HABERLER>SPOR
3 Aralık 2023 Pazar - 00:01

Okan Buruk'tan transfer açıklaması

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Pendikspor'u 2-0 mağlup ettikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu. Kadrodaki bütün oyuncuların olumlu performans sergilediğini belirten Buruk, ara transferde sol bek mevkisine takviye yapacaklarını da ifade etti.

Okan Buruk tan transfer açıklaması

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trendyol Süper Lig'de kazanarak yollarına devam etmenin kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Buruk, Süper Lig'in 14. haftasında Pendik Stadı'nda 2-0 kazandıkları Siltaş Yapı Pendikspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Pendikspor'un savunma yapmasını beklediklerini aktaran tecrübeli teknik adam, "Rakibimizin ne oynayacağını biliyorduk. Bekleyeceklerini tahmin ediyorduk. Top bizdeyken daha hızlı oyun, sahaya doğru yayılma ve üçüncü bölgede üretmemiz gerekiyordu. İlk yarıda bunu yapamadık. Hem yavaş oynadık hem de doğru tercihler yapmadık. Bu da bizim pozisyona girmemizi zorlaştırdı. İkinci yarı Barış Alper'in girmesi sol kanadın da çalışmasını sağladı. Devamında Mertens ve Bakambu'nun girmesiyle bir enerji geldi. Oyunda gol atacağımızı hissettiğimiz, kaleye gittiğimiz dakikalar oldu. Ardından da goller geldi. Bence bizim için önemli bir galibiyet oldu. Eksiklerimiz de vardı. Ancak kadromuzdaki bütün oyuncular olumlu performans sergiledi. Hepsini tebrik ediyorum. UEFA Şampiyonlar Ligi sonrası bu tür maçlar zordur. Stadın atmosferi işi zorlaştırır ama ikinci yarı verdiğimiz reaksiyonla kazandık." diye konuştu.

Maçın devre arasında oyuncularını uyardığını vurgulayan Buruk, "İlk yarıda bir ritim yoktu. Çok yavaş oynadık. Daha dikine oynamamız gerekiyordu. O yüzden uyanmaları gerektiğini söyledim. Devre arasında da oyuncularıma söyledim. İkinci yarıda rakip kalede daha etkili şanslar yakaladık." şeklinde görüş belirtti.

'TRANSFERDE TÜM BÖLGELER İÇİN HAZIRLIĞIMIZI YAPIYORUZ'
Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, Türk oyuncu kontenjanını sol bekte kullandıklarını ve bu mevki için devre arasında transferi düşünebileceklerini söyledi.

Okan Buruk, ara transfer döneminde sol bek transferi düşünebileceklerini belirterek, "Sol bekle ilgili değişik şeyler deniyoruz. Burada Türk kuralı da bizi bağlıyor. Tercihimizi orada kullanıyoruz. Barış girdikten sonra iyi oynayıp olumlu performans sergiledi. Devre arasında her mevki için düşüneceğiz. Şimdi ligde ve Avrupa'da iyi konumdayız. Şu andaki gidişatımız olumlu ama devre arasında eksik bölgelerimize göre karar verip transfer yapmayı düşüneceğiz. Ancak şu anda düşünmemiz için erken. Tüm bölgeler için hazırlığımızı yapıyoruz. Devamında bununla ilgili karar vereceğiz." ifadelerini kullandı.

"BAYERN MÜNİH HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI"
Buruk, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup lideri Bayern Münih'in Kopenhag ile berabere kalmasının kendilerinde hayal kırıklığı yaşattığını dile getirdi.

"Devler Ligi"nde şanssız bir kura çektiklerini dile getiren Buruk, şunları kaydetti:

"Bayern Münih'in Kopenhag'a puan vermesi hayal kırıklığı yarattı. Şanssız fikstürü çeken takım biziz. Üçüncü ve dördüncü maçı Bayern Münih ile oynadık. Bayern'in hep kazanarak gittiğini biliyoruz. İlk defa rotasyon yaptılar ve maçın içinde kazanmak istiyormuş gibi bir görüntü sergilemediler. Yoğun fikstürde rotasyon ve oyuncuların yüksek performansta devam etmesini engelleyen faktörler oluyor. Bayern Münih'in Manchester United'a karşı son maçındaki beklentim yüksek. Biz de son hafta Kopenhag deplasmanında kazanıp orada bitirmek istiyoruz."

"ÜLKE PUANI İÇİN TULARI GEÇMEMİZ ÇOK ÖNEMLİ"
Galatasaray Teknik Direktörü Buruk, ülke puanı için UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üzerlerine düşeni yaptıklarını dile getirdi.

Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde farklı yenildiklerinin hatırlatılması üzerine Buruk, şöyle konuştu:

"Ülke puanı için Avrupa'da kazanmamız, turları geçmemiz çok önemli. Bunun için bütün takımlar çaba sarf ediyor. Bu, bazen oluyor, bazen olmuyor. Bir şey diyemeyiz. Bazen sakatlıklar da oluyor. Ancak biz UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Prestij açısından Galatasaray, hem oynadığımız oyun hem stadımız ve seyircimiz hem de dışarı verdiğimiz mesaj ile imaj açısından UEFA Şampiyonlar Ligi'ne renk kattı. Devam da etmek istiyoruz. Kendi üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Bütün takımların üstüne düşeni yapmaya çalıştığını görebiliyorum. Beşiktaş'ın şansı kalmadı ama biz ve Fenerbahçe için şans devam ediyor."

"ERENCAN ÖNEMLİ MESAFE KAT EDİYOR"
Buruk, kendi altyapılarından çıkan Pendikspor'un santrforu Erencan Yardımcı'yı takip ettiklerini belirtti.

Erencan'ın hem Pendikspor'da hem de Ümit Milli Takım'da iyi performans gösterdiğini aktaran Buruk, "Erencan önemli bir mesafe kat ediyor. Hem Pendikspor'da hem de Ümit Milli Takım'da goller atıyor. Formda bir oyuncu. Hızı ve hava toplarındaki özellikleriyle iyi şeyler yapmaya çalıştı. İnşallah o da Türk futbolu için önemli bir forvet olur. Biz de takip ediyoruz. Avrupa'dan da çok takip eden var. Genç oyuncuların ortaya çıkması bizi sevindiriyor." değerlendirmesinde bulundu.

 
‘Hayalet nişancı’ yakalandı!
 
Mehmet KARABEL yazdı... 'Bakan' var 'gören' yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aslan Pendik'te ikinci yarıda kükredi
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 14. haftasında konuk olduğu Pendikspor'u ...
Milli Takımın Euro 2024 grubu belli oldu
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Finalleri'nin kura töreni, ...
EURO 2024'ün para ödülleri açıklandı
Almanya'nın ev sahipliği yapacağı 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO ...
 
Beşiktaş'ın borcu açıklandı
Beşiktaş Kulübünün olağan idari ve mali genel kurulunda siyah-beyazlı kulübün borcu açıklandı.
Altınordu elindeki üç puanı kaçırdı!
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta 16'ncı hafta mücadelesinde Altınordu evinde ...
Karşıyaka voleybolda Öner ile ilk sınavda
Kadınlar Voleybol 1'inci Ligi A Grubu'nda geçen hafta evinde Bodrum Belediyesi ...
 
Aliağa Futbol'un misafiri Gümüşhane
TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta geçen hafta deplasmanda Ayvalıkgücü Belediyespor'la ...
Kulübün eski başkanı 'yol verme' kavgasında bıçaklandı
Denizlispor Kulübü eski başkanı Ali Çetin (53), trafikte yol verme meselesinden ...
Bucaspor 1928 evinde, zorlu virajda!
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta geçen hafta olumsuz hava koşulları nedeniyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva