HABERLER>SAĞLIK
25 Eylül 2021 Cumartesi - 11:27

Okullarda salgın büyüyor… İzmir’de 40 sınıf daha kapandı

Okulların açıldığı haftada 35 sınıfın karantinaya alındığı İzmir’deki 9 ilçede, bu hafta içinde 40 sınıfın daha kapandığı ve bu sınıflardaki öğrencilerin uzaktan eğitime başlandığı öğrenildi. Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, ders saatinin 30 dakikaya çekilerek, okulda kalma süresinin kısaltılması gerektiğini söyledi

Okullarda salgın büyüyor… İzmir’de 40 sınıf daha kapandı

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Geçen hafta açılan okullarda covid 19 salgınının önüne geçilemiyor. Eğitim Sen 1 Nolu Şube’ye bağlı olan Konak, Karabağlar, Torbalı, Selçuk, Beydağ, Bayındır, Kiraz, Tire ve Ödemiş’te okulun ilk haftasında korona testi pozitif çıkan öğrencilerin artması nedeniyle 35 sınıf karantinaya alınmıştı. İkinci haftada, bu ilçelerde 40 sınıfın daha kapandığı, karantinaya alındığı ve bu sınıflardaki öğrencilerin uzaktan eğitime geçtikleri açıklandı. Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, “Ne yazık ki yüz yüze eğitimde koronaya yakalanan öğrencilerimizin sayıları da kapanan sınıflarımız da artıyor. Korona olan öğretmen sayımız geçen hafta 17 iken, bu hafta 3 öğretmenin testi pozitif çıktı” dedi.

DERS SÜRESİ 30 ACİLEN DAKİKAYA ÇEKİLMELİ
9 ilçede toplam 40 sınıfın daha karantinaya alınmasından büyük üzüntü ve kaygı duyduklarını belirten Başkan Vardal, bu tehlikenin durdurulması için bir şeyler yapılması gerektiğini söyledi. Başkan Vardal, şu önerilerde bulundu:

“Birtakım önerilerimiz var. Önerilerimizi İl Milli Eğitim Müdürlüğüne de ilettik. Bu taleplerimizin tüm Türkiye genelinde hayata geçirilmesi için önerilerimizi Milli Eğitim Bakanlığı ile de paylaşıyoruz. Öncelikle ders süresinin 30 dakikaya çekilmesini istiyoruz. Bunu yaparsak, okul binalarının yükünü hafifletmiş oluruz. Ayrıca böyle bir uygulama, ikili eğitimin olduğu okullarda kalınan süre de azalacak. Deprem öncesi veya sonrası boşaltılan okullarla birleştirilen okullarda ikili eğitim yapılıyor. Doğal olarak sabah okula girişle akşam çıkış arasındaki süre çok fazla. Sabah 07.00’de başlıyor, akşam 20.00’de, 21.00’de çıkılıyor. Eğer dersler 30 dakikaya indirilirse, okula giriş saati çok erken, çıkış saati de çok geç olmayacaktır. Okulda kalma süresi azalınca da hem çocuklar erken gelip geç çıkmayacak, hem de korona tehlikesinden önemli ölçüde uzak durmuş olacak!

Okulların açılmasına geri sayım, Eğitim Sen İzmir'den açıklama: 'Bakanlık  gereken hazırlıkları yapmadı'

SINIFLARI KALABALIK OLAN OKULLAR, İKİLİ EĞİTİME GEÇİRİLMELİ
Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, ayrıca, sınıfları kalabalık olan okulların ikili eğitime geçmeleri gerektiğine vurgu yaptı. Vardal, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Kabalık sınıfları olan okulların, pandemi kontrol altına alınıncaya kadar ikili eğitime geçmelerini tavsiye ediyoruz. Mekansal olarak okullar bu yöntemle rahatlayacaktır, öğrenci yükü hafifleyecektir.  Temas yoğunluğunun azalmasını sağlayacaktır. Bunlar, hemen yapılabilecek, acilen atılabilecek adımlardır. Ayrıca, ikili eğitimin yapıldığı okullarda sabahçıların çıkışı ve öğlencilerin girişi arasında 10 dakikalık bir süre var. Bu süre, okulun temizlenmesi, öğlenciler için hijyenik hale getirilmesi için yeterli değildir. Eğer ders saatleri 30 dakikaya indirilirse, bu ara da artacak, temizlik için zaman kazanılmış olacak.”

ÖĞRETMENLERİN POZİTİF VAKALARI AZALDI, ÖĞRENCİLERİN ARTTI
Başkan Necip Vardal, iki doz aşı yaptırmış olan öğretmenlerin oranının yüzde 80 olduğuna işaret ederek, şu bilgiyi aktardı:

“Bu hafta da öğretmenlerimiz arasında testi pozitif çıkanlar oldu. İlk haftadaki gibi yaygın değil. Geçen hafta 17 arkadaşımız koronaya yakalanırken, bu hafta üç kişi pozitif oldu. Bunda, iki doz aşısını yaptıran öğretmen arkadaşlarımızın oranının yüksek olmasının payı büyük. Yüzde 80 oranında iki doz aşı yaptırmış durumdayız. Tek doz aşı yaptırmış olan öğretmenlerimizin oranı yüzde 90’ın üzerinde. Ne yazık ki öğrencilerimizin pozitif test sonuçlarında tehlikeli bir artış var. Aşı yaptırmamış öğretmen arkadaşlarımızın aşılarını bir an önce yaptırmalarını rica ediyorum.”

 
Akıllı köpekler alkışları topladı
 
Vicdansız babaya insanlık dersi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Covid-19 ve grip belirtilerindeki farklılıklar neler?
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek, ...
Selçuk Karakülçe’den büyük iddia: Yerli aşı neden gecikti?
Türkiye’deki covid 19 aşısı çalışmalarında sadece Kayseri’de bir üniversitenin ...
Haftalık vaka haritası açıklandı: İzmir yükselişe geçti!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından İllere göre haftalık ...
 
Salgında günün bilançosu: 221 vefat, 27 bin 197 yeni vaka!
Türkiye'nin 24 Eylül 2021 günlük corona virüs tablosu açıklandı.
Virüs için iksir yapmıştı... Hindu büyücü koronadan öldü!
Sri Lanka'da corona virüs pandemisini rüyasında gördüğü iksirle sona erdireceğini ...
'Bebeğe koronavirüs aşısı' iddiasına soruşturma
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, bir bebeğe yanlışlıkla korona aşısı yapıldığı ...
 
DSÖ uyardı: Sağlık sistemi ‘çöküşün eşiğinde’
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Afganistan’da yaşanan maddi sorunlar nedeniyle ...
Delta varyantı son büyük varyant olabilir
Eski FDA yöneticisi Dr. Gottlieb, Delta varyantının ortaya çıkmasının ...
Korona aşısı yapılan bebeğin ailesi ortaya çıktı!
Canlı yayında bebeklere yanlışlıkla korona aşısı yapıldığını ifade eden ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva