HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Haziran 2018 Salı - 18:42

Başkan Pekdaş: Konak'ın 1 numaralı sorunu güvenlik!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir'in merkezi olan Konak'ta vatandaşların 1 numaralı sorunun güvenlik olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanlığı sistemini eleştiren Pekdaş, "Yönetim tek elde toplanıyor. Bu sistem Türkiye'yi boğar" dedi.

Başkan Pekdaş: Konak ın 1 numaralı sorunu güvenlik!

EGEDESONSÖZ- Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, SonSöz TV’de yayınlanan “Günaydın Ege” programında Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Pekdaş’ın gündeminde geçtiğimiz günlerde tartışmalara yol açan “güvenlik” sorunu, 24 Haziran seçimler vardı. Pekdaş’ın oklarının hedefinde ise Cumhurbaşkanlığı sistemi vardı.

YALAN SÖYLEMEK O KADAR ÇOK İÇLERİNE İŞLEMİŞ Kİ…
AK Parti İzmir vekil adayı Temel Yıldırım’ın “CHP’li yerel yönetimler ve belediye başkanları, milletvekilleri iftar yemekleri yapmıyor” sözlerine yanıt veren Pekdaş, “kendi ilçemizde Ramazan dayanışmasını kurduğumuz sofralarda paylaşalım istedik. Ben göreve geldiğimden bu yana mahallelerde iftar sofraları kurduk. AK Parti önceki dönem ilçe başkanı yıllardır devam eden iftar çadırlarını, hizmetlerimizi görememiş olabilir. İnsan gözünün önündekini göremezse Türkiye'nin sorunlarını görebilmesi ne kadar mümkün olabilir? Bunu bütün hemşehrilerimin takdirlerine sunuyorum. Coşkuyla o sofranın etrafında bir araya geliyoruz. Bunu görmek istemeyenlere bunu çarpıtmak isteyenlere başka bir şey söylemiyorum. Yalan söylemek o kadar içlerine işlemiş ki Türkiye'yi bu tür insanlardan, bu tür yalanlardan Allah korusun. Biz bu seçimde “yalana da hayır” diyeceğiz. Bu seçim bunlarında sonu olacak.” dedi.

YAYININ TAMAMI İÇİN:

İLÇEDE BAŞ SORUN GÜVENLİK
İlçede bir güvenlik sorunu yaşandığını ve vatandaşlardan bu konuyla taleplerinin olduğunu söyleyen Pekdaş, “insanların belediyeden beklentileri nelerdir, neyi yapmamızı istiyorlar diye anketler yaptırıyorum. 1. sırada çıkan sorun güvenlik. Okullara giriş çıkış saatlerinde çok sıkıntılarımız var. Uyuşturucu kullanımı çok fazla. Saldırganlık fazla. Vatandaşların belediyenin görevi olmayan güvenlik işini belediyeden bekliyor olmaları nedeniyle çok şaşırmıştım. Bu sorun mutlaka merkezi yönetimler ve yerel yönetimlerde çözülmesi gerekiyor. Senin partin başarılı olamıyor benim partim başarılı olamıyor noktasını bir kenara bırakmamız gerekiyor çocuklarımızın geleceği bu”

ALTERNATİFLER YARATIYORUZ
Yaşanan güvenlik sorunları ve işsizliğin artışı nedeniyle alternatifler yaratmak istediklerini söyleyen Pekdaş, “gençlerimiz eğitimde donanımlı hale gelebilecekleri, güvende yaşayacakları, hayal kurabilecekleri bir Türkiye özlemi içinde. O yüzden bizim çabamız da biz o yüzden semt evleri açıyoruz. O yüzden yaz okulları, sanat merkezleri, spor merkezleri açıyoruz. O yüzden Kültür Sanat faaliyetlerini arttırıyoruz. Gençlerin 16 yılda umutları tüketme noktalarına gelmeleri nedeniyle, insanların hayal kurma özgürlüklerine ellerinden almaları nedeniyle alternatifler yaratmamız gerekiyor”

KADINLAR OLARAK YİNE SORUMLULUK ALACAĞIZ
Cumhuriyet’in bir kadın devrimi olduğunu söyleyen Pekdaş, “Cumhuriyet kadınların prangalarını kırdı. Okullar açtı. Onların meslek sahibi olmaları, siyasete girmesi için teşvik edici devrim gibi adımlar atıldı. Cumhuriyete borcumuz var, sorumluluğumuz büyük. Şimdi zorlu bir dönemden geçiyoruz. Bizim bu ülkeye borcumuz var ve yine sorumluluk alacağız” dedi.

BU SİSTEM TÜRKİYE’Yİ BOĞAR
Cumhurbaşkanlığı sistemini eleştiren Pekdaş, “Bütçe yapmak onunla ilgilenmek, devletin bütçesiyle ilgilenmek İçinde bulunduğumuz derneklerin kurumların bütçeleri ile ilgilenmemiz gerekiyor. Hükümetin harcadığı paralar bizim paramız. Hiç para hükümetin, cumhurbaşkanının babasının evden getirdiği para değildir. İçtiğimiz sudan vergi veriyoruz. Aldığımız ekmeğin vergisini ödüyoruz. Herşey için vergi veriyoruz. Bütçeyi halktan kaçırmak için yeni bir anayasa oylattılar. Çünkü sarayın bütçesinin kat ve kat arttığını biliyoruz. 25 kat arttığını biliyoruz Çok fazla kalem bütçeye yazıldığını biliyoruz. Bunun için anaysa değişikliği yaptılar meclisi işlevsiz bırakıyorlar. Meclisin denetiminde bulunan bütün alanları işlevsiz bıraktılar. Meclis araştırması yok. Gensoru yok. Savaş verdiği zaman bile Mustafa Kemal Atatürk Bütün kararları milli Kurtuluş Savaşı'nın ulusal kurtuluş savaşının bütün kararları meclisten almasını sağlıyor. Ülke savaş halindeyken bile meclis sonuna kadar işliyor. Ama şimdi bütün yetkileri bir kişiye toplandı, yargı ona bağlandı, meclis ona bağlandı, bakanlar ona bağladın. Ülkenin bir kişiye bağlı olduğu bir sistemi getirdiler. Bu sistem Türkiye'ye boğar” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin performansını değerlendiren Pekdaş, “Muharrem İnce insanlara iyi geldi. Herkese umut oldu. Halkla kurduğu diyalog ve sıcak ilişki ile insanların gönlünde taht kurdu. Onun bir sözü var; “Gönülden gönüle umut köprüsü kuracağız” diye… Bunu başardı diyebiliriz” dedi.

 
Erdoğan’dan Muharrem İnce’ye sert sözler!
 
İzmir'de asayiş raporu: 1 haftada 561 kişi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
güvenlik 6 Haziran 2018 Çarşamba 02:02

Bir kentin güvenliğinden emniyet müdürlüğü sorumludur, vali de onun idari amiridir! İzmirde gördüklerimiz, yaşadıklarımız her ikisinin de varlığı konusunda şüphe uyandırıyor! Bu kente her iki makam için de kimler geldi, kimler geçti! Sanırım İzmir marşıyla gönderilmeyi bekliyorlar!

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pamucak Sahili'nde temizlik seferberliği
Selçuk Belediyesi ile Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 5 Haziran Dünya ...
Yetkililer Foça'da halkı dinledi
Foça Kaymakamlığı tarafından düzenlenen halk toplantıları, Yeniköy Mahallesi’nde devam etti.
Ödemiş Anaokulu'ndan Başkan Badem'e anlamlı hediye
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Anaokulu öğrencileri tarafından ...
 
Ödemiş'te önce iftar sonra sağlık taraması
Ödemiş Belediyesi tarafından Çaylı, Kayaköy ve Köfündere’de kurulan iftar ...
Daha temiz bir dünya için Bornova'da buluştular
5 Haziran Dünya Çevre Günü Bornova Büyükpark içinde düzenlenen şenlikle ...
Aydın Büyükşehir çocukları yaz kurslarına çağırıyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kültür Merkezlerinde yaz etkinlikleri ...
 
Alaçatı'da o saatler arasında müzik yasak!
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ilçede belirlenen bölgelere göre, ...
Konak’ta halkoyunları şenliğine yoğun ilgi
Konak Belediyesi’nin bu yıl 14’üncüsünü düzenlediği Halkoyunları Şenliği’nde ...
Büyük Şair Nazım Hikmet Gaziemir'de anıldı
Nazım Hikmet’in 55 ölüm yıldönümünde Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva