HABERLER>GÜNCEL
10 Mart 2020 Salı - 16:23

Savcılık talimat verdi... Karaburun Belediyesi’nde hareketli anlar!

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, savcılık talimatıyla Karaburun Belediyesi’ne gitti. Polislerin belediyenin bazı evraklarına el koyduğu öğrenildi. Karaburun Belediye Başkan İlkay Girgin Erdoğan yazılı açıklama yaptı.

Savcılık talimat verdi... Karaburun Belediyesi’nde hareketli anlar!

EGEDESONSÖZ- İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Savcılık talimatıyla Karaburun Belediyesi’ne giderek bazı evraklara el koydu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yöneticileri ve Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan haberi alır almaz belediyeye gitti. Belediyede evraklar ve bilgisayarlarla ilgili inceleme yapıldığı da öğrenilirken soruşturma ayrıntıları netleşmeye başladı.

Egedesonsöz'ün ulaştığı bilgilere göre; İçişleri Bakanlığı'na bağlı mülkiye müfettişlerinin bir süre önce belediyede yaptığı çalışma ve hazırladığı rapor sonrasında savcılığa suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. Savcılığın da ilgili evrakların kendisine getirilmesi için Emniyet’e talimat verdiği öğrenildi. Bunun üzerine Çeşme Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Amirliği’nden ekiplerin belediyeye gittiği aktarıldı.  

Belediyeye gelen KOM ekipleri bazı bilgisayarlara el koyarken İçişleri Bakanlığı'ndan gelen iki müfettişin raporunda yazan ve savcılık talimatıyla ilgili elektronik cihazları da götürdü. Müfettişler, şikayet üzerine yaz döneminde işletilen plajlardaki yazar kasa ekstreleri, hesap hareketleri, toplanan ücretler, satılan mal sevkiyat irsaliyeleri gibi konuları yakından incelemişti. Gelir-gider bütçesi ve toplanan paraların hesaplara aktarılma tarihlerinin üzerinde duran müfettişler özellikle yoğun geçen yaz sezonu sonrasındaki bütçeyi yakın markaja almıştı. 

Öte yandan Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın şirket müdürlüğü, yakınlarına belediyede kadroların verilmesi gibi konular da şikayet konusu olmuştu. Ayrıca, meclis karrıyla kurulan belediye şirketi Mimosa LTD.ŞTİ'ye devredilen gayrimenkuller, belediye mülkleri ve taşınmazlarla ilgili kararın da incelendiği öğrenildi. 

KARABURUN BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA 
Konuyla ilgili olarak Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, polis ekiplerinin inceleme yaptığı belirtildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Karaburun Belediyesi tarafından yaz mevsiminde üç ay boyunca işletilen; sosyal belediyecilik ilkemiz gereğince öğrencilerimizin ve kadınlarımızın istihdam edildiği İncirlikoy (Karaburun) ve Plaj Ardıç (Mordoğan) tesislerimiz ile ilgili olarak, beş ay önce Mülkiye Müfettişleri tarafından başlatılan incelemeye paralel olarak, belediyemizin hesapları incelenmektedir.

Yayınlanan haberlerde yaratılan ve/veya yaratılmak istenen “Karaburun Belediyesi’ne baskın yapıldığı” iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Basın kuruluşlarımızın, belediyemizin resmi açıklaması dışında herhangi bir kişi ya da kurumun açıklamalarına itibar etmemelerini önemle rica ediyoruz.

An itibarıyla Karaburun Belediyesi’nde herhangi bir baskın ya da arama durumu söz konusu değildir. Mülkiye Müfettişleri tarafından yapılan incelemelere konu olan evrakların teslimi, belediyemize gelen görevlilere elden yapılmaktadır.

Bir kamu kurumu olan Karaburun Belediyesi’nin tüm iş ve işlemleri, ilgili yasa ve yönetmelikler çerçevesinde, şeffaf ve her an hesap verilebilir şekilde yürütülmekte; ilçemizin kalkınmasına yönelik belediye hizmetleri, kesintisiz şekilde sürdürülmektedir"

BİR AÇIKLAMA DA YÜCEL’DEN GELDİ!
CHP İzmir İl Başkanı Yücel, Karaburun Belediyesi’ne operasyon yapıldığı iddiaları sonrası, sosyal medyadan açıklamada yaptı.

Yücel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

Karaburun belediyemiz üzerinden yeni bir algı yaratılmaya çalışılması asla kabul edilemez. Yapılan işlemin yapılış şekli belediyemizi itibarsızlaştırmaya yöneliktir.

Kamuoyunda yaratılan algının tam aksine şu anda belediyemizde bir baskın ve arama durumu söz konusu değildir.

Her türlü bilgi ve belge belediyemizden resmi bir yazıyla istenebilecek iken, polis baskını varmış gibi bir algı yaratılarak belediyemizin itibarının ve vatandaşlarımızın iradesinin hiçe sayılması çok çirkin bir algı operasyonudur.

15 Temmuz öncesinde kaldığını düşündüğümüz bu yöntemlerin, her an karşımıza çıkması, ülkemizin hiçe sayılan demokrasisi ve adalet sistemi adına çok üzücüdür.

Belediye başkanımız İlkay Girgin Erdoğan  ve bizler konuyu yakınen takip ediyor ve oluşturulmaya çalışılan algıya asla izin vermeyeceğimizi tüm İzmirlilerin bilgisine sunuyorum.

 
Rahip gitti, davası kaldı: Yargıtay'dan 'ceza verilsin' talebi!
 
Menderes'teki çöp tesisi için flaş gelişme: Kurul oy birliğiyle kabul etti!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hassan 11 Mart 2020 Çarşamba 21:31

Cevir kazi yanmasin

Yorumu oyla      3      3  
l 11 Mart 2020 Çarşamba 10:28

yolsuzluk varsa, meşrulaştırılmamalı Akp li belediyelerin hangisi didik didik ediliyor. eminim bir sıkıntı olsa onlar sümenaltı oluyordur.

Yorumu oyla      2      4  
izmirli 11 Mart 2020 Çarşamba 10:12

"en iyi savunma saldırıdır" geri çekilme hatasına düşme chp...

Yorumu oyla      2      3  
ahmet eriman 10 Mart 2020 Salı 23:28

CHP 1989 yılı sendromuna sokuluyor.Buna sebep olacak belediye başkanlarınada lanet olsun CHP Genel merkezi umarım devM EDECEK OPERASYONLARIN ÖNUNE GEÇMELİDİR

Yorumu oyla      2      5  
kazım emir 10 Mart 2020 Salı 20:59

AN İTİBARİYLE ÜLKEDEKİ EN RANTLI BÖLGE ÇÜNKÜ SAĞLIK TURİZMİNE ÇOK UYGUN

Yorumu oyla      3      5  
Atilla Kamar 10 Mart 2020 Salı 20:07

Belediyemiz ve başkanımızın karalanma ve yıpratılması amaçlanıyor olabilir. Geçen yıl işletilen tesislerden başka tesis işletme teşebbüsü varsa bu işyerlerinin haksız şikayetleri de olabilir. Geçmiş olsun...

Yorumu oyla      3      4  
BAK BAK 10 Mart 2020 Salı 17:49

KARABURNUDA KARARTMAYIN

Yorumu oyla      2      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rahip gitti, davası kaldı: Yargıtay'dan 'ceza verilsin' talebi!
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir'de terör örgütleri FETÖ ile PKK ...
İzmir'de bir kadın cinayeti daha!
İzmir'in Tire ilçesinde yaşayan Ercüment A. (66), 1,5 ay önce boşandığı ...
'Palu ailesi' davasında gerekçeli karar açıklandı
Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, 11 yıl önce Meryem Tanhal (35) ve kızı Melike ...
 
Söz dilencide: Yok böyle kazanç!
Erzurum'da, dilenmek için Erzincan'dan gelen kişinin kazancını anlattığı ...
İzmir'de HDP önünde evlat nöbeti
Terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan kızına kavuşabilmek adına Diyarbakır ...
Büyükşehir önünde ‘jiletli’ cinnet!
İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne gelen bir şahıs henüz nedeni belirlenemeyen ...
 
81 ilde radar uygulaması: 24 bin 171 sürücüye ceza!
Türkiye genelinde radarla gerçekleştirilen hız denetimlerinde, 24 bin ...
Kuzey Irak'a TSK-MİT operasyonu!
Kuzey Irak'taki terör hedefleri, TSK ve MİT'in ortak operasyonunda vuruldu, ...
Hanzade ÜNUZ sordu... Psikiyatrist Doktor Hüsnü UÇAR yanıtladı... Cesaret bulan kompleksler
Hanzade ÜNUZ sordu... Psikiyatrist Doktor Hüsnü UÇAR yanıtladı... Cesaret bulan kompleksler
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva