HABERLER>GÜNCEL
6 Aralık 2016 Salı - 09:16

O kitapçığa göre FETÖ'yü anlatan dizi: The Following!

Cumhurbaşkanlığı, 10 soruda 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ’yü anlatan 42 sayfalık İngilizce ve Türkçe kitapçık hazırladı. Kitapçıkta FETÖ’yü anlamak isteyenlere dünyada ilgiyle izlenen ‘The Following’ dizisi örnek gösterildi.

O kitapçığa göre FETÖ yü anlatan dizi: The Following!

Cumhurbaşkanlığı, 10 soruda 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ’yü anlatan 42 sayfalık İngilizce ve Türkçe kitapçık hazırladı. Kitapçıkta FETÖ’yü anlamak isteyenlere dünyada ilgiyle izlenen ‘The Following’ dizisi örnek gösterildi.

“FETÖ nasıl bir örgüttür” sorusuna da kitapçıkta şu yanıt verildi:

SİLAHLI BİR KÜLT ÖRGÜT
“Emekli bir imam olan Fetullah Gülen’in direktifleriyle bir araya gelen fanatik insanların oluşturduğu silahlı bir kült örgüt. FETÖ mensupları Gülen’i mehdi olarak kabul etmekte ve talimatlarını eksiksiz yerine getirmekle yükümlü olduklarına inanmaktadır. Olduğundan farklı görünmek anlamına gelen takiye kavramı FETÖ’nün gizlenmek için kullandığı temel stratejilerden biridir. FETÖ mensupları kendi kimliklerini gizlemekte, kod isimler kullanmakta ve hatta bazıları bilerek liberal, solcu, dinsiz görüntüsü vermektedir.

ABD’yi ‘vicdansız düşman’ olarak tanımlayan Gülen’in antisemitist birçok ifadesi vardır. Kadınlara şiddet uygulanmasını meşrulaştıran görüşleriyle de bilinmektedir.

İKİ NEDENLE BAŞARAMADILAR
Darbenin püskürtülmesinde iki faktör kritik rol oynadı. İlki, darbeye ilişkin istihbaratın o gün alındığını düşünen FETÖ’nün darbe girişimini öne çekmesi oldu. Bununla beraber Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa çıkan Türk halkı darbenin başarısız olmasındaki en büyük nedendi.

GİZLİ YOLLARDAN İLETİŞİM
Bu örgütte akademisyenler, devlet memurları, askerler ve işadamlarından oluşan farklı üyeler birbirleriyle gizli yollarla etkileşim içindeler. FETÖ, kamu personeli sınav sorularını çalarak kritik kurumlara yapılacak atamalara kendi mensuplarının seçilmesini sağlamıştır.

The Following dizisi bu örgütün yapılanmasını anlamak için güzel bir örnek olabilir. Dizi, bir edebiyat profesörünün kendi hastalıklı yapısı için insanları bir suç makinesine dönüştürmesinin hikâyesini anlatıyor.

OHAL, anayasaya uygun bir önlemdir. Uluslararası insan hakları hukukuna uygundur. Darbe girişimine en az 10 bin devlet ve FETÖ üyesinin iştirak etmiş olması, bu yapılanmanın gücü ve neden tasfiye edilmesi gerektiği konusunda en net cevabı vermektedir.” 

Arkasında kimler var?
Kitapçıkta yanıtı verilen sorular şöyle: “Darbeye giden süreç nasıl başladı? 15 Temmuz gecesi ne yaşandı? Darbe girişimine kaç kişi katıldı, ne kadar mühimmat kullanıldı? Darbe girişiminin arkasında kim var? FETÖ nasıl bir örgüttür? FETÖ’nün suçla ilgili aktiviteleri nelerdir? Türkiye demokrasisini kim kurtardı? Hükümet darbe sonrası neden pek çok kişiyi görevden alıyor? Görevden almalar ve OHAL hukuka aykırı mı? Hükümet ABD’den Gülen’in iadesini talep etti mi?”

Cinayetler kitapçıkta
Kitapçıkta Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink ve akademisyen yazar Necip Hablemitoğlu’na suikastlerin arkasında FETÖ’nün olduğu savunuldu. Kitapçıkta 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın bir F-16 tarafından 3 kez, TBMM’nin 11 kez, Ankara Emniyeti’nin F-16’lar tarafından 6 kez bombalandığı, Türksat’ın 4 F-16 ve 2 kobra helikopteriyle ateş altına alındığı bilgisine de yer verildi. (Hürriyet)

 
Baykal'dan Kılıçdaroğlu'na: Haklı bulmak mümkün değil
 
AASSM duvarları kadın türküleriyle yankılandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı gözaltında
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanlarından Doç. Dr. ...
Emniyetten 'sürücü sağlık raporu iddiası'na yalanlama!
Emniyet Genel Müdürlüğünce sosyal medyada gündeme getirilen, sürücü sağlık ...
Yunanistan darbeci askerlerin iadesini reddetti!
Fetullahçı Terör Örgütünün darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan 8 ...
 
Ve GÖKTÜRK-1 uydusu Uzay'a fırlatıldı
GÖKTÜRK-1 uydusu, Fransız Guyanası'ndan Uzay'a fırlatıldı.
İzmirli minik Mert ikinci kez hayata tutundu
İzmir’de, gördüğü tedaviyle lösemi hastalığını yenen 3.5 yaşındaki Niyazi ...
Sigara içen gence yumruk için 9 yıl hapis istemi
İstanbul Fatih'te geçen ramazan ayında sokakta sigara içen gence yumruk ...
 
Flaş! İzmir’de eski emniyet müdürüne FETÖ’den gözaltı
Batman eski il Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, bir işi için geldiği İzmir ...
SEYEPDER’den basını ve siyaseti buluşturan gece
Sağlık, Eğitim, Yerel Yönetim, Politika Muhabirleri ve Danışmanları Derneği’nin ...
İzmir’de milyonluk umutlara engel yok!
Milli Piyango'nun yılbaşı büyük ikramiyesi 60 milyon lira olarak belirlenirken, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva