HABERLER>EGE
8 Haziran 2015 Pazartesi - 16:52

Sadun Boro son kez hayatını adadığı Gökovada'ydı!

Teknesiyle dünya turu yapan ilk Türk olan ve 87 yaşında yaşamını yitiren Sadun Boro'nun cenazesi, 'Son Bahar' isimli katamaranıyla son kez, ömrünü adadığı Gökova'daki cennet koylarda gezdirildi. Boro'nun Okluk Koyu'nda yaptırdığı Denizkızı Heykeli'ne çelenk bırakılıp, katamaranına eşlik eden teknelerin korna çalarak selamlamasından sonra cenazesi toprağa verileceği Karacasöğüt Mahallesi'ne götürüldü.

Sadun Boro son kez hayatını adadığı Gökovada ydı!

MUĞLA 'Yedi denizlerin fatihi' olarak bilinen, duayen denizci Sadun Boro'nun cenazesi, bugün Marmaris Özel Ahu Hastanesi Morgu'ndan ambulansla alınıp, kortej eşliğinde Marmaris'e 22 kilometre mesafedeki Karacasöğüt Mahallesi'ne getirildi. Burada usta denizci Boro'nun Türk bayrağına sarılı cenazesi son kez 'Son Bahar' isimli katamaranına konuldu. Boro için denizde düzenlenen törene Marmaris'ten otobüs ve özel araçlarla gelen yakınları ve sevenlerini yanı sıra Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen denizci dostları da gulet, tırhandil, sportif yelken ve balıkçı tekneleriyle katıldı.
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_06/2015_06_08/845b427d07be20937e014a054f41adc5.jpg


İki Sahil Güvenlik botu ile Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'ndan bir fırkateyn de Boro'nun son yolculuğuna uğurlanması için düzenlenen törene eşlik etti. Boro'nun sevdiği ve yaşadığı koylar gezildikten sonra, ömrünün büyük bir bölümünü geçirdiği Okluk Koyu'na gelindi. Burada Boro'nun yaptırdığı Denizkızı Heykeli'ne çelenk bırakıldı. Ardından Boro'yu taşıyan katamaranı Son Bahar'ın da aralarında bulunduğu bölgedeki tüm deniz taşıtları korno çalarak, heykelin önünde selam durdu. Ardından İngiliz Limanı ziyaret edildikten sonra tekrar Okluk Koyu'na dönüldü. Yılarca teknesini bağladığı çam ağacına getirilen Boro'nun cenazesi buradaki müdavimlerinden olduğu Kaptan Restaurant'ın önünde tekneden indirilip, tekrar ambulansa alınıp, Karacasöğüt'e götürüldü. Boro için, burada da bir tören düzenlendi.

 


Mesanesindeki kanser bulgusuna rastlanınca önce Marmaris'te ardından İstanbul'daki Amerikan Hastanesi'nde tedavi gören ve "Beni Gökova'ya tekneme götürün orada kalmak istiyorum" talebi üzerine yaklaşık iki hafta önce özel bir helikopterle Muğla'ya getirilen ünlü Türk denizci Sadun Boro, geçen 3 Haziran'da aniden fenalaşmıştı. Kızı Deniz Boro ve denizcilerin yardımıyla çağrılan ambulansla Marmaris Özel Ahu Hastanesi'ne kaldırılan Boro, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınmış, doktorların müdalesine rağmen geçen 5 Haziran sabahı yaşamını yitirmişti.
 
 



BİR TÖREN DE KARACASÖĞÜT'TE
Ünlü denizci Sadun Boro için Karacasöğüt Mahallesi'nde düzenlenen törene eşi Oda Boro, kızı Deniz Polat, damadı Haşim Polat, torunları Dilara ve Sulya Polat, yeğenleri Payen Erenli, Göya Özyol Erenli, kızkardeşi Müzehher Erenli ile yüzlerce denizce ve deniz tutkunu katıldı. Boro'nun yakın arkadaşlarından denizci Osman Atasoy, Erkan Gürsoy, Kian Sur, Naim Sur, Mustafa Aksoy, Haluk Kutay, Haluk Karamanoğlu  ile Muğla'nın Bodrum, Marmaris, Fethiye, Aydın'ın Didim ve Kuşadası ilçeleri ile İstanbul ve Ankara'dan gelen denizciler katıldı. Tören katılanlara üzerinde Sadun Boro'nun fotoğrafı ve denizkızı figürü bulunan tişörtler dağıtıldı. Ardından Gökova Yelken Kulübü'nde Boro için anı defteri imzaya açıldı. Hayat arkadaşını kaybeden Oda Boro, duygularını, "Konuşmak o kadar zor ki, nerede başladıysa tekrar oraya geldi. Bu cennette huzur içinde yatacak" diyerek, açıkladı.

'SONSUZLUĞA YELKEN AÇTI'
'Aksona Mehmet' olarak tanınan Bodrumlu son süngercisi 64 yaşındaki Mehmet Baş, Sadun Boro'nun denizcilerin babası olduğunu belirtip, "Kendisini 30 yıldır tanıyorum. Bugün Gökova koyları korunduysa cennet gibiyse onun büyük mücadelesi ve emeği vardır. O ölmedi bu kez sonsuzluğa yelken açtı. Okyanuslara gittiğine eminim. Orada da bizleri eğittiği gibi eğitimlerine devam edecek" dedi.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_06/2015_06_08/e4830b270750399b8f163289533c4508.jpg

'ONU HİÇ UNUTMAYACAĞIZ'
Gazeteci, denizci Fatih Çekirge, "'Arkadaşlar, bu gece 10 yılbaşını birden kutlayacağız, fazla zamanım kalmadı' demişti. Bütün yıllar, onun olsun istiyorum. Onu hiç unutmayacağız. Sadun ağabeyimizin önümüzde açtığı doğaseverlik, insan severlik bizden hiç eksilmesin. Sizin ruhlarınızdaki o güzel duygularınızı ben alıyorum. Onun için ona sadece 'iyi ki varsınız' diyorum. Allah rahmet eylesin denizleri bol olsun" dedi.

Sadun Boro'nun diğer bir denizci gazeteci arkadaşı Meriç Köyatası da, "Çok espirili bir ağabeyimizdi. Bütün ciddiyetiyle doğanın korunması için herkese sürekli görevler verirdi. Eğer buraları böyle gezebiliyorsak bunların hepsi Sadun ağabeyin sayesindedir. Bundan sonra da onun yolundan giderek buraların bozulmadan korunması için gayret vermemiz gerekiyor. Önünde saygıyla eğiliyorum" diye konuştu.

'EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ BİRLEŞTİRİCİ OLMASIYDI'
Teknesiyle dünyayı gezen son Türk olan Özkan Gülkaynak ise "Sadun ağabeyin en önemli özelliklerinden birisi birleştirici olmasıydı. Biz şu an toplum olarak dağılmak üzereyiz. En çok istediğim şey birleşelim. Bunu da bir denizci olarak denizlerden başlatalım" dedi.

Bodrum Denizciler Birliği Başkanı Mustafa Demiröz de düşüncelerini aktarıp, Boro için Allah'tan rahmet diledi.

Konuşmaların ardından Boro'nun cenazesi önünde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından, tören katılanlara Karacasögüt Mahallesi Meydanı'nda, nohutlu pilav, tavuk ve tatlıdan oluşan yemek ikram edildi. Ardından törene katılanlar Karacasöğüt Mezarlığı'na geçti.
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_06/2015_06_08/4f26ca6af3584e12bd1fc71729f066e5.jpg
MEZARINA DENİZ KABUKLARI BIRAKILDI, OKYANUS SUYU DÖKÜLDÜ
Ünlü denizci Sadun Boro'nun cenazesi Karacasöğüt Camisi'nde ikindide kılınan namazın ardından omuzlarda taşınarak Karacasögüt Mahallesi mezarlığı'na götürülüp, toprağa verildi. Mezarının üzerine yakınları ve denizci dostları çiçek, Boro'nun torunları da deniz kabukları bıraktı. "Yosun" isimli teknedeki denizci arkadaşları Hint ve Pasifik Okyanus'undan getirdikleri suları Boro'nun mezarına döktü. Duaların ardından Boro'nun yakınmaları taziyeleri kabul etti. Daha sonra kalabalık, mezarlıktan ayrıldı.



 

 
TEDAŞ’tan sosyal medyayı sallayan tweet: Barajı da…
 
MHP'li Vural: İl başkanı gibi davranan valiler istifa etmeli
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çanakkale’de CHP’li belediyeden şükür pilavı
Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan, milletvekilliği seçiminde ...
Denizli'de hayata sağanak darbesi
Denizli'de akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağmur nedeniyle ...
Annesine tokat atan babasını başında vurdu
Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde yaşayan 21 yaşındaki E.K., gece alkollü bir ...
 
Sandıkta kuyruk beklerken kalp krizinden öldü
Muğla'nın Datça ilçesinde, 70 yaşındaki Mehmet Akgün, oyunu kullanmak ...
Fuat Avni’nin listesindeki sandık başkanı görevden alındı
Denizli’nin Sarayköy İlçesi'nin Tosunlar Mahallesi'nde 1065 Nolu Sandık ...
Oyunu kendine verdi, mührü alnına bastı!
Manisa'da oy kullanmak için sandık başına giden bir seçmen, 'Evet' yazılı ...
 
Bu seçim de değişmedi: Kuşu sabırla direniyor!
Yerel Yönetimler Yasası kapsamında nüfusu 2 binin altına düştüğü için ...
Düğün dönüşü faciadan dönüldü: 9 yaralı
Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde, düğün sonrası davetlileri evlerine bırakmak ...
Davutoğlu mitinginden dönen TOMA takla attı!
Antalya'da, mitingde görev alan Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva