HABERLER>GÜNCEL
23 Nisan 2012 Pazartesi - 19:11

Nuri Bilge Ceylan İzmirli gençlere buluştu

İzmir Uluslararası Film Festivali'ne konuk olarak katılan ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan, öğrenciler ve sanatseverlerle bir araya geldi. 'Yalan Dünya' adlı dizinin senaristi Gülse Birsel'in SİYAD ödüllerinde hırka giydiği için dizide kendisin yapılan göndermeye de değinen Ceylan, "Bu konu hakkında onlara cevap vermek dahi gereksiz. Daha önemli işlerimiz var. Biz sanatımızla anılmak istiyoruz" dedi.

Nuri Bilge Ceylan İzmirli gençlere buluştu

İZMİR - 12'nci İzmir Uluslararası Film Festivali kapsamında Türkiye'nin en ünlü yönetmeni Nuri Bilge Ceylan, sinema sanatı ile uğraşanlar ve öğrencilerle Fransız Kültür Merkezi'nde bir araya geldi. İlk kez İzmir'de böyle bir organizasyonda söyleşiye katılan Ceylan, aşırı ilgiyle karşılaştı. Kendini ünlü bir yönetmen olarak değil de bir öğrenci olarak gördüğünü belirten Nuri Bilge Ceylan, "Sinemada kesin bir şey yoktur. Sinema sanatında bir başlangıç var ama son yoktur. Herkes kendi penceresinden gördüğünü icra etmeli" dedi.
 
Her filmi ile hem yurtdışında hem yurtiçinde çeşitli ödüller alan Nuri Bilge Ceylan, filmlerinde tarzını değiştirdiğini ifade etti. Kendine olan güveninin artması ile otobiyografik anlatım dilinden çıktığını söyleyen Ceylan, "Senaryoda ilk başlarda hayal gücümü ve yaşadıklarımı kullanıyordum. Küçük bütçelerle filmimizi tamamlardık. Ama artık zaman değişiyor ve görsel dünyada daha başarılı olmak için de tarzın değişiyor. Kendi sinema sanatımda kesin yargılarım yok. Her zaman değişiklik gösterebilir. Ama sinemaya gönül veren ve bu sanatı yapacak olanlar önce yaşadıklarından yola çıksın. İşte o zaman farkını ortaya koyar" dedi.
 
"ZAMANINDA HIRSIZLIK YAPTIM"
Sanatın olmadığı bir köyde büyüdüğünü ve zamanında klasik müzikle alay ettiklerini söyleyen Ceylan, "Çok küçükken ablamla birlikte klasik müzikle ve dinleyenlerle alay ediyorduk. Bir gün Mozart'ın piyano konçertosunu duyduğumda her şey değişti ve sanat ilgim olduğunu anladım. Mozart piyano konçertoları için İngiltere'ye gittiğimde hırsızlık yaptım ve yakalanmıştım. Ama artık teknoloji ile her şeye ulaşılması kolay. Ve bence ulaşılması zor olmayan şeyler anlamını yitiriyor" dedi.
 
"CEVAP VERMEYE BİLE DEĞMEZ"
17 Ocak'ta SİYAD'ın ödül töreninde hırkayla katılması sonucu eleştirelere maruz kalan Nuri Bilge Ceylan'a geçtiğimiz günlerde 'Yalan Dünya' adlı dizide hırkalı gönderme yapılmıştı. Senarist Gülse Birsel, dizinin Açılay karakterine Nuri Bilge Ceylan'ın hırkasından giydirip, ödül törenine katılmasını eleştirmişti. Bu konu ve Türkiye'deki ödül törenlerini önemsemediği eleştirileri hatırlatılan Ceylan, "Cannes Film Festivali'nde smokin giymem ya da SİYAD'da hırka giymem kimseyi ilgilendirmiyor. Ben sanatımı yaparım ve uygun görülürse ödüllendirilir. Kimsenin bana gönderme yapmasına gerek yok. Zaten onlarla uğraşacak veya polemik yaşayacak gibi bir durumum yok. Benim zamanım kıymetli" dedi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mustafa Balbay'ın kızından 23 Nisan mesajı
Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay'ın kızı Yağmur, "Geleceğin büyükleri ...
LYS'ye başvurular yarın başlıyor
Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) en az bir puan türünden 180 puan ...
Aracı alev alan Erdoğan Tözge ölümden döndü!
İzmirli ünlü işadamının aracı Çeşme otobanında yaşanan arıza sonucu alevler ...
 
Ağar ‘hapis için’ Aydın’ı seçti!
Susurluk davasında iki yıl hapis cezası onanan eski İçişleri Bakanı Mehmet ...
‘Kürtaj cinayeti’nde hapse zaman aşımı engeli
Bornova’da 3 aylık hamile Vatan Yılmaz’a kürtaj yapıp ölümüne neden oldukları ...
Ünlü ressam Otyam’ın keçilerini çaldılar
Antalya’da yaşayan ressam ve gazeteci Fikret Otyam’ın “Nimetçik” adını ...
 
Sağlıkçıların ‘E.K.’ kabusu!
Çevreyi rahatsız ettiği için kendisini şikayet eden sağlık görevlilerinin ...
Minik Aslanlar’dan muhteşem kutlama
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İzmir'de çeşitli törenlerle ...
İzmir’e yeni Vali ve Emniyet Müdürü!
İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, 23 Nisan Ulusal ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva