ve hızlı çalışması ...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva