HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Eylül 2018 Pazartesi - 09:39

Sakin Şehir'de 'patiler'in şenliği!

Sakin Şehir Seferihisar’da, hayvan hakları konusunda duyarlılığı arttırma hedefiyle Can Yoldaşım Şenliği düzenlendi. İki gün süren etkinliğin ilk günü olan 1 Eylül Cumartesi hayvan hakları başlığıyla çalıştay düzenlendi.

Sakin Şehir de  patiler in şenliği!

2 Eylül Pazar günü Sığacık’ta devam eden etkinlikte Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, SEHAYDER Başkanı Fevziye Özkan, Hayvanlara Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık, Prof. Veteriner Hekim, Uzman Psikolog Tamer Dodurka ve Seferihisar Kent Konseyi Başkanı Ekrem Gün birer konuşma gerçekleştirdi. Etkinliğe, Türkiye’nin dört bir yanından hayvanseverler katıldı.

Gün boyu açık olan standlarda ücretsiz mama dağıtımı yapıldı ve Seferihisar İsmet Sungurbey Sokak Hayvanları Yuvası’nda yaşamlarını sürdüren sevimli dostlar sahiplendirildi. Ayrıca etkinlikte “pozitif köpek eğitimi gösterisi”, “Seferihisar Çocuk Belediyesi etkinlikleri”, “Seferihisar Belediyesi Tiyatro Topluluğu gösterileri”, “Grup Abdera” ve “Evren Türeci” konserleri gerçekleştirilirken, Uluslararası Suluboya Derneği tüm gün atölye çalışmaları yaptı, koç köpekler tarafından yapılan gösteri etkinliğe renk kattı.

BU DEVİR HAYVANLARA İŞKENCE DEVRİ OLARAK ANILACAK
Etkinlikte konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “İnsanlık tarihinde kölelik diye bir dönem yaşandı. Yani insanların köle olarak çalıştırıldığı, bugün yüz karası olarak hatırladığımız bir dönem. On milyonlarca tavuğun, sığırın, koyunun, keçinin hangi koşullar altında büyütüldüğünü, köleleştirildiğini, hapsedildiğini biliyoruz. Bu nedenle gelecek kuşaklar da bu dönemi utanç dönemi olarak anlatacaklar. Çünkü doğanın bir parçası olan bu canlılara, büyük eziyet ve işkenceler etmişler diyecekler. Bu devir böyle anılacak. Kimler böyle anılmayacak biliyor musunuz? İşte bugün burada olan, bu etkinliği yapmak için büyük çaba gösteren Fevziye Hanım, Nesri Hanım, onların çalışma arkadaşları, gönüllüler yani sizler, hayvan hakları nedeniyle verdiğiniz bu mücadelenizle böyle anılmayacaksınız.  Bu sizler torunlarınıza bir gurur vesikası olarak sunacağız, bırakacağınız bir hayat deneyimi olacak” dedi.

VİCDANI OLANLAR BUNU YAPACAKTIR
Yaşadığımız doğanın bize ait değil tüm canlılarla ortak olduğunun altını çizen Başkan Soyer; “Bugün birileri farkında ama ne yazık ki başka birileri değil. Paylaştığımız bu doğanın paydaşları var. Bizler bu doğanın hakimi, efendisi asla değiliz. Biz o doğanın parçsıyız. Dolasıyla bu ağaçlarla, böceklerle, kedilerle bu hayatı paylaşmak zorundayız. Bunu içimize sindirmemiz lazım. Ondan sonra da hayvanların haklarına da kendi haklarımızda olsuğu gibi sahip çıkmamız lazım. Eğer vicdanımız varsa, bunu yaparız. Ben burada bulunan herkesin o yüca vicdana sahip olduğuna inanıyorum. Hepinize geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

İNANIYORUM FARKINDALIK YARATACAK
Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları (SEHAYDER)  Başkanı Fevziye Özkan ise; “Böyle bir farkındalık yaratacak etkinliğin ilçemizden başlamış olması nedeniyle çok mutluyum, gururluyum. Uzaklardan gelen konuklarımız oldu, ilgi çok güzel böylelikle ne kadar doğru bir iş yaptığımızı anladık. Hep söylüyoruz hayvanları sevelim, koruyalım, şiddet uygulamayalım, mama-bir kap su verelim diyoruz ama yeterli olmuyor. Bunu bugün bir şölenle anlatıyor olmamız umarım farkındalık yaratacak. İnşallah, Türkiye’ye buradan örnek oluruz. Bu şenliği birlikte yapmamız konusunda desteğini hiç esirgemeyen, bizi inanılmaz destekleyen güzel yürekli Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

 
İzmir Körfezi'nde temizlik zamanı
 
MİT'ten sınırda operasyon! O terörist yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da 9 Eylül coşkusu 3 gün sürecek
Bornova Belediyesi’nce düzenlenen 9 Eylül İzmir’in kurtuluşuna özel etkinlikler ...
Beydağ'da İncir Festivali coşkusu!
İzmir'in Beydağ ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıl dönümü ...
Kemalpaşa'da 2. yıl gururu: On binlere ulaştı
Kemalpaşa Belediyesi tarafından hizmete açılan sosyal market 2’inci yılı geride bıraktı.
 
İzmir'de o belediye elektriğe para vermiyor!
2015 yılından bu yana güneş enerjisinden üretilen elektriğin parasal değeri ...
Güzelbahçe barış güvercinleri uçurdu!
1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Güzelbahçe’de “Barış türküleri” söylendi, ...
Bornova’da tarımsal kalkınma tam gaz!
Bornova Belediyesi, yerel üreticiye yönelik önemli projelere imza attı.
 
Karşıyakalı kadınlardan Antalya çıkarması
Karşıyaka Belediyesi Üretici Kadın Kooperatifi, Türkiye’de ilk kez düzenlenen ...
İzmir, Uzak Doğu'ya örnek oldu!
İzmir'in yerel yönetimi, iç denetim alanında geliştirmiş olduğu bilgi ...
Foça'daki çevre felaketinde son durum!
İzmir'in Foça ilçesi Gencerli bölgesinde henüz belirlenemeyen bir kaynaktan ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva