HABERLER>POLİTİKA
26 Eylül 2018 Çarşamba - 20:19

Pakdemirli’den teşkilata net mesaj: Bu davayı şahsileştirmeyin!

Bakan Pakdemirli, “Yerel seçimlerde herkesin gönlünde aslan yatıyor. Bu davayı şahsileştirmeyin. 24 Haziran’da listelere dahi konulmadım. Ne küstüm ne darıldım. İthal aday, futbolcu demedim. Kısmetse oluyor. Bu bakanlık işi bana bir gün kulis yapmadan geldi. Bekliyor muydum? Hayır” dedi.

Pakdemirli’den teşkilata net mesaj: Bu davayı şahsileştirmeyin!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir programı kapsamında sektörel ölçekte gerçekleştirdiği temaslarının ardından AK Parti teşkilatıyla buluştu. Bakan Pakdemirli yoğun mesainin son durağı olarak Buca İlçe Danışma Kurulu Toplantısı’na katıldı.

Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan’ın ev sahipliği yaptığı program Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi’nde gerçekleşti. Toplantıda ayrıca AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir Milletvekilleri Yaşar Kırkpınar, Atilla Kaya ile Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir eski Milletvekili ve Buca Belediyesi eski Başkanı Cemil Şeboy, il ve ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları temsilcileri, teşkilat mensupları, partililer ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

HAYATIMIN BELKİ YARISI İZMİR DIŞINDA GEÇTİ
Bakan Pakdemirli toplantıda yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Pakdemirli ilk olarak, “İnsanı, suyu, havası başka İzmir, sizlerin arasında olmaktan son derece mutluyum. Bugün çok yoğun bir program vardı. Bu yorgunluğuma rağmen en çok enerji aldığım, mutluluk duyduğum AK gönüllülerin arasında olmak benim için son derece önemli. Ben gurbete gittim. Hayatımın belki yarısı İzmir dışında geçti” dedi.

KADINLAR BAŞIMIZIN TACI!
Partili kadınların yoğun coşkusu üzerine konuşmasına ara veren Pakdemirli eşiyle ilgili anısını anlattı. Pakdemirli, “Ben bugüne kadar ne yaptıysam, ne karar aldıysam evde hep hanıma danıştım. ‘Sen bu işte var mısın?’ diye sordum. En son kabine açıklamadan önce ‘ben arabaya biniyorum’ dedim. O da elinde suyla beni bekliyor. 24 saat önce aranıyoruz. Bu iş muhtemelen bakanlık işi. Bana bakanlık teklif edilecek, senin rızan yoksa gitmiyorum’ dedim. Her konuda eşimin desteğini aldım, Allah ondan razı olsun. O yüzden kadınlarımız çok önemli. Onlar baş tacımız. 1926 yılında ananem Buca’ya gelin gelmiş. Rumeli’den göçmüş. 100 yıldır ailemiz burada. Ben de göçmen bir kardeşinizim. Hepimiz Türkiyeli, İzmirli, Bucalı olmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

ADAY LİSTESİNE DAHİ KONULMADIM, ‘DIŞARIDAN ADAY GETİRDİNİZ, İTHAL, FUTBOLCU’ DEMEDİM
İzmir için yatıp kalkmamız lazım. İzmir Özal’ı milletvekili yapmadı başbakan yaptı. Binali Yıldırım’ı seçmedi başbakan yaptı. İzmir beni seçmedi ama bakan yaptı. Artık yeni bir sistem var. 16 yıldır Türkiye’den desteği alıyoruz ama İzmir’de, Buca’da biraz eksiğimiz var. Hatayı kendimizde aramamız lazım. 2014’te çalışan ekipteydim. Bu sefer aldık dedik ama alamadık. Bu sefer almaya çok yakınız. Çünkü Buca’da hizmet yok. Belli değerler için oylar veriliyor. Buca bu defa bize her zamankinden daha yakın. Şunu unutmayın; bu davayı şahsi davaya çevirmeyin. Lütfen! 24 Haziran’da adayların yanında yer almıştım. Aday adayı oldum. Listelere dahi konulmadım. Ne küstüm ne darıldım ne başka bir şey düşündüm. Bu çizginin devam etmesi gerekiyor. Türkiye istikrarsızlaştırılmaya çalışıyor. Türkiye’nin Menderes, Özal, Erdoğan çizgisinde olması gerekiyor. Bu davaya şahsi mesele olarak bakamayız. Ben 24 Haziran’da aday olamadım. Ben buradan teşekkür ediyorum. Temayülde destek oldular. Aday olamadım. Ama ben küsmedim. ‘Dışarıdan aday getirdiniz, ithal, futbolcu’ demedim. Ben gittim yanlarında çalıştım. Yukarıdan bir aday geldiyse hatalı da olabilir ama yanında olmak gerekiyor” dedi.

BU BAKANLIK İŞİ BANA BİR GÜN KULİS YAPMADAN GELDİ
Pakdemirli, “Yerel seçimlerde herkesin gönlünde aslan yatıyor. Nasip kısmetse zaten oluyor. Değilse olmuyor. Bu bakanlık işi bana bir gün kulis yapmadan geldi. Bekliyor muydum? Hayır. Demek ki geliyorsa geliyor. Önemli olan bir şey var. Bir iş yapıyorsanız iyi yapın. Bu atılımın sürmesi lazım. Bu kazanımların sürmesi lazım. Bana göre cumhuriyet tarihinin en önemli seçimine gidiyoruz. Başkanlık sitemine geçtik. Bu seçimde alacağımız en ufak bir zafiyet başkanlık sistemini tartışmaya açacak. Bunu unutmayın. ‘Ne olursun dostum, kardeşim, bu dava AK Parti’nin değil milletin davasıdır’ diyerek herkesin kapısına tek tek giderek anlatmamız lazım. Bu vebal bizlerin üzerinde” yorumunu yaptı.

BUCA’DA BİR KÖY GİBİ YAŞIYORUZ
Buca’ya ayrı parantez açan Pakdemirli, “Bizim AK Parti olarak ne Buca’da ne İzmir’de zafiyet göstermememiz gerekiyor. Buca’mız hizmet bekliyor. Buca’da hizmet yok. Bunu anlatmamız gerekiyor. Buca’da köy gibi yaşıyoruz. 16 yıldır bu millet bu partiye destek veriyor. Bizim de millete hizmet götürmenin yollarını bulmamız gerekiyor” diye konuştu.

BUCA’DA BAŞKA BİR HEYECAN VAR
İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “Önümüzde çok önemli bir seçim süreci var. Buca’mızda çok güzel bir kongre süreci atlattık. Bugün 15’inci danışma toplantımızı yapıyoruz. Hızlı şekilde ilçe danışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Her gittiğim ilçede ayrı bir motivasyon ve heyecan var. Ama Buca’da başka bir motivasyon ve heyecan var. Buca’mıza disiplin, birlik, beraberlik yakışır” dedi.

HEDEFLERİMİZE ADIM ADIM GİDİYORUZ
Başkan Şengül, “24 Haziran seçimlerinde çok yorucu ve çok önemli, belki tarihimizde dönüm noktası olacak seçim atlattık. Sayın liderimizi ‘seni başkan yaptırmayacağız’ demelerine rağmen hep beraber cumhurbaşkanımızı başkan yaptık. Hedeflerimize adım adım gidiyoruz. Şimdi önümüzde çok önemli bir süreç var. Heyecanımız, motivasyonumuz çok iyi. Ama önemli olan buradaki samimiyeti dalga dalga sokağa yansıtmaktır. Eğer bu heyecanımızı dışarı çıktığımızda sokağa yansıtamazsak, bu enerjiyi kendi aramızdaki kısır çekişmelere, sen-ben kavgasına, hesap kitaba dönüştürürsek dışarıda mücadele edecek gücümüz kalmaz” açıklamasında bulundu.

ÖNCEKİ DÖNEMLERE ELEŞTİRİ VE TALİMAT: BU KALEYİ TERK ETMEYECEĞİZ!
Ayrıca geçmişe yönelik bazı parti içi eleştirilerde bulunan Şengül, “Bu teşkilatlarda herkesin emeği oldu. Herkes alın teri döktü. Eğer beklentiyle siyaset yapıyorsanız belli bir makam mevki için mücadele ediyorsanız bilin ki başarılı olamayacaksınız. Niye buradasınız? Niye gece gündüz çalışıyorsunuz? Sizin beklentiniz ne? Buraya gelen kardeşlerimin büyük çoğunluğu geçmişte yaşadığı sıkıntıları çocukları yaşamasın diye burada. Kardeşlerimin büyük çoğunluğu liderine, partisine güvendiği için burada. Çünkü öyle bir lideri var ki, dünyadaki tüm haksızlıklar karşısında dik duran bir lider. Belki biz torunlarımıza yarın, ‘biz geçmişte o liderle beraberdik, yol arkadaşıydık. O davanın içindeydim. Onunla beraber koşturdum’ diyeceğiz.  Buradaki herkes bir şey isterse, bir şey almaya kalkışırsa kimse bir şey alamaz. Bazen süreç istediğimiz gitmedi. Kendi içimizde adaletsizlik, haksızlıklar oldu. Bezen ilçe başkanımıza, milletvekilimize, il başkanımıza ulaşamadık. Yutkunduk, hep arka planda durduk. Biz gece gündüz koştururken koşturmadan makam mevkiye gelenler oldu. Yüreğimiz burkuldu, böyle olmaz dedik. Evimize gittik. O liderimizi dinlediğimizde içimiz dayanmadı yeniden koşturduk. O bunları bilmiyor. Bilse bu adaletsizliklere izin vermez. Bilse bunlara izin vermez. O nedenle biz bu kaleyi terk etmeyeceğiz” dedi.  

BAZEN BİRİLERİ SİZİN HAKKINIZI GASP EDEREK ÖNÜNÜZE GEÇİYOR
“Tüm hatalarımızı ön plana koyacağız” sözleriyle konuşmasını sürdüren Şengül, “Onlardan ders çıkaracağız. Hiçbirimiz mükemmel değiliz. Bazen birileri sizin hakkınızı gasp ederek önünüze geçiyor. Arkanızdan hiç yapmadığınız şeyleri, dedikoduları üretebiliyorlar. Ama bizim bir liderimiz, davamız var. Biz burada sadece Buca için siyaset yapmıyoruz. Liderimizin arkasında dimdik duruyoruz, ona güç veriyoruz. O da tüm dünyadaki haksızlıklar karşısında dünya beşten büyüktür diyor. Yeter artık diyor. Dünyadaki birçok sömürgeciler inanılmaz derecede rahatsız. Bazen Müslüman ülkelerin liderleri bizim liderimizden rahatsız. Çünkü kendi ülkelerinde kendilerinden fazla bizim liderimiz seviliyor” açıklamasında bulundu.  

SAKIN HA KİMSE ADAY ADAYI OLARAK ÇIKMASIN!
Yerel seçimler özelinde teşkilata mesajlar veren Şengül, “Bu bana yakın, belediye başkanı olsun, meclis üyesi olsun düşüncesinde olamayız. Buca’nın kuruluşundan bugüne kadar yaşadığı tüm süreçleri biliyorum. 2004’te AK Parti bayrağını dikmiştik. İnanılmaz hizmetler de yaptık. Ama sonra ne olduysa 2004’ten sonra sen-ben kavgasına düştü. Birçok kişi belediye başkanı olmak istedi. Seçimlerde 8-10 tane aday adayı oldu. Her birinin arkasında 8-10 kişi birikti. Herkes kendi adayına destek verdi, kulis yaptı. Her birine kesin aday sensin dediler. Bizim aday adayımız akşam yattığında kendisini belediye başkanı olarak gördü rüyasında. Etrafındaki herkese iş dağıtmaya başladı. 8-10 kişide de ayrı ayrı motivasyon oldu. Genel merkez bir kişide karar kıldı. Diğerleri yanlış bir aday kaybedeceksiniz dedi. O 7 aday adayının büyük çoğunluğu adayın arkasında duracağız diye söz vermesine rağmen aday olanın aleyhinde çalıştı. Herkes partinin kaybetmesi için her şeyi yaptı. Bizim tabanımızda saf iyi niyetli herkesi ona alet etti. Yeni süreçte genel merkezin aldığı karar var. Buca’da sakın ha kimse aday adayı olarak çıkmasın, çalışmalara başlamasın. Önce bizimle paylaşsın. Teşkilatla istişare edeceğiz, kamuoyu anketleri yapacağız, araştıracağız en doğru adayla yola çıkacağız. Bitti. Ondan sonra yorum yok, konuşmak yok. Birlik, beraberlik zamanı, herkes arkasında birleşecek. Adayımızın arkasından konuşan, dedikodu yapan varsa da onları aramızda barındırmayacağız, kapımızdan sokmayacağız” dedi.

KENDİMİZE GÜVENMİYORUZ Kİ DIŞARIDAKİ İNSANLAR BİZE İNANSIN, GÜVENSİN
Şengül, “Seçim döneminde hep kulisler konuşulur. ‘İl başkanıyla konuşmuş, işi bitirmiş’ derler. Bizden ve yetkili kişilerden duymadığınız hiçbir şeye itibar etmeyin. Seçimlere 2 ay kala aday belli oluyor. Daha ilçesini tanımadan seçim bitiyor. Sonra biz niye kaybettik? Herkes bir hesap kitap içinde olursa olmaz.  Kendimize güvenmiyoruz ki dışarıdaki insanlar bize inansın, güvensin. Önce biz kendi içimizde samimi olalım” açıklamasını yaptı.

KİMSE BENİM TEŞKİLAT MENSUBUMLA İLGİLİ OLUMSUZ KONUŞMAYACAK, YASAKLIYORUM.
Şengül teşkilata net mesajlar verirken, “Belediye meclis üyeleri… Teşkilatımız beklentisiz koşturuyor. 1 oy kazanmak için gece gündüz koşturuyor. Bakıyoruz hiçbiri listelerde yok. Dedikodu yapanlar listede. Sonra ilk fırsatta bizi satıp gidiyor. Kriterleri belirleyeceğiz. Bu partinin aleyhinde konuşan bu partinin meclis üyesi olamaz. Geçmişte bu hataları yaptık. Bundan sonra hep bir arada olacağız ve bu hataları yapmayacağız. Son 6 ay… Bu sürede hiç kimse benim teşkilat mensubumla ilgili olumsuz konuşmayacak. Yasaklıyorum. Olumsuzluk yok. Kimse kimsenin günahlarını ortaya çıkarmayacak. Deşifre etmeyeceğiz. Buradaki bir kişinin derdi benim derdim olmalı. Üzüntüyü de sevinci de beraber paylaşmalıyız. Bunu samimi olarak yapmalıyız” ifadelerini kullandı. 

İZMİR ARTIK BUNLARDAN YORULDU!
Şengül, “Biz kendi içimizde adaletli olur, sokağa inersek herkesin oyunu alırız. Biz Buca’da AK Parti bayrağını dalgalandırmadan Büyükşehir Belediyesi’nde AK Parti bayrağını dalgalandıramayız. Önce Buca’da sonra Büyükşehir’de seçimi kazanacağız. İzmir artık bunlardan yoruldu. İzmir kullanılmaktan yoruldu. Seçimde oy al 5 yıl yat! İzmir’in aslında seçim kazanmanın çok zor olmadığını ve İzmir’in bize, AK Parti belediyeciliğine hasret kaldığını göstereceğiz” diye konuştu.

ÖZELLİKLE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE AK PARTİ BAYRAĞI DALGALANMASINI DİLİYORUM!
İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar da, “İnşallah bu toplantımız hayırlara vesile olur. Özellikle 24 Haziran’da göstermiş olduğunuz üstün başarıdan ve cumhurbaşkanımızı yeniden cumhurbaşkanı yapma, başbakanımızı parlamentoya gönderme noktasında katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Önümüzde yerel seçimler süreci var. Ben Buca’da alacağımızı, heyecanı fazlasıyla görüyorum. İnşallah bu heyecanımızın 2019’da daha fazla olmasını diliyorum. Daha fazla ilçede ve özellikle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde AK Parti bayrağının dalgalanmasını diliyorum” dedi.

KONUŞMALARIMIZ BAZILARINI RAHATSIZ ETMİŞ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ KAZANACAĞIZ!
İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise , “Böyle bir coşkuyu buraya gelene kadar beklemiyorduk. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Benim gördüğüm şu ki, sizler 2019 Mart yerel seçiminde Buca’da gerçekten destan yazacaksınız. Bu teşkilatla inşallah ezberleri bozacağız. 2019 Buca için çok farklı olacağız. Genel seçimlerde benim kendi bölgemde 14 tane ilçem vardı. Ağırlıklı olarak Buca’da çalışmıştım. Yerel seçimlerde sizlerle birlikte çalmadık kapı bırakmayacağız. İzmir’i çok seviyorum. İnşallah sizlerle önümüzdeki günlerde daha çok iş yapacağız. Geçen hafta danışma kurullarında yaptığımız konuşmalar bazılarını rahatsız etmiş. Biz ilçelerde destan yazacağız ve bu teşkilatlarla inanıyorum ki Büyükşehir Belediyesi’ni de alacağız” diye konuştu.

BU MOTİVASYON BİZE BUCA’DA SEÇİMİ KAZANDIRACAK
Salondaki kalabalığın büyük coşkusu eşliğinde kürsüye gelen İlçe Başkanı Mustafa Arslan toplantıda yaptığı konuşmada, “Bugüne kadar yaptığımız toplantılarda beni yalnız bırakmayan ve bugün bu salonu dolduran dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Bizi il başkanlarımıza, milletvekillerimize, başbakanımıza, cumhurbaşkanımıza mahcup etmediniz. Siz bizimle bu coşkuyla olduğunuz sürece biz daha çok çalışmak zorundayız. İl başkanım Buca’daki bu motivasyon yerel seçimlerde bize Buca’yı kazandıracak. Bu motivasyon o kadar önemli ki, bu bize seçimi kazandıracak birinci anahtar. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın” ifadelerini kullandı.

 
İzmir'de vapur seferleri yeniden başladı
 
Dünyanın merak ettiği karar açıklandı!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 27 Eylül 2018 Perşembe 07:34

Bakan doğru be güzel konuşmuş

Yorumu oyla      9      9  
Niye Lisede? 27 Eylül 2018 Perşembe 00:11

Devletin Liseleri AKP'nin İlçe Toplantısı yapma yeri midir? Bu salon AKP'ye kim tarafından verilmiştir. CHP veya halen yasal bir Parti durumunda olan HDP isterse bu Lisede toplantı yapabilir mi?

Yorumu oyla      15      5  
26 Eylül 2018 Çarşamba 22:46

https://eksisozluk.com/izmirin-yunanistana-kiralanmasi--5797016?a=popular zihniyete bak! bunların haber yapılması gerekiyor. savcıların da harekete geçmesi gerekiyor.

Yorumu oyla      9      5  
Sizi de biliyoruz 26 Eylül 2018 Çarşamba 22:15

Buca'da akp zamanını da biliyoruz. Atatürk Maskı , Mevlana Heykeli kimin zamanında yapıldı? Bugün hala daha birçok pazar yeri yapılıyor. O bütçeler ile yapılırdı ama yapılmadı. Sonunda da belediye chp ye geçti de yollar genişletildi , otogara tünel yapılıyor. Metro projesi de yolda.

Yorumu oyla      15      5  
gürkan 26 Eylül 2018 Çarşamba 22:01

köy muhabbeti yine başladı :) bu arada eski futbolcunun ve ithal adayların aday gösterilmesi belli ki parti içinde rahatsızlık yaratmış.

Yorumu oyla      15      5  
Arif 26 Eylül 2018 Çarşamba 21:53

Aydın bey akparti son ra mal varlığınız nekadar tabi siz gemiyi Terk etmezsiniz

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: BM'nin nabzı bugün atmamaktadır!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD merkezli "Foreign Policy" dergisi ...
AK Parti-MHP buluşması için Kurtulmuş'tan yorum
AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, yerel seçimlerde ittifak ...
İzmir'in AK Partili eski vekilinden flaş çıkış: Olursam Büyükşehir’e aday olurum!
Yerel seçimlerde Menderes’ten aday olacağı iddia edilen İzmir eski Milletvekili ...
 
Fatih YAPAR yazdı... Ya Özgener ‘yokum’ derse!
Fatih YAPAR yazdı... Ya Özgener ‘yokum’ derse!
2019’a gidilirken İzmir’de transfer iddiası: CHP o ilçede eski taktiği mi uygulayacak?
CHP’nin 2014 yılında dramatik bir şekilde AK Parti’ye kaybettiği Selçuk’ta ...
CHP Seferihisar'dan Başkan Soyer'e destek!
CHP Seferihisar İlçe Başkanlığı, ilçe yönetimi, kadın kolları, gençlik ...
 
Brunson açıklaması: 12 Ekim'de görürüz!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün BM Genel Kurulu'nda yaptığı çarpıcı ...
Erdoğan'dan BM'de uyarı: Bunun acısını çekecekler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temsil ettiği BM 73. Genel Kurulu ...
Mehmet KARABEL yazdı... Üstü kapalı ‘acı şeker’ gönderme!
Mehmet KARABEL yazdı... Üstü kapalı ‘acı şeker’ gönderme!
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva