HABERLER>POLİTİKA
6 Aralık 2016 Salı - 09:14

Baykal'dan Kılıçdaroğlu'na: Haklı bulmak mümkün değil

Baykal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP'nin hafta sonu Adana'da gerçekleştirdiği mitingde bazı tutuklu gazetecileri alkışlatmasını eleştirdi.

Baykal dan Kılıçdaroğlu na: Haklı bulmak mümkün değil

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP'nin hafta sonu Adana'da gerçekleştirdiği mitingde bazı tutuklu gazetecileri alkışlatmasına ilişkin, "Ergenekon sürecinin mimarları konumunda olan, Ergenekon davasının bavulla getirilmiş uydurma delillerini sahiplenip ballandırarak herkesin inanmasını sağlayan, bunu, hiçbir inandırıcı delil olmadan bizzat kamuoyuna aktararak büyük bir komplonun aktif unsuru olarak görev yapmış olanların ödüllendirilmesini, topluma saygıdeğer bir hedef olarak gösterilerek alkışlanmasının sağlamasını haklı bulmak mümkün değil." dedi.

Baykal, CNN Türk'te katıldığı "Tarafsız Bölge" programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

"CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 3 Aralık'ta Adana'da düzenlenen mitingde, Cumhuriyet gazetesi ve FETÖ tutuklusu gazetecilerin ismini söyleyerek 'burada' dedirtti ve alkışlattı. Bu konuyla ilgili tartışmalar sürüyor, bu konudaki düşünceniz nedir?" sorusu üzerine Baykal, Türkiye çok önemli tarihi bir karar alma sürecinin içerisine girerken, anayasa değişikliğiyle ilgili önemli sorunlarla karşı karşıyayken, böyle bir konunun karşılarına çıkmasının üzüntü verici olduğunu belirtti.

"Keşke olmasaydı, buna izin verilmeseydi." diyen Baykal, Kılıçdaroğlu'nun basın özgürlüğü, demokrasi, tutuksuz yargılama konusundaki duyarlılığı nedeniyle bunu söylediğini anlamaya çalıştığını ifade etti.

Gazetecilerin tutuksuz yargılanması konusundaki ilkelerinin önemli olduğunun altını çizen Baykal, şöyle devam etti:

"Cumhuriyet'teki arkadaşların bir örgüt mensubiyeti ya da bir suç oluşturacak beraberlik içinde olduklarına dair hiçbir emare ortaya konmuş değil. Bizim bunu kabul etmemiz için bir neden yok. Sayın Genel Başkanın ben orada bu ölçüsüz tutuklama, kitlesel etkisizleştirme çabasına bir direnç sergilemek istediğini görüyorum, anlıyorum, saygı duyuyorum ama bunların bir kısmının hiç olmazsa... Bir kısmının derken özellikle Ergenekon sürecinin mimarları konumunda olan, Ergenekon davasının bavulla getirilmiş uydurma delillerini sahiplenip ballandırarak herkesin inanmasını sağlayan, bunu, hiçbir inandırıcı delil olmadan bizzat kamuoyuna aktararak büyük bir komplonun aktif unsuru olarak görev yapmış olanların ödüllendirilmesini, topluma saygıdeğer bir hedef olarak gösterilerek alkışlanmasının sağlamasını haklı bulmak mümkün değil. Sayın Genel Başkan dikkat etmeden, bir ayrım yapmadan ve toplumun bu duyarlılığı göstereceğini de muhtemelen dikkate almadan bunu yapmıştır. Bunu büyütüp böyle içinden çıkılmaz bir olay haline getirmemek lazım. Yanlış olabilir, bunu toparlamak lazım."

Baykal, Ergenekon'un komplo olduğunun hukuki bir gerçek olarak ortaya çıktığını hatırlatarak, Ergenekon'un kimin tezgahı olduğunun mahkeme kararıyla tescil edildiğine dikkati çekti.

"GERÇEK CHP KİMLİĞİ" VURGUSU
Kılıçdaroğlu'nun bu kişileri alkışlatmış olmasını doğru bulmadığını belirten Baykal, "Böyle yol kazaları bizim başımıza çok iş açıyor. Bizim inandırıcılığımızı, güvenirliğimizi, tutarlılığımızı böyle kazalardan sonra tekrar inşa etmek için çok çaba sarfetmemiz gerekiyor. O çabaya rağmen de birşey eksik kalıyor. Bu ciddi bir sorundur, bu partinin önündeki bir konudur. Bunu hep beraber değerlendirmeliyiz." dedi.

Türkiye referanduma doğru giderken CHP'nin gerçek kimliğini korumasının önemine işaret eden Baykal, daha inandırıcı, güven veren, yeni ve etkin bir CHP'nin olması gerektiğini vurguladı. Baykal, "Yeni CHP değil, zaten başımıza işi büyük ölçüde onlar açtı, gerçek CHP kimliğini ortaya çıkarmamız lazım." ifadesini kullandı.

 
Flaş! Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı gözaltında
 
O kitapçığa göre FETÖ'yü anlatan dizi: The Following!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ATATÜRK'ÇÜ 6 Aralık 2016 Salı 19:57

sn.baykal haziran seçimlerinin hemen ertesinde sizde yol kazası yaptınız.!bu partimizin kaderi olamaz,her gelen yol kazası yapma lüksüne sahip olmamalı.mustafa kemal ATATÜRK partisine yakışacak biri veya birileri yakında mutlaka çıkacaktır.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na 'dekontlu' yanıt
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Albaraka ...
Bahçeli'den flaş açıklama: Herhangi bir pürüz yok
MHP Lideri Devlet Bahçeli, Anayasa çalışmalarına ilişkin, 'Herhangi bir prüz yok' dedi.
Yıldırım'dan 'Mecliste sürpriz zirve' açıklaması
Başbakan Yıldırım, Rusya'ya hareketi öncesinde açıklama yaptı. Akşam saatlerinde ...
 
Başbakan Yıldırım'ın Rusya programı belli oldu
Başbakan Yıldırım, Rusya'ya gerçekleştireceği resmi ziyarette Rus mevkidaşı ...
Mecliste sürpriz Yıldırım-Bahçeli zirvesi
Başbakan Binali Yıldırım, Rusya'ya hareketinden önce Meclis'te MHP lideri ...
Kılıçdaroğlu'ndan '12 madde' ve 'Öksüz' çıkışı!
CHP Genel Bakanı 2017 yılı bütçe görüşmelerinde konuştu. OHAL sonrasını ...
 
İzmir’de ‘doları boz, oyunu boz’ kampanyası: Delican ne mesaj verdi?
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "doları boz oyunu boz" çağrısına ...
Kardeşinden Kılıçdaroğlu’na ‘FETÖ’ mektubu!
Celal Kılıçdaroğlu: Ağabeyimden ricam Yenikapı ruhu gibi dimdik ayakta ...
O vekilden Kılıçdaroğlu'na 'Ilıcak' tepkisi!
CHP Bolu Milletvekili Özcan, "Ilıcak, Altan, Bulaç'ın isimlerini Adana ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva