HABERLER>MAGAZİN
11 Aralık 2014 Perşembe - 21:25

Acun Ilıcalı'yı tehdide 5 ay hapis

"Survivor" yarışmasında parasının ödenmediği gerekçesiyle yapımcı Acun Ilıcalı'yı telefonla tehdit ettiği öne sürülen yarışmacı Taner Tolga Tarlacı, 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme cezanın ertelenmesine karar verdi.

Acun Ilıcalı yı tehdide 5 ay hapis

İstanbul 64. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki üçüncü duruşmaya, müşteki Acun Ilıcalı ile avukatı Zehra Esen Şahin katıldı.
 
'KAN DÖKECEĞİZ ŞEKLİNDEKİ İFADELERİ ÜZERİNE...'
Kimlik tespitinin ardından beyanda bulunan Ilıcalı, Tarlacı'nın "Survivor"a katıldığını ve yarışmadan sonra anlamsız isteklerde bulunduğunu söyleyerek, "Bu nedenle kendisini reddettik. Çalışma arkadaşlarımıza mesajlar göndererek tehditte bulundu. Beni tehdit etmeye başladı. Sık sık arkadaşları ve şirketi arayarak tacizde bulundu. 'Kan dökeceğiz' şeklindeki ifadeleri üzerine cumhuriyet savcılığına şikayette bulundum" diye konuştu.
 
Davaya katılmak istediğini ve şikayetçi olduğunu aktaran Ilıcalı, sanığın söz konusu mesajları asistanı Gökhan Özdemir'e gönderdiğini ve sosyal medyadan tehditlerini sürdürdüğünü kaydetti.
 
Ilıcalı, Tarlacı'nın, "100 bin lira isterim. 100 bin lira canınızdan daha mı kıymetli" şeklinde ifadeler kullandığını da öne sürdü.
 
Acun Ilıcalı'nın avukatı Zehra Esen Şahin de şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, davaya katılmalarına karar verilmesini istedi.
 
Mahkeme, şikayetçi Ilıcalı'nın davaya katılmasını kararlaştırdı.
 
Avukat Şahin, esasa ilişkin görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Osman İkizoğlu'nun, sanığın "tehdit" suçundan cezalandırılmasını istediği mütalaasına katıldığını da ifade etti.
 
MAHKEMENİN KARARI
Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme, Tarlacı'nın, Ilıcalı'ya karşı, "Bana olan borcunu ödemek zorundasınız, yoksa başınıza geleceklerden ben sorumlu olmam" ve "Yakanızı bırakmayacağım, canınızdan daha mı değerli, kan davasına dönüştü" şeklindeki sözlerle "tehdit" suçunu işlediğinin belirlendiğini aktararak, sanığın 5 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.
 
Mahkeme, sanığın sabıkasının bulunmaması ve ileride suç işlemekten çekineceğine dair kanaat oluşması gerekçelerini göz önüne alarak, 5 aylık hapis cezasını 5 yıllık denetimli serbestlik şartıyla erteledi.
 
İDDİANAMEDEN
İstanbul cumhuriyet savcılarından Tarık Fırat'ın 31 Mayıs 2014'te hazırladığı iddianamede, Tarlacı'nın, Ilıcalı'nın sunuculuğunu yaptığı "Survivor" isimli programa yarışmacı olarak katıldığı ve programdan sonra alacağı olan paranın ödenmediği gerekçesiyle Ilıcalı'nın asistanı Özdemir'in telefonuna, Ilıcalı'yı kast ederek tehdit içerikli kısa mesajlar gönderdiğinin belirlendiği kaydediliyordu.
 
İddianamede, Tarlacı'nın "tehdit" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyordu.
 
PERİHAN MAĞDEN, ACUN ILICALI'YA 5 BİN LİRA ÖDEYECEK
Bu arada gazeteci Perihan Mağden, Hakan Gence'ye verdiği röportajda Acun Ilıcalı'ya hakaret ettiği gerekçesiyle 5 bin lira tazminat cezasına çarptırıldı.
 
Röportajı yapan Gence de 5 bin lira para cezasına mahkum edildi.
 
İstanbul 16. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, taraf avukatları katıldı.
 
Davacı Acun Ilıcalı'nın avukatı Zehra Esen Şahin, bir gazetede yayınlanan röportajda müvekkiline hakaret edildiğini savundu.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın suç duyurularına verdiği takipsizlik kararına yaptıkları itirazın sonucunun henüz belli olmadığını belirten Şahin, "Beklenmesine gerek yok. Hakaret suçundan kamu davası açılmamış olması müvekkilimizin kişilik haklarına saldırıda bulunulmadığını göstermez. Dosyadaki delil durumuna göre karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.
 
Davalılardan Perihan Mağden'in avukatı Veysel Ok, 7 ay önce verilen takipsizlik kararına itirazın reddedilmiş olabileceğini ifade ederek, "Davacı Acun Ilıcalı, Türkiye'de popüler bir kişidir. Eleştirilere hoşgörü ile yaklaşması, tahammül göstermesi gerekir" diye konuştu.
 
Müvekkili Mağden'in hem edebiyatçı hem de televizyon eleştirmeni olduğunu, röportajın bütünü incelendiğinde, davacıya hakaret değil, eleştiri amaçlı ifadeler kullandığının anlaşılacağını aktaran Ok, "Gazetedeki 'Utanmazlık markası Acun' başlığının kullanılmasında müvekkilimin herhangi bir dahli bulunmamaktadır. Davanın reddine karar verilsin" ifadelerini kullandı.
 
Röportajı yapan davalı gazeteci Hakan Gence'nin avukatı Eren Şener, Mağden'in avukatının beyanlarını kabul etmeyerek, başlığın röportajın içeriğine göre seçildiğini ve çarpıcı olduğu için kullanıldığını söyledi.
 
Davayı karara bağlayan mahkeme, davayı kısmen kabul ederek, 5'er bin liranın, röportajın yayınlandığı 19 Ocak'tan itibaren işleyecek yasal faiziyle davalılar Mağden ve Gence'den alınarak, davacı Ilıcalı'ya verilmesine hükmetti.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deniz Seki'den Bayhan'a ret!
Cezaevinde yattığı için Popstar yarışmasında Deniz Seki tarafından ağır ...
Instagram'ın fenomeni Bilzerian tutuklandı!
Profesyonel kumarbaz ve playboy Dan Bilzerian dün gece Los Angeles'ta tutuklandı.
Emekli eskorta Türkiye'den yoğun ilgi!
10 binden fazla erkekle birlikte olduktan sonra hayatının aşkını aramaya ...
 
Bülent Ersoy mirasını Diyanet’e bırakıyor
Bülent Ersoy'un yapımcısı, şarkıcının mirasının yarısını Diyanet'e bağışlayacağını, ...
Emma Watson Türkiye’ye geliyor
Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 18. yılında, BM Küresel ...
Film yıldızlarının iletişim bilgileri sızdı!
Film departmanı hack’lenen Sony’e ait olan ve Hollywood yıldızlarının ...
 
Cem Yılmaz'dan Osmanlıca sürprizi!
Ünlü komedyen Cem Yılmaz'da bugün attığı tweet ile 'Osmanlıca ' tartışmasına dahil oldu.
Cem Yılmaz’dan aşk sürprizi!
Cem Yılmaz ve Ayşe Hatun Önal’ın aşk yaşadığı ortaya çıktı. Bir haftadır ...
Nejat İşler'in Gümüşlükspor heyecanı bitmiyor!
Oyuncu Nejat İşler, yöneticisi olduğu Muğla 1. Amatör Küme A Grubu'nda ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva