HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Haziran 2018 Çarşamba - 11:01

Sakin Şehir'de Şenes Erzik'e büyük onur

Seferihisar’daki, Türkiye’nin FIFA standartlarında tek plaj futbol sahasına Şenes Erzik ismi verildi. Açılış törenine katılan Şenes Erzik, çok onurlandığını söyledi.

Sakin Şehir de Şenes Erzik e büyük onur

Seferihisar’da devam eden U16 Plaj Futbolu Teos Cup ve Futbol Günleri’ne Şenes Erzik konuk oldu. Seferihisar Belediyesi tarafından 5 yıl önce yapımı tamamlanan ve hizmete açılan plaj futbol sahasına, Belediye Meclisi’nin aldığı kararla Eski TFF Başkanı ve Eski UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik’in adı verildi.

BENİM İÇİN BÜYÜK SÜRPRİZ
Açılışa katılan Şenes Erzik; “Çok büyük bir sürpriz oldu. FİFA’nın plaj futbolu komitesinde iki yıl evvel başkanlığını yaptım. Orada plaj futbol karşılaşmalarını izledim ve dünyada en zor oynanacak futbolun plaj futbolu olduğunu anladım. Buradaki plaj futbol sahasını da harika buldum. Stada ismimi veren Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’e tüm Seferihisarlılara çok teşekkür ediyorum, onur duydum” dedi.

GENÇLERE ŞENES ERZİK İSMİ MODEL OLMALI
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; Dünyada, Türk sporunu en üst düzey temsil etmiş olan Senes Erzik’le gurur duyuyoruz. Ama onun en önemli yanı, bu kadar zirveye çıkmış olması değil “en büyük servetim itibarımdır” diyen bir spor adamı olması. Diliyorum ki bu isim Seferihisar’dan daha çok pırıl pırıl genç çıkmasına vesile olur. Gençlerimiz, Sene Erzik ismini gördükçe araştırırlar, öğrenirler ve onun izinden hayatlarını sürdürürler. Çünkü, Birleşmiş Milletler’den daha büyük bir organizasyon olan 211 ülkenin üye olduğu FIFA’da onur kurulu üyeliği yapmak, bir tek Türk’e nasip oldu, o da Şenes Erzik. Dün yaptığımız meclis toplantısında karar aldık. Artık bu tesisin adı bundan böyle Şenes Erzik Plaj Futbol Sahası. Hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

KONFERANSTA KONUŞTU
Ayrıca Şenes Erzik, Seferihisar Belediyesi tarafından devam eden Futbol Günleri’nin ikinci günkü konuğu oldu. Seferihisar Çocuk Belediyesi’nde gerçekleşen konferansta konuşan Erzik gençlerle birlikte olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Erzik; "Yöneticiler kısa gün karını düşündüğü sürece altyapıya önem vermez." dedi.

Futbol oynadığı dönemde 1966 yılında Kasımpaşa'ya 300 lira aylık ve 2 bin 500 lira transfer ücretiyle gittiğini anlatan Erzik, bu sözleşmenin kendisinde bulunduğunu ve yazacağı kitapta kamuoyuyla paylaşacağını söyledi.

90’LI YILLARDA 3 KEZ AVRUPA’DA İLK 2’YE GİRDİK
Başarıların tesadüfle olmadığını vurgulayan Erzik, "Futbolda yakalanan başarılar eğitimle, çalışmayla oluyor. O dönem altyapıların başına Serpil Hamdi Tüzün'ü getirdik, bir sürü futbolcu yetiştirdi, onun da ekibi vardı. 90’lı yıllarda Türk Genç Milli Takımlarımız 3 kez Avrupa'da ilk 2'ye girdiğini " diye konuştu. 
ÖNEMLİ OLAN MANTALİTEYİ DEĞİŞTİRMEK
Erzik, federasyon başkanlığı döneminde Jupp Derwall'i başkan başdanışmanı yaptığını ve A Milli Futbol Takımı'nın başına Sepp Piontek'i getirdiklerini hatırlatarak, "O zaman için alınan kötü sonuçlar nedeniyle oluşan güvensizliği ortadan kaldırmanın iki yolu vardı: İlki gençlerden başlamak, diğeri de mantaliteyi değiştirmekti. Sepp Piontek'le imzayı atınca karşıma geçenler oldu ama direndik. Sepp Piontek, Fatih Terim'i yetiştirdi." ifadelerini kullandı. 

14 YABANCIYI DUYUNCA NASIL OLUR DEDİM
Yabancı sayısının 3 olduğu TFF Başkanlığı döneminde, Fenerbahçe Başkanı Ali Şen'in 4. yabancıyı istediğini belirten Erzik, şöyle konuştu:"Vermiyorduk ama şimdi haklı çıktık. Şaşırdım 14 yabancıyı duyunca, 'nasıl olur' dedim. Kalitesi belli bize gelen yabancıların, yaş dönemi gelmiş. Bu iş yöneticilere bağlı, yöneticiler kısa gün karını düşündüğü sürece altyapıya önem vermez. Altyapıya önem vermesini isteyen makamlar da bu işe karışmıyor. UEFA da istediğin kadar oynat derse yapacak bir şey yok." Erzik, altyapı konusunda Altınordu'nun yerinin ayrı olduğunu ifade etti.

SON KONUK ALİ GÜLTİKEN
Seferihisar’daki Futbol Günleri 6 Haziran Çarşamba günü Manisaspor ve Altay U16 takımları arasında oynanacak final maçıyla sona erecek. Futbol Günleri’nin son konuğu Eski Milli Futbolcu ve yorumcu Ali Gültiken olacak.

 
Fatih Portakal'a soruşturma şoku!
 
Çeşme'de hem eğlence hem çevre bilinci
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk yaz düğünlerine hazır
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı hizmete girmeye gün sayan ...
Bucalı çocuklar çevre için podyumda
Bucalı çocuklar 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü hazırladıkları birbirinden ...
Karşıyakalı çocuklardan çevre çağrısı
Karşıyaka Belediyesi, Dünya Çevre Günü’nde yüzlerce çocuğu Evrensel Çocuk ...
 
Büyük heyecan! İzmir'de gençler ellerine pusulaları aldı ve...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dünya Çevre Günü ile Oryantiring Günü’nü ...
İzmir'in Büyük Kanalı'nda yenileme hamlesi!
İZSU Genel Müdürlüğü, Güzelyalı Hava Eğitim Komutanlığı ile Konak Pier ...
Çiğli'de temizlik zamanı: Homa Dalyanı pırıl pırıl
Çiğli Belediyesi tarafından çevre haftası nedeniyle dünyada ve ülkemizde ...
 
Bornovalı kursiyerlerden muhteşem performans
Bornova Belediyesi'nin Hobi ve Beceri Edindirme Kursları'nda eğitim alan ...
Başkan Kocaoğlu'ndan 24 Haziran mesaisi: Siyaseti bunun için yapma kardeşim!
Başkan Aziz Kocaoğlu, yükselen hava sıcaklıklarına rağmen sahadaki temposunu ...
Başkan Pekdaş: Konak'ın 1 numaralı sorunu güvenlik!
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir'in merkezi olan Konak'ta vatandaşların ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva