HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Haziran 2016 Salı - 08:50

Sağlık kentine sağlık ödülü

Gaziemir Belediyesi’nin sağlık hizmetleri, Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği’nin (YAPDER) düzenlediği 12. Kent ve Yaşam Ödülleri’nde ‘Sağlık Dalında’ ödüle layık görüldü

Sağlık kentine sağlık ödülü

Gaziemir Belediyesi, Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği’nin (YAPDER) düzenlediği 12. Kent ve Yaşam Ödülleri yarışmasında ödülle döndü. Belediyenin sağlık alanında hayata geçirdiği çalışmalar, daha yaşanabilir kentler için proje üreten kişi ve kurumları onurlandırmak, cesaretlendirmek amacıyla düzenlenen "Kent ve Yaşam Ödülleri"nde ‘Sağlık Ödülü’ ile taçlandı.

‘Doğumdan Önce-Ölümden Sonra’ sloganıyla hayata geçirdikleri sosyal projelerle her yaş ve her kesimden insanın hayatına dokunduklarını ifade eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Yerel yönetimin yol, kaldırım, kanal yapmaktan ibaret olmadığı anlayışı ile sağlık alanında hayata geçirdiğimiz projelerimiz bugüne kadar pek çok belediyeye örnek oldu. Bu ödül bize bir kez daha ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösterdi” diye konuştu.

İşte, on binlerce Gaziemirlinin hayatına dokunan ve örnek alınan sağlık çalışmaları:

Hoş geldin Bebek Projesi
Aylık ortalama 100 doğum gerçekleşen Gaziemir’de doğum öncesi ve sonrası ziyaret edilen annelere bilgi, bebeklerine hediye paketi sunuluyor. Hamilelik sürecinde annenin ve bebeğin sağlık kontrollerini yapan ekipler, anne-babayı doğum sonrası için hazırlıyor. Ekip, doğumun ardından annenin ve bebeğin kontrolleri düzenli olarak yapıyor.

Evde Hasta ve Yaşlı Bakım Projesi
Yaşlı, yatalak ve kimsesiz yurttaşlara el uzatılan projeyle, tedavi ve bakımın dışında, evlerin bakım onarımı, badana-boyası ve temizliği yapılıyor. Gıda ve yakacak yardımı yapılan ihtiyaç sahiplerinin kişisel hijyeni bile düşünülüyor.

Bu projede  Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne, Fen İşleri Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de destek oluyor. Evlerin belirli aralıklarla temizlenmesi, badana, boya ve tamirat işlerinin yapılmasıyla dünyaları değişen yaşlı ve hastaların morali üst düzeye çıkıyor.

Diyetisyen Hizmeti
Sağlık İşleri Müdürlüğü’nce verilen diyetisyen hizmeti ile Gaziemir’de yaşayan vatandaşların yanlış beslenme alışkanlıkların saptanıyor,  yetersiz ve dengesiz beslenmenin yol açtığı sağlık sorunlarına karşı önlemler alınıyor. Çeşitli hastalık durumlarındaki birey ve gruplar için hastalık durumlarına uygun diyetler planlayan diyetisyen, topluma sağlıklı ve ekonomik beslenme yöntemleri konusunda eğitimler de veriyor

Psikolojik Destek ve Danışmanlık Hizmeti
Psikolojik danışmanlık hizmeti kapsamında Evde Hasta Bakım Ekiplerinin belirlediği ve Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne gelip destek isteyen kişilere psikolojik destek veriliyor. Evlere yapılan ziyaretler ve poliklinikte çocuk-ergen görüşmeleri ile yararlı olduğu düşünülen grup seansları da yapılıyor. Aynı problemi olan ve tek başına çözemeyen çocuk-ergenler bir gruba toplanarak model alma çalışmaları uygulanıyor.

Ücretsiz Nakil Ambulansı
Evde yaşlı bakım projesine entegre edilen bu ücretsiz hizmette, stabil durumdaki hastalar evlerinden alınıyor, hastanelerdeki bakım ve tedavilerinin sonrasında yeniden evlerine getiriliyor

Cenaze Hizmetleri ve Taziye Ekibi

Sosyal Yardım İşleri ile Sağlık İşleri müdürlüklerinin işbirliğiyle 7 gün 24 saat boyunca verilen cenaze hizmetiyle Türkiye’de bir ilke imza atıldı. 7 gün 24 saat ölüm raporu veren belediye doktorları bugüne kadar bine yakın ölüm belgesi düzenledi. Ayrıca taziye ve ikram ekipleri bu acılı günlerinde cenazesi olan Gaziemirlilerin acılarına ortak oluyor.

 
Baykal 6 yıl sonra kürsüye çıktı!
 
Konak ailesi iftarda buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da iyilik büyüyor: Bir destek protokolü daha
Türk Kızılayı Bornova Şubesi ve Bornova Belediyesi ile Kiraz’ın İğdeli ...
Başkan Soylu iftarda muhtarlarla buluştu
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, mahalle muhtarları ve onların ...
Buca’da çöp toplama hizmeti ayağa geliyor!
Buca Belediyesi çöp toplama hizmetini vatandaşın ayağına götürmeye başladı. ...
 
'Gençler Yaşlılar El Ele' sezonu kapattı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Gençler Yaşlılar El Ele” projesinde yer ...
İZSU'dan 2050 planı: 11 ilçede master plan!
Önce küresel iklim değişikliğine karşı İzmir’in “İçme Suyu Master Planı”nı, ...
Urla'da Türk Halk Müziği şöleni
Urla Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Urlalılarla buluştu. Ramazan ...
 
Menderes’te bürokrat operasyonu: 3 isim görevden alındı
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu kritik görevlerde bulunan üç müdürü görevden aldı.
Çiğli Belediyesi’ne 2.SGK şoku: Soruşturma açıldı!
Çiğli Belediye Başkanı Arslan, “SGK pirimi yatırmadan çalışanların maaşını ...
Buca'nın gençlik merkezinde son rötuşlar!
İzmir’in en fazla işleve sahip Gençlik Merkezi Buca’da yapılıyor. 2800 ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva