HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Mayıs 2014 Pazartesi - 13:46

Piriştina: Buca’yı üniversite ile birlikte yöneteceğiz

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Dokuz Eylül Buca’yı Konuşuyor” başlıklı çalıştayda, “Bundan böyle Buca’yı üniversite ve üniversiteliler ile birlikte yöneteceğiz” dedi. Genç Başkan, belediye-üniversite işbirliğine vurgu yaptı.

Piriştina: Buca’yı üniversite ile birlikte yöneteceğiz

İZMİR - Buca Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Orta Öğretim Sosyal Alanlar Bölümü tarafından “Dokuz Eylül Buca’yı Konuşuyor” başlıklı çalıştay düzenlendi. Eğitim Fakültesi Reşat Postacıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleşen çalıştayda konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca adına atılan her adımı desteklediklerini söyledi. İlçenin kültürü, tarihi, sanayisi, köyleri ve inanç turizmi ile önemli bir insan gücünün bulunduğunu, bunların iyi tanıtılması gerektiğini ifade eden Piriştina, en büyük zenginliğin ise Dokuz Eylül Üniversitesi olduğunu kaydetti. Üniversite dinamiğinin ilçe için çok önemli olduğunu dile getiren Piriştina, “Bize yerel yönetimler olarak çok küçük bir görev düşüyor. Üniversite ile belediye işbirliğini koordine etmek ve destek olabilmek. Buca için bu iki dinamizmi kullanmalıyız. Böyle bir üniversite gücüne sahip olup da olması gereken yerde bulunmayan tek kent ne yazık ki Buca’dır. Buca daha iyi yerleri hak ediyor. İlçemizde bir şey yapmak istiyorsak en önemli iddiamız, üniversitemiz olacaktır. Bundan böyle Buca’yı üniversite ve üniversiteliler ile birlikte yöneteceğiz” diye konuştu.

REKTÖRLÜK 2015 SONUNDA TAŞINIYOR
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Mehmet Füzün de, 50 yıl önceki Buca’yı özlediğini belirterek, Alsancak’taki rektörlük binasını da 2015 sonunda Buca’ya taşıyacaklarını söyledi. Füzün, “Ben Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nde 4 yıl asistan doktor olarak çalıştım. Kader beni yıllar sonra Dokuz Eylül’e rektör yaptı. Doğum yerim Akhisar ama Ben Bucalıyım. Sayın Başkan Levent Piriştina’dan duyduklarım beni çok mutlu etti. Dünyada pek çok şehir üniversiteleri ile meşhur olmuştur. Üniversite personelimizin 4’te 3’ünden fazlası Buca’da yaşıyor. 2015 sonunda rektörlük binamızı da inşallah Tınaztepe Kampüsü’ne taşıyacağız. Buca, tarih, kültür beşiği, ilçe halkının da bu bilinçte olması lazım. Daha güzel bir Buca’da olmak dileğiyle” şeklinde konuştu.
 
BİLİMSEL ÇALIŞMA VURGUSU
Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Atalay da, Buca’yı her yönüyle araştırdıklarını ifade etti.  Bilimsel çalışmaların önemine dikkat çeken Atalay, “Bilimsel çalışmalar, karar vericilere ışık tutar. Umarım yaptığımız çalışmalarımız karar vericilere ışık tutar” diye konuştu. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Başlar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Yanık da, çalıştayın çok önemli olduğunu dile getirdi. Açılış konuşmalarının ardından konuklar, Buca’nın tarihi mekanlarını yansıtan fotoğraf sergisini ve Belenbaşı Köyü sakinleri tarafından üniversite bahçesine kurulan organik ürünler standlarını gezdi. Başkan Piriştina, keçi derisinden yapılan ve “tumbak” adı verilen deri içerisinde yapılan ayranı karıştırdı. Bugün ve yarın (5-6 Mayıs) gerçekleşecek çalıştayda, “Dünden Bugüne Buca” adıyla ilçenin tarihi süreci ve sahip olduğu zenginlikleri konuşulacak. 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZELMANCI 12 Mayıs 2014 Pazartesi 10:05

SAYIN BAŞKANIM BİR BUCALI VE İZELMAN İŞÇİSİ OLARAK DİLERİM BABANIZ GİBİ BİR YÖNETİCİ OLURSUNUZ. ETRAFINIZDAKİ PAY BEKLEYEN SENDİKACILARDAN UZAK DURDUĞUNUZ SÜRECE (ADAYLIĞINIZI AÇIKLADIĞINIZDA HEMEN YANINIZDA FOTOLARDA GÖRÜLEN BİR SENDİKACIDAN ÖZELLİKLE) BAŞARILI OLACAĞINIZDAN % 100 EMİNİZ BAŞARILAR DİLERİM GÖNLÜMÜZ SİZİNLE

Yorumu oyla      11      5  
YORUMCU BABA 6 Mayıs 2014 Salı 12:45

İyide,Hepiniz Bir Sürü Temennilerde Bulunmuşsunuz Ama,Buca İçin Neler Yapabileceğinizden Bahsetmiyorsunuz.Hep Basma Kalıp Klişe Laflarla Günü Geçiştirmektesiniz.50 Yıl Öncesinin Bucasını Bizler Daha Çok Özlüyoruz.O Zamanlar Göç Sorunumuz Yoktu.Böyle Okulların Ve Dershanelerin Diplerinede Bar,Birahane Tarzı Eğlence Yerleride Açılmıyordu.SİT Kapsamındaki Tarihi Köşklerimiz RESTAURANT larada Dönüştürülmüyordu.Şimdi Öylemi.Herkez Bucayı Nasıl SÖMÜRÜRÜM Derdinde.Yapılabilecek Tek Şey Hiçolmazsa Kalan Tarihi Binaları Korumak Olmaladır.Öyle Eğlence Yerlerine Dönüştürmeyin Artık.Trafik Sıkışıklığını Ve Otopark Sorununu Halledin,Başka Bir Şey İstemiyoruz.

Yorumu oyla      16      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünya Karşıyaka'ya hayran kaldı: Bisiklet coşkusu
Bu yıl 50’nci kez düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun 7’nci ...
Motorsikletin yıldızları Urla’da
Türkiye Motor Federasyonu(TMF) tarafından düzenlenen Türkiye Süpermoto ...
İESOB’dan Dalgıç’a tebrik ziyareti
Çeşme'de yaşayanların ekonomik girdilerini artırmak için çalıştıklarını ...
 
Flaş! Kocaoğlu A Takımı’nı açıkladı: İşte yeni kadro
Büyükşehir Belediye Başkanı yeni dönemde çalışacağı genel sekreter, daire ...
Bütünşehir Yasası muhtarları da vurdu: Maaş yok!
Yerel seçimlerin ardından yürürlüğe giren Bütünşehir Yasası’yla birlikte ...
İzmir’de Hıdrellez coşkusu: 2 günlük dolu dolu program
İzmir Büyükşehir Belediyesi, baharın müjdecisi Hıdrellez’i kutlamak isteyen ...
 
Başkan Atila mezun olduğu okulun ilk mezunlarıyla…
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 20 yıl önce mezun olduğu Suphi Koyuncuoğlu ...
Konak’ta kadın dayanışması ses getirecek
Konak’ın ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Kent Konseyi Kadın ...
Başkan Arslan’dan Sasalı incelemesi
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çiğli Belediyesi’ne bağlanarak mahalle ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva