HABERLER>YAŞAM
22 Nisan 2015 Çarşamba - 09:51

Restoran sahibi şokta: İzmir’de acil çıkış davası!

Danimarka’da uzun yıllar yaşadıktan sonra yatırım için Türkiye'ye dönüp İzmir'e yerleşen 48 yaşındaki İsmail Bakbak, yaklaşık 400 bin TL harcama sonrası faaliyete geçirdiği et restoranına yaptırdığı acil çıkış kapısı nedeniyle mahkemelik oldu. Restoranda bir olumsuzluk yaşanması durumunda kullanılması için daha önce pencere olan bölümü, işyeri sahibinin de izniyle kapı yaptırdığını anlatan Bakbak, ancak bina yöneticisinin şikayetçi olduğunu, bu yüzden hakkında dava açıldığını söyledi. Yöneticinin şikayetinden vazgeçmek için kendisinden 200 bin TL istediğini de ileri süren Bakbak, yaşadıkları nedeniyle şaşkınlık içinde olduğunu dile getirdi.

Restoran sahibi şokta: İzmir’de acil çıkış davası!

Danimarka'da halen faaliyette olan et restoranının bir benzerini Türkiye'de açmaya karar veren evli ve 3 çocuk babası İsmail Bakbak, bir süre önce eşi ve iki kızıyla İzmir'e yerleşti. Oğlu Danimarka'da üniversite eğitimi alan İsmail Bakbak, yatırımlarını Türkiye'ye kaydırmaya başladı. Ticaretle uğraşan ve yaklaşık 25 yıllık restoran tecrübesini değerlendirmek isteyen işadamı, Alsancak Semti'ndeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde Biff Et Restoran adlı mekanı açmak için çalışma başlattı. Mekanda yaşanabilecek bir olumsuzluk durumunda tahliyeyi kolaylaştırmak için var olan pencerenin yerine acil çıkış kapısı açtıran Bakbak, 400 bin TL'lik harcamanın ardından yaklaşık 2 ay önce de restoranın açılışını yaptı.
 
YÖNETİCİ ŞİKAYET ETTİ
Danimarka'da büyük beğeni kazanan farklı lezzetleri İzmirliler'e sunan İsmail Bakbak, bir süre sonra işyerinin bulunduğu binanın yöneticisinin şikayeti üzerine büyük şok yaşadı. Hakkında İzmir 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne dava açıldığını öğrenince şaşkına dönen işadamı Bakbak, "Danimarka'daki restoranım 25 yıldır faaliyet gösteriyor. Benim için öncelik insan. İzmir'de yatırım yapmaya karar verdikten sonra ilk olarak mekanın yapısını en güvenilir hale getirmek için çalıştım. Yaşanabilecek bir olumsuz durumunda tahliyeyi kolaylaştırmak için de acil çıkış kapısı açtırmam gerekiyordu. İşyeri sahibi izin verince belediyeye gittim, bina yapısında bir değişiklik olmayacağından kapıyı açmamda sorun görülmedi ve bir başvuru yapmadan açabileceğim belirtildi. Bunun üzerine mutfak bölümündeki pencereyi genişleterek kapı haline getirdim. Milyonlarca liranız da olsa buradaki çalışana ya da müşteriye bir şey olsa onları geri getiremezsiniz. O nedenle riski en aza indirmelisiniz. Ancak bina yöneticisi beni şikayet etmiş" dedi.
 


"DANİMARKA'DA BÖYLE BİR ŞEY YAŞANMAZDI"
Bina yöneticisinin belediyeye de çeşitli şikayetlerde bulunduğunu dile getiren Bakbak, "İşyerinin önüne yıllar önce tente yapılmış. Belediyeden görevliler geldi ve ceza kesti, eğer yasaksa neden diğer işyerlerinde var diye sordum, benim şikayet edildiğimi söylediler. Böyle bir şey Danimarka'da yaşanmazdı. Orada kurallara uyarsanız hiçbir sorun yaşamazsınız. Ben Danimarka'dan yatırımlarımı Türkiye'ye getirmek için çalışıyorum, destek olunması gerekirken mahkemelerde vakit harcıyorum. Üstelik, aynı yönetici, şikayetinden vazgeçmek için benden 200 bin TL istedi. Bununla ilgili de polise şikayette bulundum" diye konuştu.
 
"BÖYLE GİDERSE DANİMARKA'YA DÖNERİM"
Yurtdışında elde ettiği geliri Türkiye'ye getirerek ülke ekonomisine de katkı sağladığını dile getiren Bakbak, "Bir yöneticinin keyfi davranışları yüzünden vakit kaybetmek istemiyorum. Ben enerjimi işyerimde harcamak istiyorum, davalarla uğraşmak istemiyorum. Kurallara uygun olarak bir işyeri açtım ve İzmirlilere hizmet vermek istiyorum. Türkiye'ye geldiğimden bu yana yaşadıklarım karşısında şaşkınlık içinde kalıyorum. Eğer böyle devam ederse, tüm yatırımımı satıp Danimarka'ya geri dönmek zorunda kalacağım" dedi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Murat 22 Nisan 2015 Çarşamba 10:40

Yönetici eğer dediği gibi 200.000 TL istemişse, bu rüşvet istemektir, suçtur. Versin mahkemeye.Hukuk ne güne duruyor. Gelelim mekana;in cin top oynuyor! Herhalde burada da etin kilosunu Avrupa'daki gibi 5 Euro zannederek bu restoranı açtı girişimci abimiz :)

Yorumu oyla      12      5  
utku karademir 22 Nisan 2015 Çarşamba 10:09

napcan türkiye gibi ülkede insan değerinin bir hiç olduğu ülkede danimarda da insan daha değerlidir gelmekle hata etmişiniz

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seçimin nabzı bu sayfada atıyor!
Genel seçim yolunda tüm haberler...
Park halindeki TIR'a çarptı
İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde, sürücüsü 26 yaşındaki Öztekin Tutar, yönetimindeki ...
İzmir’deki utanç davasında o öğretmene 24 yıl hapis
İzmir’in Urla İlçesi'nde iki yıl önce bir lisede görev yaparken, 11 kız ...
 
Çıray: Üzerime beton dökseler...
Bugüne kadar kapalı bir kutu olan Aytun Çıray çok konuşulacak sohbette ...
Seçimin nabzı bu sayfada atıyor!
Genel seçim yolunda tüm haberler...
Ümit Yaldız yazdı: İngiliz oyunu!
İzmir’in ithal adaylarına dair isyan yazısını kaleme alırken, listelerde ...
 
İzmir eski konsolosu 15 bin lira tazminat ödeyecek
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İzmir eski Konsolosu Mustafa Caner ...
Seçimin nabzı bu sayfada atıyor!
Genel seçim yolunda tüm haberler...
Nedim Atilla yazdı: İzmirli olmak için bir kılavuz yeter mi?
İşin içinde olanlar bilir; programların öncesi, sonrası, hele de reklam ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva