HABERLER>GÜNCEL
5 Temmuz 2016 Salı - 06:57

Rektör Adayı Prof. Dr. Kumanlıoğlu: En büyük idealim…

Rektör adayı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, “En büyük idealim insanlara, ‘İyi ki Ege Üniversiteliyim’ dedirtebilmektir” dedi. Üniversitenin huzura ve sükuna ihtiyacı olduğunu belirten Kumanlıoğlu göreve geldiği takdirde hayata geçireceği projeleri tek tek sıraladı.

Rektör Adayı Prof. Dr. Kumanlıoğlu: En büyük idealim…

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir’in iki büyük devlet üniversitesinde gözler Temmuz ve Ağustos aylarında yapılacak rektörlük seçimlerine çevrildi. Süreçte arka arkaya adaylık açıklaması yapan akademisyenlerden hangilerinin rektörlük koltuğuna oturacağı merak konusu oldu.

Sayılı günler kalan seçimlerde Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz iki dönemi geride bırakması nedeniyle yasa gereği 12 Temmuz’da yeniden yarışa giremeyecek. EÜ’de iddialı isimler arasında olan ve adaylığını ilk açıklayan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Kamil Kumanlıoğlu Egedesonsöz’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

‘İyi ki Ege Üniversiteliyim dedirtmek istiyorum’ mottosuyla yola çıkan ve geçmiş dönemde Tıp Fakültesi Dekanlığı yapan Kumanlıoğlu, ışıl ışıl bir kampüs yaratmak istediğini vurguladı.

42 YILDIR OKULUN İÇİNDEYİM
Özgeçmişinden bilgiler veren Kumanlıoğlu, “1974 Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi girişliyim. 42 senedir üniversitenin içindeyim. 1980’de mezun olduktan sonra iç hastalıkları daha sonra 1985’ten itibaren de şu an görev yaptığım Nükleer Tıp bölümünde görev yapıyorum. 1993’te Doçent, 1999’da profesör oldum. 2001-2004 yılları arasında ana bilim dalı başkanlığı ve 2011-2014 döneminde de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı yaptım. Ondan sonraki süreçte en son olarak 2015 Aralık’ta Sağlık Bakanlığını üst kurulu olan Tıpta Uzmanlık Kurulunda Yüksek Öğretim Kurulu’nu (YÖK) temsilen 4 asil üyeden biri olarak 2 yıllığına atandım. Bu görevi de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden alan ilk öğretim üyesi olmanın mutluluğunu yaşamaktayım” diye konuştu.

‘İYİ Kİ EGE ÜNİVERSİTELİYİM’ DEDİRTMEK İSTİYORUM
Aday olmasının sebeplerini sıralayan Kumanlıoğlu rektör olduğu takdirde hayata geçireceği projelerden bahsetti. Kumanlıoğlu, “Ege Üniversitesi’nin şu anda huzura ve sükuna ihtiyacı var. İlk bildirgemde de belirttim; en önemli amacım insanlara, ‘İyi ki Ege Üniversiteliyim’ dedirtebilmektir. Buraya gelirken koşarak gelmeyi sağlamak, çalışma sonunda da yaptığı işin karşılığını alarak huzurla eve gidebilmelerini sağlamak istiyorum. Gerek öğrenci, gerek akademisyen, gerekse personelimiz için bunu düşünüyorum. En büyük idealim budur. Değişik projelerle akademik kadro sıkıntısının giderilmesi için çalışmalarımız olacak. Yine ihtiyaç duyulan nitelikli ara eleman, memur, araştırma görevlisi kadrolarının, hastanede hemşire kadrolarının sıkıntıda olanların sıkıntılarını giderebilmek için çalışmalarımız var. Bunun yanında kampüsteki yeşil ortamın korunması, onların oturulabilir, dinlenilebilir alanlara dönüşmesini istiyoruz. Ege Üniversitesi kampüs hastane birleşkesinde ring seferleriyle kolaylaştırıcı tedbirler almayı düşünüyorum. Bisiklet yolları ve kaldırımların revizyonu ile bisiklet kullanımını arttıracak bisiklet istasyonları oluşturmak istiyoruz. Yani kampüsümüzü daha rahat daha soluk alınabilir ortam haline getirmek istiyoruz. Kitap Ege adını verdiğimiz bir projeyle nezih ortamlar oluşturarak Ege Üniversitesi yayınlarının, dergilerinin, CD’lerinin satıldığı ve öğrencilerimizin, öğretim üyelerimizin oturup çayını, kahvesini içebildiği ortamlar oluşturmak istiyoruz. Bu yola 7 gün 24 saat ışıl ışıl bir kampüs hedefiyle girdik” dedi.     

GÜNEŞ GİBİ KENDİNİ HİSSETİRMEDEN OLACAK
Kampüs güvenliğine ilişkin de açıklama yapan Kumanlıoğlu, “Güvenlik tedbirlerinin mutlaka olması gerekir. Güvenliksiz bir ortam düşünülemez fakat haddi aşacak, insanlık onurunu etkileyecek tarzda da olmamasını sağlayacak bir yapılanmaya gitmemiz gerekli. Güvenlik ekibimizi hizmet içi eğitimle davranışlarının daha farklı hale getirilme çabası içinde olacağız. Farklı güvenlik önlemlerini ilgili birimlerle görüşerek bir güneş gibi hissettirilmeden koruyucu vazifesini yapacak bir sistem kuracağız” ifadelerini kullandı.

‘BEN YAPTIM’DAN ‘BİZ YAPTIK’ DURUMUNA GEÇMELİYİZ
Birlik, beraberlik vurgusu yapan Kumanlıoğlu, “Buradan mezun olmuş ve idarecilik deneyimi yaşamış biri olarak gördüğümüz ve hedeflediğimiz bulgularımızı daha ileriye götürmek istiyorum. El ele, gönül gönüle hareket edeceğiz. ‘Ben yaptım oldu’dan, ‘Biz yaptık en iyisini yaptık’ durumuna geçmek istiyoruz.  Ben her şeyi bilmeyen rektörüm. Kendi konumumda tıbbi olarak en iyisini bilmek için çaba sarf ederim ama her konuyu bilme şansım yok. Tek çözüm kendi konularında en iyisini bilen bir ekiple nihai kararda sorumluluğu alarak, alınacak kararları hep beraber almak için yola çıktık” dedi.

KAPIMIZ DA GÖNLÜMÜZ DE HERKESE AÇIKTIR
Seçilme şansını da değerlendiren Kumanlıoğlu, seçimde oy verecek akademisyenlerin kararlarına her koşulda saygı duyulması gerektiğinin altını çizdi. Kumanlıoğlu, “ Her bir aday rektör olmak için yola çıkıyor. Bir aday şansını düşük görse yola çıkmaz. Ben şu anda tıp fakültesi öğretim üyesiyim ama rektör olduğum zaman Ege Üniversitesi Rektörü rütbesiyle hareket edeceğim. Herkesi kucaklayıcı, sorunları dinleyici, uzlaşı ve hoşgörü kültürünü yaşatan, paylaşan, katılımcı ve dinleyen, ulaşılabilir rektör olarak akılcı, dinamik, üreten, evrensel değerlere saygılı, bilimsel ve hakça paylaşan bir sistem oturtmaya çalışacağım. Bu er geç olacaktır.  Tüm öğretim üyelerimizin vicdanlarının sesini inleyerek en doğru olanı yapacaklarını düşünüyorum.  Onların kanaatine saygı duymamız lazım. Ben şöyleyim ben böyleyim den ziyade tercihlerini kabullenmeliyiz.  Üniversitemizi daha iyi yere götürmek üzere desteklerini bekliyorum. Kapımız da gönlümüz de açıktır. Gönül ehli olarak gönüllere hitap etmek istiyorum” diye konuştu.

 
Suudi Arabistan’da peş peşe bombalı saldırılar!
 
Hayat herkese bayram olmuyor: İzmir’de '8 haneli' dram köyü!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Metin Bayır (beden Eğ.Öğrert.başkan) 10 Temmuz 2016 Pazar 19:17

Şirinyer İdman Yurdu Spor Kulübü B.E.S.Y.O iş birliğini önemsiyor.İyi çalışmalar.

Yorumu oyla      11      5  
akın olgun 8 Temmuz 2016 Cuma 01:17

Külliyen yalan

Yorumu oyla      11      6  
Hayriye Elbi 5 Temmuz 2016 Salı 15:35

Hoca sonuna kadar yanındayız.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PKK'nın 'finans kaynağı'na ağır darbe!
Diyarbakır'da terör örgütü PKK'nın elindeki uyuşturucu tarlalarına yönelik ...
Şok eden görüntü: Sigara içen gence yumruklu saldırı!
Fatih'te bir giyim mağazasında satış görevlisi olarak çalışan Gökay Çetin, ...
Çay kutusu içinde 1 milyon dolarlık zümrüt!
İstanbul'da düzenlenen bir operasyonda, çay kutusuna gizlenmiş vaziyette ...
 
Teknik mühendislerin amir atanmasına yargı freni!
EMO İzmir Şubesi'nin, TRT İzmir Vericiler Bölge Müdürlüğü'nde elektronik, ...
İzmir şehitlerine koştu: Duygu yüklü anlar
İzmir’de şehit aileleri, Arife Günü Kadifekale Şehitliği'ndeki yakınlarının ...
Havalimanı saldırısında bir flaş gelişme daha!
Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin gözaltına alınan 16 şüpheli adliyeye sevk edildi.
 
İzmir’de bayramda hava nasıl olacak?
Haziran ayında Afrika sıcaklarıyla kavrulan kentte bayram günleri de günlük ...
Tire’de uyuşturucu operasyonu
İzmir’in Tire İlçesi'nde, uyuşturucu imalatı ve ticareti yapanlara yönelik ...
IŞİD'in Gaziantep-Kilis-Rakka ağı deşifre oldu!
Diyarbakır’da HDP mitingine yapılan bombalı saldırının soruşturma dosyasında, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva