HABERLER>SEÇİM 2015
28 Şubat 2015 Cumartesi - 17:53

Önseçim yarışında Eski Başkan Özgüven de var!

CHP İzmir 2’inci Bölge Aday Adayı Osman Özgüven kontenjan kararı için düşüncesini açıklarken genel merkezin kararına saygılı olduğunu belirtti. Özgüven, “Benim bireysel düşüncem; adayların tümünün önseçim yoluyla yapılmasıdır. Ama genel merkezin aldığı karara saygılı olmak durumunda olduğumuzu biliyorum” dedi.

Önseçim yarışında Eski Başkan Özgüven de var!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Genel seçimler öncesi adaylık yarışının hız kazandığı CHP İzmir’de İl eski Başkanı ve Dikili Belediyesi eski Başkanı Osman Özgüven İzmir 2’inci Bölge’den aday adaylığını açıkladı.
 
İl başkanlığında yapılan basın toplantısında Özgüven’e İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu, Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener ve çok sayıda partili eşlik etti.


 
SİYASİ GEÇMİŞİNİ ANLATTI
Özgüven, Dikili Belediye ve il başkanlığı dönemlerinden örnekler verdiği konuşmasında neden milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. “Bugün burada adaylık açıklaması yaparken CHP’nin programını ve diğer arkadaşlarımızın söylediklerini anlatacak değilim. Burada parlamentoya milletvekili olarak seçilmek isteyişimin ilk adımı atılıyor. Bugüne kadar neler yaptım, bundan sonra neler yapmak istiyorum, niçin aday oldum? Bunları açıklamak istiyorum. Biz Dikili’de seçildiğimizde Sağın 50 yıllık iktidarına son vermiştik. Dikili o dönem demokratik özlemlerin bir adresi olmuştu. Emeğin ve sosyal adaletin arandığı bir merkez görevi gördü. Sonrasında yaptıklarımızdan dolayı da yıllarca adliyede soruşturma geçirdik. Yaşadıklarımız dostluğu, kardeşliği savunduğumuz içindi. Sonraları birçok yerde Dikili örnek olarak gösterildi. Doğaya, çevreye sahip çıkmak her zaman egemenlerin düşmanlığını kazanmıştır. Daha sonra aynı nedenlerde il başkanlığından da alınmıştım. Bu davaların hiçbir temeli yoktu. Su davasıydı. Hırsızlık yapanlar hapse atılmazken biz suyu halkımıza parasız verdiğimiz için yargılandık. ‘Bu su meselesi değil. Başka nedenler var’ denirken gerçek mesele su idi. Suyu bedavaya verdiğimiz için ceza veremediler. Halkın karşısında durmaya yürekleri yetmedi.  Bu davalar hala devam ediyor. Hiçbirinden de tutuklama kararı çıkmadı. Genel merkezimiz son seçimlerde başka bir arkadaşımızı aday gösterdi.  Çalıştık ve Dikili yine CHP egemenliğini sürdürüyor. Bunca çalışmalardan sonra yeniden milletvekili olarak ülkeme hizmet etmeyi uygun gördüm” ifadelerini kullandı.
 
VATANDAŞ, ‘BENİM KARNIM NASIL DOYACAK?’ DİYOR
Yaptıkları gezilerde vatandaşların tepkilerini de dile getiren Özgüven, “İnsanlarımıza dokunmak sıkı ilişkiler kurmak yoksula, emekçiye gerekli değeri vermek gerekiyor.  Köylere gittik. Bizim milletvekili adayı olarak söylediklerimizden çok daha güzel şeyler anlattılar. Çok güzel şeyler öğrendik. Vatandaşlar, ‘Siz özgürlükleri anlatmayın. Benim karnım nasıl doyacak, onu anlatın’ diyor. ‘Bu toprağın tohumunu nasıl daha ucuza alacağım? Nasıl daha ucuza ekeceğim? Nasıl daha ucuz mazot kullanacağım?’ Bunları bana anlatın diyor. Tarım ve çiftçilik yapanlar ürünleri çok pahalıya alıyor” dedi.


 
GÜÇ BİRLİĞİ BİZİ İKTİDARA TAŞIYACAK
Özgüven iktidara da yüklenirken, “AKP tarafından faşist bir rejim inşa edilmeye çalışılıyor. İç güvenlik yasaları ve AKP’nin saltanatı devam ediyor. Türkiye karanlık hale getirilmiştir. Bu karanlığı güç birliğiyle yıkacağız. Bu güç birliği bizi iktidara taşıyacak. Buna birleşik muhalefet de diyebilirim. AKP’yi göndermemiz lazım. ‘400 milletvekili’ diyorlar bunu yakalamak için tüm güçlerini kullanıyorlar. Bu ülke bugünkü başbakanın beceriksiz söylemleriyle yönetilemez. Barış, sosyal adalet olmalıdır. İşsizlerin, köylülerin, esnafların, kadınlarımızın, gençlerimizin sesi olmak için aday olmalıyız. Tüm çabaları göstermeliyiz. Bunlar için aday oldum” ifadelerini kullandı.
 
TERCİH EDİLMESEK DE KAVGAMIZI SÜRDÜRMELİYİZ
Aday adayı olmak istemeyi demokratik bir hak olarak gördüğünü belirten Özgüven, “Partimizin ön seçim kararı da demokratik açıdan örnek olmalıdır. Bazı arkadaşlarımızla farklı yaklaşımlarımız olabilir. Bu bizim zenginliğimizdir. Tüm aday adayı arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Üyelerimiz tarafından tercih edilmesek de bu iktidarın karanlığından kurtulmak için güçlerimizi yeniden birleştirerek kavgamızı sürdürmemiz lazım. Tüm CHP’li üyelerimize, iyi niyetli barış, sosyal adalet yanlısı insanlarımıza AKP karanlığını tarihe gömmek için iş başına gelmelerini öneriyorum. Sokakta insanlar oyumu AKP’ye verdim demeye utanıyorlar. Bu oyları kim verdi? Sandıklara da sahip çıkarak bizi iktidara götürecek bugünkü dostlarımıza oy vermemiz gerekiyor” diye konuştu. 
 
AĞACI KESMEKLE İNSANI KESMEK ARASINDA FARK YOK
“Çevresi olmayan bir demokrasi işe yaramaz” diyerek sözlerine devam eden Özgüven, “Aliağa’daki çevreye baktığımızda termik santrallerin ortaya yaydığı dumanlar sadece oradaki insanları değil bizleri de etkiliyor. Yırca’da meyve vermiş zeytinleri kökünden kesenler katildir. Ağacı kesmekle insanı kesmek arasında çok büyük fark yok” dedi. 
 
ADAYLARIN TÜMÜ ÖN SEÇİMLE YAPILMALIDIR
Partisinin aldığı ön seçim ve kontenjan kararına ilişkin de konuşan Özgüven, “1,-3-5, 2-4-6 diye bir formül çıkarıldı. Genel olarak bugüne kadar ön seçim yapılmayışının karşısındaydık. Ömrümüz boyunca ön seçim istedik. Gelmiş olduğumuz durumda adayların en azından yarısını kadar kontenjan yoluyla seçeceğiz. Benim bireysel düşüncem; adayların tümünün ön seçim yoluyla yapılmasıdır. Ama genel merkezin aldığı karara saygılı olmak durumunda olduğumuzu biliyorum. Demokrasi net olarak parti içi demokrasi ve seçimlerde yapılan demokrasi ilke haline getirilmelidir. Sonrasında ülkede büyür diye düşünüyorum. Biz de partimizin ilkeleri doğrultusunda daima sola bakarak yürümeye gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’de vekillerin seçimi: Kontenjan mı önseçim mi?
CHP’de genel seçim öncesinde partinin İzmir’de aldığı önseçim kararı ile ...
AK Parti’de Arıcı vekillik için yola çıktı
Avukat A.Numan Arıcı, AK Parti İzmir Milletvekilliği için 1. Bölge’den ...
CHP İzmir Eski Başkanı startı ‘kontenjan çıkışı’yla verdi!
CHP İl Eski Başkanı Kemal Karataş aday adaylığını açıklarken ön seçim ...
 
CHP İzmir’de sürpriz istifa: Başkanlığı bıraktı, aday oldu
CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Sinan Sarıküse milletvekili adaylığı için ...
Purçu Romanları Meclis’te temsil için yola çıktı
İzmir’de bulunan Avrupa Konseyi Türkiye Romanları Temsilcisi Özcan Purçu, ...
CHP’de Taşdemir de ‘ateşten gömleği’ giydi!
CHP’de 1 Mart’ta son bulacak aday adaylığı başvurusu için son 1 gün kala ...
 
Dr. Duman da Meclis yolunda: Parola parasız sağlık!
CHP İzmir’de 2’inci Bölge’den aday adaylığını açıklayan Uzman Dr. Erdal ...
Flaş! CHP İzmir’de son adaylık listesi
CHP İzmir’de aday adaylığı için son başvuru tarihi olan 1 Mart’a 48 saat ...
Vekillik için yola çıkan Özgün Utku istifa etti
CHP Genel Merkezinden gelen genelge sonrası 1’inci bölgeden aday adayı ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva