HABERLER>POLİTİKA
19 Mart 2024 Salı - 12:01

Pehlivan’dan resmi tören eleştirilerine yanıt: Sağlık konusu siyaset üstüdür!

Menemen Belediye Başkanı  Aydın Pehlivan, dün ilçede 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü vesilesiyle yapılan resmi törene katılamaması ile ilgili yapılan eleştirilere yanıt verdi. Pehlivan, “Yoğun tempom nedeniyle vücut direncim epeyce zarar görmüş. Sabah şehitlikteki törene katılmak için hazırlanırken küçük bir rahatsızlık yaşadım. Bu nedenle anma etkinliğine yetişemedim. Rahatsızlığımı kontrol altına alır almaz şehitliğimizi ziyaret ederek günün anlam ve önemine uygun olarak görevimi yerine getirdim” dedi.

Pehlivan’dan resmi tören eleştirilerine yanıt: Sağlık konusu siyaset üstüdür!

EGEDESONSÖZ- Menemen Belediye Başkanı  Aydın Pehlivan yaptığı yazılı açıklamada, dün ilçede 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen resmi törene sağlık sorunları sebebiyle katılamadığını belirtti.

Törene katılamaması sebebiyle kendisine yapılan eleştirilere yazılı açıklama ile yanıt veren Pehlivan şunları söyledi:

“Sağlık konusu siyaset üstü bir durumdur.

Seçim dönemindeyiz. Bazı adaylar rakiplerinin de insan olduğunu, insani sorunlarının olabileceğini unutarak onları eleştirmek, zor duruma sokmak için her şeyi mubah sayabiliyor. Bu söyleyecek sözü ve özgüveni olmayan insanların tercih edebileceği bir yöntemdir.

Bizi elbette eleştirecekler. Seçimin en sıcak günlerindeyiz. Çalışıyorsanız rakiplerinizin şansını da zora sokuyorsunuz demektir. Çok çalışıyorsanız, çok eleştirilirsiniz. Biz bunu biliyoruz. 3,5 yıldır hayal bile edilemeyen projelerin bir bir açılışlarını yaptık, yapıyoruz. Bütün bunların üzerine yapacaklarımızı tanıttık. Ortaya çıkan pozitif etki rakiplerimiz açısından gerçek bir kâbus. Farkındayız. Onların kâbusu güzel kentimizin atılım ve kalkınması anlamına geliyor. Başardıklarımız karşısında vatandaşlarımızın memnuniyetini görüyoruz. Bu teveccüh anketlere de yansıyor. Böyle bir durumda rakiplerimizin bizi daha acımasızca eleştirebileceklerini de biliyoruz.

Keşke bu insanlar Menemen’i gerçekten biraz sevselerdi. Keşke az da olsa kendilerini değil de bu güzel kenti düşünselerdi. Belki o zaman hizmetlerimize daha nitelikli eleştiriler getirebilirlerdi. Hem bizler hem de Menemenimiz bu eleştirilerden faydalanabilirdik. Ama görüyorum ki kaybetme korkusu insani değerlerinin bile önüne geçmiş.

Oysa bu insanlarla uzun bir süre mecliste birlikte çalıştık. Kendilerinde benim telefonum var. Nezaketen önce bir arayıp sorsalardı. Sabahki anma törenine gelememe nedenimi benden öğrenselerdi.

Yaşadığım küçük sağlık sorunumu paylaşmak istemedim. Bunu hiçbir zaman da yapmadım. Yapmam da. Çok yoğun çalışıyoruz. Dinlenemiyoruz. Yeteri kadar uyuyamıyoruz. Bir süre sonra vücut bu duruma tepki veriyor. İnsanız hepimiz açısından bu tür zamansız talihsizlikler olabiliyor. Bizim kültürümüzde böyle durumlar için öncelikle geçmiş olsun denir!..

Büyük Menemen Ailemin affına sığınarak biraz da mecburen duruma dair kısa bir açıklama yapma ihtiyacı duyuyorum. Yoğun tempom nedeniyle vücut direncim epeyce zarar görmüş. Sabah şehitlikteki törene katılmak için hazırlanırken küçük bir rahatsızlık yaşadım. Bu nedenle anma etkinliğine yetişemedim. Rahatsızlığımı kontrol altına alır almaz şehitliğimizi ziyaret ederek günün anlam ve önemine uygun olarak görevimi yerine getirdim.

Ancak rakiplerimden birisi konuyu alıp bambaşka yerlere taşımış. Arkadaşlarım gösterdiğinde üzüldüm. Menemen Müftüsü siyasi bir kişi değildir. Bizler gibi kamu görevlisidir. Kendisi ile ilgili bir sıkıntı varsa laf kalabalığı yapmazsınız, sorunu ilgili mercilere iletirsiniz. Her devlet görevlisi işini iyi yaptığında bulunduğu yerde görevine devam eder. Yanlışlar yaptığı tespit edilirse de bağlı olduğu kurum tarafından hakkında gerekli işlem yapılır. Müftü bey sabah yaşananlara dair kendi açısından durumunu izah etmeye çalışmış. Söylediklerine inanmak, inanmamak herkesin kendi meselesidir.

Kimin bu ülkeyi, bu ülkenin korucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ne kadar sevdiğini ancak kişi kendisi bilir. Bunun terazisi de yoktur. Bir başkasının vatanını, bayrağını, milletini ne kadar sevdiğini de biz tartamayız. Bunun da tek göstergesi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi "Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır." Bizim sözümüz de cevabımızda bugüne kadar hep yapabildiklerimiz oldu. Kimin ne kadar dindar, ne kadar inançlı olduğunu ve Allah’ı ne kadar sevdiğini tartmak hiç kimseye düşmez. Bu konuda kimsenin kimseyi teraziye çekme, yargılama hakkı da yoktur. Bunlar Allah’la kul arasındaki konulardır. En nihayetinde kişi yaptığı iyiliğin de kötülüğün de hesabını öbür dünyada kendisi verecektir.

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha yad ediyor, saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

Saygı ve sevgilerimle"

 
Altekma ve Milas finalde kupa peşinde
 
Potada Ege takımları farklı hesaplarda
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selo 19 Mart 2024 Salı 13:14

Zaten akp nin ne oldugunu biliyor herkes gitmissin gitmemissin cok onemli degil

Yorumu oyla      3      0  
SOKAK 19 Mart 2024 Salı 12:36

Geçmiş olsun Sayın Başkan.

Yorumu oyla      2      1  
Selo 19 Mart 2024 Salı 12:28

Konusmalarina bakiyosun solcu gibi sonra rozetine bakiyosun akp hersey secimi gecene kadar :)

Yorumu oyla      4      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Menderes adayı Çiçek: Can dostların yaşam kalitesi artacak!
CHP Menderes Belediye Başkan Adayı İlkay Çiçek, "Hayata geçirilecek projelerle ...
Cumhur İttifak adayı Çağlar: Torbalı'ya altın çağını yaşatacağız
AK Parti Torbalı Belediye Başkan Adayı Özgür Erman Çağlar, saha çalışmalarına ...
CHP'nin Bornova iftarında Çanakkale menüsü!
Bornova Büyükpark’ta düzenlenen iftarda, Çanakkale şehitleri anıldı. CHP ...
 
Araştırmacı Yaldız, 4 ilçede 4 isme dikkat çekti… İzmir seçiminin sürprizleri!
İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü, Gazeteci Ümit Yaldız, "Vatandaş ...
Cumhur İttifakı Karaburun adayı Kaykaç: Kamu arazileri kimlere satıldı?
Karaburun’da seçim kampanyası yürüten Cumhur İttifakı Karaburun Belediye ...
Kırgöz'ün seçim çalışmaları tam gaz!
Dikili Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan  Adayı ...
 
CHP'nin Büyükşehir adayı Tugay: Birgi'yi dünyaya tanıtacağız!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Ödemiş programını, ...
AK Parti Karabağlar adayı Tunç saha çalışmalarına devam ediyor... 'İkinci Bahar' projelerini anlattı!
AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Mehmet Sadık Tunç çalışmalarına ...
Cumhur İttifakı Bayraklı adayı Kırkpınar: Bana değil kendinize oy vereceksiniz!
Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkanı Bilal Kırkpınar Gümüşpala Avcılar ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva