HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Haziran 2016 Pazartesi - 15:21

Çiğli Belediyesi’ne 2.SGK şoku: Soruşturma açıldı!

Çiğli Belediye Başkanı Arslan, “SGK pirimi yatırmadan çalışanların maaşını ödediğimiz için hakkımızda soruşturma açmışlar. El insaf… Biz çalışanın maaşını vermezsek Çiğli halkı hizmeti nereden alacak? İkilem içindeyiz ve kıskaç altındayız” dedi.

Çiğli Belediyesi’ne 2.SGK şoku: Soruşturma açıldı!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) yayınladığı en borçlu işverenler listesinde bu yıl İzmirli belediyeler üst sıralarda yer aldı.

En borçlu 100 işverenin 70’i belediyelerden oluşurken, 37 milyon 954 bin TL ile KAFESAN Çiğli Belediyesi Sosyal Hizmetler Şirketi 13’üncü sırada yer aldı.

Egedesonsöz’e durum değerlendirmesi yapan Başkan Hasan Arslan merkezi hükümeti hedef aldı ve İçişleri Bakanlığı’nın kendilerine soruşturma açtığını açıkladı.

ÇİFTE STANDART VAR MI, YOK MU?

Başkan Arslan SGK’nın belediye mallarını haczetmesine ilişkin konuşurken merkezi hükümetin uygulamalarını eleştirdi. Gelirlerde artış olmadığını belirten Arslan, “2 yıldır görev yapıyorum. Yerel yönetimlerin gelirlerin de hiçbir artış olmadı. Örgütlü sendikalar üyelerin haklarını alma noktasında haklı olarak sözleşme istiyorlar. Biz de vatandaşa hizmetin aksamaması için oturuyoruz sözleşme yapıyoruz. Her geçen gün giderlerin artması noktasında kimsenin bir şey yaptığı yok. Bir umut olabilir dedik ama bu hükümetten de ses yok. Şirketimizin vergi dairesine de borcu var.  Bir Katma Değer Vergisi (KDV) olayı var. Biz taşerona hiç alakası yokken KDV ödüyoruz. Hizmetli taşeron belediyemizin şirketi, biz ödüyoruz o vergi dairesine ödeyemiyor. Kağıt üstünde borçlu gözüküyor. Devletin kamusunun diğer kamuya KDV ödemesi gibi bir şey olabilir mi? Bu sefer belediye borçlu oluyor. SGK primlerinde de öyle… Bir takım şeylerin güvence altına alınması lazım. Benden faiz istiyorlar. Benim bütün gayrimenkullerimi SGK haczetti. Hem haczediyor, hem bilirkişiye verip değer vurduruyor. 3 yıl önce İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 3 milyon 750 bin değer biçtiği gayrimenkule 1 milyon değer biçtirmişler. Bizim belediyelerin gayrimenkullerini ucuz ucuz satma peşindeler. Bizim elimizi kolumuzu niye bağlıyorlar? Son 1 yıldır SGK’ya ödeme yapılsın diye gayret içindeyiz. 5 milyona yakın para yatırıldı. Bize sürekli faiz uyguluyor. Merkezi yönetimin bu uygulamasını protesto ediyorum. Acaba CHP’li belediyelerin gayrimenkullerinin haczediyorlar da AKP’li belediyelere ne yapıyorlar? Çok merak içindeyim. Çifte standart var mı yok mu?” dedi.

EL İNSAF…

Başkan Arslan ayrıca İçişleri Bakanlığı tarafından kendilerine soruşturma açıldığını belirterek, “Benim, başkan yardımcım, benden önceki belediye başkanım ve muhasebe yetkilim hakkında SGK pirimi yatırmadan çalışanların maaşını ödediğimiz için hakkımızda soruşturma açmışlar. İçişleri Bakanlığı’na Sayıştayca bildirilmiş. İçişleri Bakanlığı soruşturma açmış, ifademizi almaya çalışıyor. Çalışanın maaşının verilmemesi noktasında da baskı uygulanıyor. El insaf… Biz çalışanın maaşını vermezsek Çiğli halkı hizmeti nereden alacak? Böyle bir uygulama olur mu? İkilem içindeyiz ve kıskaç altındayız” ifadelerini kullandı.

 
İzmir siyasetinde gözyaşı kavgası!
 
Flaş! Sözcü Kalın'dan 'mektup' açıklaması
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KOÇERO 28 Haziran 2016 Salı 07:11

Çiğli belediye başkanı bu durumu bile bile talip oldu ve başkan seçildi.Tüm borçları ödeyeceğini taahhüt etti.İşçilerin maaşını düzenli ödüyoruz diyede her yerde övünüyor.İyide devlete olan borcunu niçin ödemekten kaçınıyorsun?Borç çok diyorsun ama yabancı ülkelerde olmak üzere hemen hemen her ay şehir turları düzenleniyor, gurup yorum davet ediliyor bunlara para varda devlet borcunamı para yok.Tuz koktu başkan daha yolun yarısındasın

Yorumu oyla      11      5  
28 Haziran 2016 Salı 07:07

Çiğli'ye büyükşehir bile hizmet vermiyor. Çiğli belediyesi ne hizmet veriyormuş? Heryer dökülüyor. İzmirin en çirkin yeri oldu

Yorumu oyla      11      5  
27 Haziran 2016 Pazartesi 22:43

Altta çok bilen arkadaşlar, Ankara 'nın doğal gaz borcu nasıl silinmiş bir bakın bakayım.

Yorumu oyla      11      5  
Zafer 27 Haziran 2016 Pazartesi 22:29

Her ise para var devlete.zorunlu ödemeye yok. CHP.ilçe başkanına maaş var amma sgkya yok. Milletçe bu rezaleti alkisliyoruz

Yorumu oyla      11      5  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 27 Haziran 2016 Pazartesi 17:52

Burada çalışanların maaşları ödendi diye soruşturma açılmıyor.Kanun önce vergi,ssk gibi devlete olan borçları ödeyeceksin sonra personeline ödeme yapacaksın sonrada belediyenin asli görevlerini yerine getirmek için harcamaları yapacaksın diye. Ama belediyeler ilk önce nerede gereksiz harcama yapılacak heykel dantel işler varsa önce onları ödüyor devlete olan borçlarını ödemiyor.Bu yüzden soruşturma açılıyor.

Yorumu oyla      11      5  
eray 27 Haziran 2016 Pazartesi 17:20

Alkisliyoruz chpyi. Alkisliyoruz

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'nın gençlik merkezinde son rötuşlar!
İzmir’in en fazla işleve sahip Gençlik Merkezi Buca’da yapılıyor. 2800 ...
Başkan Çalkaya'dan SGK patlaması: Devletin çivisi çıkmış!
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yayınladığı en borçlu işverenler listesinde ...
Türkiye Belediyeler Birliği’nden Kınık’a iş makinesi desteği
Türkiye Belediyeler Birliği’nden İzmir'in Kınık Belediyesi’ne iş makinesi desteği geldi.
 
Başkan Bakıcı'dan 'can dostlar' atağı
İnsanına değer verdiği gibi hayvanlar üzerinde de son derece önemli adımlar ...
Bornova’da yol hamlesi!
Bornova Belediyesi, ilçenin çeşitli noktalarında yol yapım, bakım ve onarımlarına ...
Emniyetten çocuklara hayat kurtaran öğütler
Çocuklara yönelik her türlü istismar ve olumsuz düşüncenin önüne geçebilmek ...
 
Büyükşehir’den madenci ailelerine can suyu!
Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlara ek gelir sağlayabilmek amacıyla “ücretsiz ...
İZELMAN'da ilk diploma, ilk heyacan
İZELMAN Anaokulları'nın mezuniyet töreni renkli görüntülere sahne oldu. ...
Ve Balıkçılar Meydanı'nda mesai başladı: Çekim merkezi olacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemeraltı'ndaki eski balık halinin bulunduğu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva