HABERLER>EKONOMİ
10 Ağustos 2021 Salı - 13:21

Pamukkale’nin patronu Bababalım: Şoförden tasarruf olmaz!

Son zamanlarda çok büyük can kayıplarına yol açan otobüs kazalarını değerlendiren Pamukkale Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mazlum Bababalım, “Otobüslerde üç şoför olması gerekir. Bazı firmalar, tasarruf etmek için iki şoför bulunduruyor. Şoförden tasarruf edilmez. Üçüncü şoföre verilecek 5-6 bin lirayı tasarruf edeyim derken 1,5-2 milyonluk araçtan olmak, insanları hayattan koparmak, doğru bir şey olamaz. Araç içi hizmet görevlisi hostların, aynen uçaklarda olduğu gibi yolcuların kemer takıp takmadığını tek tek kontrol etmeli” dedi.

Pamukkale’nin patronu Bababalım: Şoförden tasarruf olmaz!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Son zamanlarda sıkça meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatına mal olan otobüs kazalarının sebepleri ve çözüm yolları, bir kez daha konuşulmaya başlandı. “Nerede hata yapılıyor, ne yapmak lazım?” sorularını, Pamukkale Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mazlum Bababalım’a sorduk. Yaşanan kazalardan çok büyük üzüntü duyduğunu belirtirken, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa dileyen Bababalım, tüm otobüslerde üç şoför olması gerektiğine vurgu yaparak, “Şoförden tasarruf olmaz. İnsanların hayatıyla oynamaya kimsenin hakkı yok” açıklamasında bulundu.

ŞOFÖRÜ KESİNLİKLE DİNLENDİRMEK LAZIM
Mazlum Bababalım, şoförlerin ikisinin seyir halindeyken, üçüncüsünün dinlenmesi, hatta çok iyi dinlenmesi gerektiğini söyledi. Bababalım, bazı firmaların maliyeti düşürmek için üçüncü şoför kullanmayarak sözde tasarruf ettiğine vurgu yaptı ve şu değerlendirmelerde bulundu:

“Şoför, dinlenmeden, uykusunu tam almadan direksiyon başına geçemez, geçmemeli. Bazı kişiler, maalesef iki şoförle yolcu taşıyor. O zaman dinlenmeye fırsat bulamıyor şoförler. Dolayısıyla kaza gibi hiç de istenmeyen sonuçlar oluyor. İnsanlar hayatlarını kaybediyor. Otobüsler pert oluyor. Oysa şoförden tasarruf olmaz. Bir şoförün ayda alacağı 5-6 bin liradan tasarruf ederken, 1,5-2 milyonluk otobüsten olmak, onlarca insanın hayatını yitirmesine yol açmak, doğru bir şey olamaz. Şirketimizde başşoför var, hostların amirleri var. Uykusuz, dinlenememiş hiç kimsenin direksiyona geçme şansı yok. Karalisteye girmiş şoförler var. Ağızlarıyla kuş tutsalar, Pamukkale kadrosuna asla giremezler. 400 civarı otobüsümüz var yollarda. Buna karşın 1200 civarında da şoför istihdam ediyoruz. Bizde şoförler, yaptıkları kilometre kadar para alırlar. Hiç kimse, ben daha çok kazanayım, diye dinlenmeden, uyumadan direksiyona geçemez. Sistem, böyle bir talep olsa bile engeller.”

HOSTLAR, YOLCULARI KEMER TAKMALARI İÇİN ZORLAMALI
Yolcuların otobüslerde kemer takma alışkanlığı olmadığını, firmasının tüm yolcuları tek tek uyararak kemer takmalarını sağladığını belirten Pamukkale Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mazlum Bababalıım, “Bu konuyu fazlasıyla ciddiye alıyoruz. Araç içi hizmet görevlisi arkadaşlarımız, yolcularla bire bir iletişim yoluyla, aynen uçaklarda hosteslerin yaptığı gibi kemer kontrolü yapıyor. Kazalarda kemerlerin en büyük koruyucu olduğunu herkes biliyor. Yolcularımızın bazıları rahatsızlık duysa da hostlarımız, kemerlerin takılması için zorluyor; zorlamak da lazım.”

BİLET ÇOK UCUZSA, OTURUP DÜŞÜNMEK LAZIM
Yolcusu az olduğu için, olması gerekenin çok altında bir rakama yolcu taşıyan firmalar olduğuna dikkat çeken Mazlum Bababalım’ın bu konudaki yorumu şöyle:

“Ucuz etin yahnisi yavan olur, der atalarımız. Bu sözden yola çıkarak, yolcuların, otobüs bileti alırken, eğer fiyatı, olması gerekenden çok düşükse, karar vermeden önce oturup bir değil, üç kez düşünmeleri lazım. Evet; yolcusu az olduğu için bilet bedelini bir hayli aşağıya çeken firmalar var. Vatandaşlarımız da ekonomik güçlerini göz önünde tutarak, o firmanın otobüslerini tercih edebiliyor. Sonuçta yolcu, o yolculuktan, o hizmetten hiç hoşnut kalmıyor. Allah korusun, bir kazaya kurban gidebiliyor, bu tercihin bedelini hayatıyla ödüyor. Bilinçli yolcu, güvenli, disiplinli firmaları tercih ediyor. Yolcuların, özellikle düşük fiyatla bilet satan firmalara karşı çok dikkatli ve seçici olması gerektiğini söylüyorum.”

 
Güllü, Fethiye'de kavgaya karıştı!
 
İzmir'de bir kritik zirve daha!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ugur özkan 13 Ağustos 2021 Cuma 22:24

Pamukkale ege bölgesinin göz bebeği bir firmasıdır çok kaliteli ve güvenlidir pamukkale durursa türkiyede seyahat kalitesi kalmaz teşekkürler pamukkale

Yorumu oyla      2      3  
Ünal Erdoğan 12 Ağustos 2021 Perşembe 20:10

Bildiğim kadarı ile Pamukkale otobüs işletmesi Atatürk''ün tavsiyesi olarak asıl kurucu büyük baba Bababalım tarafından kuruldu.Pamukkale Turizm otobüs işletmesi Türkiye olarak büyük şans.Yolculuklarımda hep aynı firmayı tercih ediyorum.Bir ara krize girdiğinde çok üzülmüştüm.Kısaca Pamukkale Otobüsleri ile seyahat yapmak isteyen kişi fiyatına bakmaz Başarılarınızın devamını dilerim.

Yorumu oyla      2      3  
Hakan 10 Ağustos 2021 Salı 20:31

Yapilan yorumları nerede görüyoruz ve nerede görünüyor ben bu sektöre yılarımı verdim ama anca zorla karnımız doyuyor. Taksi dolmuş şöforünden otobüs direksiyonuna oturursan bu elim kazalar kaçınılmaz olur

Yorumu oyla      2      3  
Hakan 10 Ağustos 2021 Salı 20:26

Hiçte öyle değil en fazla alan 4000tl maaş alıyor bütün firmalar gariban şöylelerin üzerinden ekmek yiyor bu maaşı hak etmiyoruz 6000tl diyorlar hangi baba yiğit firma veriyormuş o maaşı 3 ay maaş alamayanlar dahi var bu sektörde kimsede elini atmıyor bu işe

Yorumu oyla      2      3  
10 Ağustos 2021 Salı 14:16

Keşke herkes sizin kadar duyarlı olsa

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tasarruflu klima kullanımı için püf noktalar
Tasarruflu klima kullanımı için püf noktalar
Haziran ayı işsizlik rakamları açıklandı
TÜİK'e göre, Türkiye'de işsizlik oranı, haziranda bir önceki aya göre ...
Başkan Baransel’den altın yorumu: 1 lira düşer 5 lira yükselir!
Son günlerde altındaki düşüşü değerlendiren Kuyumcular Odası Başkanı Turgay ...
 
Bankalardan EFT ücretlerine büyük zam
Banka ATM’lerinden gerçekleştirilen 1000 TL'nin altındaki EFT işlemlerinde ...
Başkan Kocaağa açıkladı: Birlik de üretime geçiyor
Günde 220-250 ton arası süt topladıklarını belirteştıklarını belirten ...
Maske ihracatında izin zorunluluğu kaldırıldı
Koruyucu maske ve tıbbi eldiven ihracatında ön izin şartı kaldırıldı.
 
Milli Emlak'tan 'kesilmiş çam ağacı' ihalesi!
İzmir Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı ...
Yangın bölgelerinde vergi ödemeleri ertelendi
Orman yangınlarından etkilenen yerler için mücbir sebep hali ilan edildi. ...
MB'den IBAN sistemine yeni düzenleme
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), Uluslararası Banka Hesap ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva