HABERLER>SAĞLIK
16 Ekim 2014 Perşembe - 10:27

Şebnem öğretmen imkansızı başardı: 10 ayda tam...

İzmirli coğrafya öğretmeni Şebnem Aktosun, 163 kiloya ulaşınca çareyi tüp mide ameliyatı olmakta buldu. 10 ay içinde 100 kilo veren Aktosun, 70 beden kıyafet giyerken 38 bedene düştü. Aynı zamanda stresten oluşan sedef hastalığı kilo verince kendiliğinden geçti.

Şebnem öğretmen imkansızı başardı: 10 ayda tam...

İZMİR- Mutlu bir evliliği olan Şebnem Aktosun'un eşi Erkan Aktosun, eşini kilolu haliyle de seviyor ancak sağlığına dikkat etmesi konusunda uyarıyordu. Bir gün bir arkadaşı, "Ne kadar güzel bir kadınsın, ne güzel bir evliliğin, çocuğun var. Kiloların sağlığına zarar veriyor. Neden kilo vermek için ameliyatı düşünmüyorsun?" deyip, ameliyat olan bir arkadaşıyla tanıştırınca hayatı değişti. Arkadaşını ameliyat eden Doç.Dr.Haluk Ünalp ile görüşüp bilgi alınca ameliyata karar veren Aktosun, kısa süre sonra ameliyat oldu.
 
Şebnem Aktosun'un ‘tüp mide’ operasyonuyla kilo verdiğini belirten Doç. Dr. Haluk Ünalp, şöyle konuştu: "Operasyona, beslenme için küçük bir kısım kalacak şekilde midenin inceltilerek ince uzun bir tüp şekline getirildiği için tüp mide ameliyatı deniliyor. Mideye tüp veya herhangi bir şey takılmıyor. Yaklaşık bir saat süren kapalı yöntem denilen laparoskopi yöntemiyle yapıldığı için hasta hemen ayağa kalkabiliyor ve 3-4 gün içinde işe başlayabiliyor.
 
http://www.egehaber.com/Resimler/Editor/images/%c4%b0zmir%27li%20%c5%9eebnem%20Aktosun%2010%20Ayda%20100%20Kilo%20Verdi.jpg

Yara izi ve enfeksiyon riski yok denecek az. Hastalar ameliyat olduktan sonra iştahı azalıyor. Diyet yapmalarına gerek kalmıyor. Obezitede beden kitle endeksi belli bir düzeyin üstüne çıkıldığında diyet veya sporla bu kiloları vermek mümkün olmuyor. Bu yöntemin riskleri sanılanın aksine çok az, normal bir ameliyatın riski kadar. Her hastaya değil uygun olan hastalara uyguluyoruz."
 
Kilo verdikten sonra kendini çok iyi hisseden ve mutluluktan sedef hastalığı geçen Aktosun, şunları söyledi: “Her zaman çok mutlu biriydim. Yemek yemeyi çok seviyordum ama sağlığım tehlikeye girmeye başlayınca çevremden gelen uyarıları dikkate almaya başladım. Şişman insanlar maalesef toplum içine girdiklerinde mutlu olamıyor. Mağazalara daha girer girmez ‘sizin bedeninize göre kıyafet yok’ diyorlar, kıyafetlere bakamıyorsunuz bile. İnsanlar size rahatsız edici şekilde bakıyor.
 
Ben yemek yiyerek çok mutluydum, hep ‘kilolarımla barışığım’ derdim ama içimde fırtınalar kopardı aslında. Zaten stresten sedef hastası olmuştum. Kilo verdikçe bedenimin taşıdığı yük azaldı, tansiyon ve insülin değerlerim normale döndü. Giydiğim herşey yakışınca kendimi çok güzel hissettim ve özgüvenim arttı. Burada en büyük destek eşimdi. Beni hiçbir zaman rencide etmedi, o halimle bile beni hep beğeniyordu."
 
Eşine desteğini hiçbir zaman eksik etmeyen Erkan Aktosun da, "Üç Şebnem’den 2’si gitti. Ama ben hepsini de çok seviyordum. Sadece sağlığı nedeniyle dikkat etsin istiyordum. Sağlığına kavuşması beni çok mutlu etti" diye konuştu.

CNN TÜRK

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Transplantasyon kongresi Bodrum'da başladı
Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği (TONKKD) tarafından ...
Şişman kadının anne olması zor
Bilimsel araştırmalarla şişmanlığın tüp bebek tedavisini olumsuz etkilediğinin ...
SGK 'ameliyat'a neşter attı ama!..
SGK ameliyat erteleten fiyat tebliğini değiştirdi ama kurumlar arasındaki ...
 
Çocukları sonbahar hastalıklarından koruyun!
Sıcaklık ve nem oranı değişikliklerinin arttığı, kapalı mekanlarda geçirilen ...
'Ameliyat krizi'nde tıbbi ürünlere yeni fiyatlandırma!
Türkiye’de, geçtiğimiz hafta SGK'nın bazı tıbbi cihaz tarifesinde indirime ...
CHP’nin doktor yöneticisinden kritik Ebola uyarısı!
CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Doktor Ülkümen Rodoplu, “Ebola salgınına ...
 
ABD'de yeni Ebola vakası
ABD'de ilk belirlemelere göre, ölen Liberyalı Ebola hastası Thomas Eric ...
Uzmanından kritik uyarı: Ağrı kesicilere dikkat
İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Medicalpark Hastanesi Gastrroenteroloji ...
Annenin depresyonu çocuğu şişmanlatıyor
Annesi ruhsal sıkıntı yaşayan çocukların daha şişman olduğunun klinik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva