HABERLER>GÜNCEL
3 Ağustos 2018 Cuma - 16:25

Muğla'da yakalanan teröristler mahkemede konuştu: Pişmanız

Muğla'nın Seydikemer ile Köyceğiz ilçelerine gelen ve eylem hazırlığındayken yakalanan, 11'i tutuklu 15 PKK'lı teröristin yargılanmasına devam edildi. Sanıklardan V.A., ifadesinde, "2014 yılında örgüte katıldım. Kuzey Irak'ta bulunan kamplarda silahlı eğitim aldım" dedi.

Muğla da yakalanan teröristler mahkemede konuştu: Pişmanız

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, 4 Ekim 2017 tarihinde, yol kontrolünde PKK'lı 4 terörist ile yardım ettikleri ileri sürülen 3 kişi yakalandı. Köyceğiz ilçesindeki ormanlık alanda, 1 gün sonra ise 5 terörist etkisiz hale getirildi. Kaçan 2 terör örgütü üyesinden 1'i, saklandığı portakal bahçesinde çevredekiler tarafından fark edilince, üzerindeki el bombasını patlatıp, öldü. Kaçan S.Ş. de 17 Ekim günü Dalaman ilçesinde, akrabası B.Ş. ile kaçmaya çalışırken, yakalandı. Köyceğiz ilçesindeki ormanlık alanda 5 teröristin etkisiz hale getirilmesinin ardından arazide yürütülen operasyonlarda, teröristlere ait çok sayıda silah, patlayıcı madde, bomba düzeneği ile paralar ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. Seydikemer ilçesinde yakalanan 'Gabar' kod adlı bölücü terör örgütü PKK mensubu ve Köyceğiz ilçesinde ölü ele geçirilen 'Xalit' kod adlı teröristin üzerinden çıkan tabletteki 'offline maps' isimli programda bazı noktaların işaretlendiği, güzergahların çizildiği belirlendi. Bu noktalardaki işaretlenen yerlerin emniyet müdürlükleri, valilikler, hükümet konakları, askeri binalar, AK Parti binaları ile bazı kırsal bölgelerdeki yerler olduğu, yapılan çözümlemeler ve araştırmalar sonucu ortaya çıktı.

Operasyonlar sonucu yakalanıp, tutuklanan toplam 15 sanık hakkında, Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme', 'görevi yaptırmamak için direnme', 'silahlı terör örgütlerine silah sağlama', 'göçmen kaçakçılığı yapma', 'resmi belgede sahtecilik', 'görevi yaptırmamak için direnme', 'tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme', 'sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin taşınması', 'silahlı terör örgütlerine silah sağlama' suçlarından 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Mahkeme heyeti, davanın 9 Mayıs'ta görülen ilk duruşmadaki savunmaların ardından tutuklu sanıklardan A.Y., M.Y., B.Ş. ile İ.B.'nin tahliyesine karar verdi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI
Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ikinci duruşması ise bugün görüldü. Adliye önünde Çevik Kuvvet ve Özel Hareket Şube Müdürlüğü ile sivil polis ekipleri tarafından yoğun güvenlik önlemi alındı. Duruşmaya, tutuklu 11 PKK'lı ile avukatları katıldı. Geçen duruşmada tahliye edilen 4 sanık ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada ilk olarak Hakkari'de tutuklu bulunan S.Ş.'nin Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifadesi alındı. S.Ş., PKK/YPG/PYD ile hiçbir bağlantısının bulunmadığını, parayı da örgüte yardım amacıyla göndermediğini öne sürdü.

SALON BOŞALTILDI
Daha önceki duruşmada susma hakkını kullanan tutuklu sanıklardan V.A., mahkeme başkanından salonun boşaltması halinde ifade vereceğini söyledi. Mahkeme başkanı, bunun üzerine salonu boşalttı. Diğer sanıklar ve dinleyiciler dışarı çıkarıldı. V.A., ifadesinde, "2014 yılında örgüte katıldım. Kuzey Irak'ta bulunan kamplarda silahlı eğitim aldım. Nisan 2017'de 'açılım grubu'na dahil edildim. 'Açılım grubu'nun 5 timi vardı. 5 tim toplam 30 kişiden oluşuyor ve her timin bir komutanı vardı. Bizim hedefimiz Ege ve Akdeniz'e açılmaktı. 'Santo' isimli gemiyle defalarca Ege ve Akdeniz'e geldik. M.R.'nin (Muhammet Reşo) örgüt içerisinde önemli bir yönetici olduğunu o zaman öğrendim. 'Etkin pişmanlık'tan faydalanmak istiyorum" dedi.

Dinlenen diğer sanıklar da ifadelerinde, 'Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak istediklerini söyledi.

POLİSLER TANIK OLARAK DİNLENDİ
Seydikemer ilçesinde teröristleri yakalayan polis memurlardan 2'si, mahkemede tanık olarak dinlendi. Bir polis memuru, ifadesinde, "Şüphelilere 'Dur' ihtarında bulunduk ve havaya ateş açtık; ancak arabayı üzerimize sürmeye devam ettiler. Bunun ardından önce arabanın lastiklerine sonra motoruna ateş açtık. Zanlıları arabadan indirdik ve bize direndiler. Üzerlerinde bomba olma ihtimaline karşı hepsini soyduk" dedi. 

İfadelerin alınmasının ardından mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi. (DHA)

 
Erdoğan '100 Günlük İcraat Programı'nı açıkladı
 
MHP'li Kalyoncu'dan Karabağlar'da esnaf ziyareti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kayıp çocuktan acı haber geldi! Kız kardeşi de...
Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde kaybolan 9 yaşındaki Suriye uyruklu Ahmet ...
İzmir'de eski emniyet müdürüne ceza yağdı!
İzmir'de FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmada yargılanan eski emniyet müdürü ...
Sapıklıkla suçlanan amca kendini böyle savundu!
Bursa’da, lise öğrencisi K.Ö.'nün (16), kendisini taciz ederken söylediği ...
 
Taciz davasının mağdurlarındandı... 14 yaşındaki Fatma'dan kötü haber!
Trabzon'nun Düzköy ilçesinde ortaokul öğrencisi 14 yaşındaki Fatma B.'nin, ...
Belediye o dairelerin içini gördü! Kapıya duvarı ördü
Avcılar'da bir binada, 5 yıldan bu yana kullanılmayan 3 dairenin 'çöp ...
İzmir'de dehşet! Yanarak can verdi
Balçova ilçesinde hobi bahçesindeki kulübede kalan kişi, çıkan yangında hayatını kaybetti.
 
Karabağlar'da yaz okulları sona erdi
Karabağlar Belediyesi'nin çocukların yaz tatillerini daha verimli geçirmeleri ...
NATO Müttefik Kara Komutanlığı'nda devir teslim
İzmir’de, ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanı ve NATO Müttefik Kuvvetler Harekat ...
İzmir'in kalbine '5 yıldızlı' öğretmenevi
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Konak Öğretmenevinin yapılacak tadilat ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sesi, bize mirası...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva