HABERLER>MAGAZİN
14 Aralık 2014 Pazar - 14:52

Niran Ünsal'dan 'Hz.Muhammed'li Atatürk yanıtı

Twitter hesabından Atatürk’le ilgili paylaşımları eleştirilen Niran Ünsal’dan yanıt geldi.

Niran Ünsal dan  Hz.Muhammed li Atatürk yanıtı

Niran Ünsal'dan Atatürk'le ilgili sözlerini eleştirenlere yanıt: "Atatürk’ü savunduğunuz kadar kitabımız Kuran’ı Kerim ve Dini Liderimiz Hz. Muhammed(s.a.v)i kılavuz edinseydiniz, birbirimizi daha iyi anlardık."
 
Twitter hesabından Atatürk’le ilgili paylaşımları eleştirilen Niran Ünsal’dan yanıt geldi. Sosyal medyada Atatürkçülerin Atatürk’ü putlaştırdığını iddia etmesiyle yine eleştirilerin hedefine oturan Niran Ünsal eleştirilere cevap verdi.
 
Atatürk bu ülkenin en önemli liderlerinden bir tanesi olduğunu açıklayan Ünsal, şöyle konuştu:“Bizim hayatımız da Atatürk çok önemlidir. Dedem Hasan ‘Kemani’ soyadı kanunları Dolmabahçe’de Atatürk’e saz çalan heyetin içindeymiş. Ve bir akşam sazlı sözlü meşk halindeyken, Atatürk, “Beyler soy isminizi aldınız mı?” diye sormuş. Onların ‘Hayır’ cevabı üzerine Atatürk orada ne kadar müzisyen varsa soy isimlerini bizzat kendisi vermiş. Dedem de çok iyi keman çaldığı için kemani soyadını almış. Benim annem Nursal Ünsal Kültür Bakanlığı ve Devlet sanatçısı, İzmir’de Atatürkçü düşünce derneğinin öğretmenliğini ve koro şefi olarak görev yapmış kıymetli bir hocadır. 1.Dünya Savaşı’nda yetim kalan anneannem, Atatürk sayesinde ölümden kurtulmuş ve Karacan’lara evlatlık verilmiş. Söylemek istediklerim lütfen çarpıtılmasın. Biz hem milli değerlerimizle hem de dini değerlerimizle bir bütün olduğumuzu düşünüyorum.
 
Milli bayramlarımızın coşkuyla dini bayramlarımızın da manevi olarak duayla yaşanmasını temenni ediyorum. Ben Atatürk’ü tabii ki çok seviyorum. Çok önemli bir komutan ve başöğretmen. Türk ordusuyla birlikte Allah Allah sesleriyle savaşa gidip vatanı kurtardı. Putlaştırmamak bizim dinimizde var. Atatürk’ü putlaştırmak da doğru değil. Atatürk’ü putlaştıranlara; yazıklar olsun. Atatürk’ü savunduğunuz kadar kitabımız Kuran’ı Kerim ve Dini Liderimiz Hz. Muhammed(s.a.v)i kılavuz edinseydiniz, birbirimizi daha iyi anlardık. Siz Atatürk’ü iyi okumamışsınız. Dini liderim Hz. Muhammed (S.A.V) Milli liderlerimizden biri Mustafa Kemal Atatürk’tür. Ama peygamberimizle kimseyi kıyaslayamayız. Bütün gelmiş geçmiş tüm liderlerimize minnet duygusu taşıyoruz ve şükranla anıyoruz. Artık ölmüşlerimizle ilgili yapacağımız dünyevi bir şey lok, uhrevi bir şey var. Bunun adı da dua etmek. Ruhunu dualarla rahatlatmaya çalışacağız. Milli değerlerimiz ve dini değerlerimiz de bizim için çok önemli.”
 
YARGISIZ İNFAZ YAPMASINLAR!
Başörtü taktığı için yapılan linçlere yıllardır alışık olduğunu belirten Ünsal, “2003 yılında Ahmet Kaya şarkısı okuduğum için beni vatan haini PKK’lı ilan ettiler bu ülkede. Ben neler yaşadım. Kimseye kalkıp da bir şey mi söyledim. Konserlerim iptal edildi. Gizliden sahne arkasında ‘Bu şarkıyı okursan çok kötü olay olur kimseyi tutamayız. Olacaklardan da biz sorumlu değiliz’ diye tehdit ettiler.
 
Allah’ın huzuruna çıktığımda mezarlık ziyaretlerim sırasında ya da türbeleri gezdiğimde yaradana olan saygımdan ve inancım gereği başımı örtüyorum. İnançlarımı da belli ölçüde yaşamaya özen gösteriyorum. Kimsenin inanıcını tartışmıyorum. Kimsenin de benim inancımı tartışması hakkı ve haddi değil. Buna müsade etmiyorum. Kimse de inancını dört dörtlük yaşamıyor. Söylediklerimi lütfen anlamaya çalışsınlar, yargısız infaz yapmasınlar” diye konuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aydınlanma neferi 16 Aralık 2014 Salı 16:47

Öncelikle sen bir sanatcı değilsin eger sanatcı olsaydın şimdi bu boş konuşmaları yapmazdın çünkü ATATÜR sanatcılara deger verirdi.ATATÜRK,cülük bir doktirin değil izlencedir,bizler onun cocukları olarak sanatcılara değer veririz,senin sorunun bundan kaynaklanıyor.

Yorumu oyla      15      5  
izmirli 16 Aralık 2014 Salı 12:28

vallahi bravooo cidden tebrikler tamamen doğru sözler bunlar

Yorumu oyla      13      7  
15 Aralık 2014 Pazartesi 16:18

Daha düne kadar neydi şimdi ne ? Konjonktüre göre sanatçı? :)))

Yorumu oyla      15      9  
Seyyale 15 Aralık 2014 Pazartesi 12:22

"Milli liderlerimizden BİRİ Mustafa Kemal Atatürk’tür." Hayır Niran Hanım, hem yanlış anlaşıldım deyip hem de Atatürk'ü böyle sıradanlaştıramazsınız. O, Kurtuluş Savaşımızın mimarı, Devletimizin kurucusudur. Bir başka deyişle, Atatürk bir yana diğer milli liderlerimiz bir yana.

Yorumu oyla      18      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kardashian fazla kiloları için Tanrı’yı suçladı!
Bir dergiye verdiği mülakatta doğum sonrası aldığı kiloları vermekte güçlük ...
Acun Ilıcalı'yı tehdide 5 ay hapis
"Survivor" yarışmasında parasının ödenmediği gerekçesiyle yapımcı Acun ...
Deniz Seki'den Bayhan'a ret!
Cezaevinde yattığı için Popstar yarışmasında Deniz Seki tarafından ağır ...
 
Instagram'ın fenomeni Bilzerian tutuklandı!
Profesyonel kumarbaz ve playboy Dan Bilzerian dün gece Los Angeles'ta tutuklandı.
Emekli eskorta Türkiye'den yoğun ilgi!
10 binden fazla erkekle birlikte olduktan sonra hayatının aşkını aramaya ...
Bülent Ersoy mirasını Diyanet’e bırakıyor
Bülent Ersoy'un yapımcısı, şarkıcının mirasının yarısını Diyanet'e bağışlayacağını, ...
 
Emma Watson Türkiye’ye geliyor
Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 18. yılında, BM Küresel ...
Film yıldızlarının iletişim bilgileri sızdı!
Film departmanı hack’lenen Sony’e ait olan ve Hollywood yıldızlarının ...
Cem Yılmaz'dan Osmanlıca sürprizi!
Ünlü komedyen Cem Yılmaz'da bugün attığı tweet ile 'Osmanlıca ' tartışmasına dahil oldu.
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva