HABERLER>GÜNCEL
29 Mayıs 2018 Salı - 17:18

Müebbet cezası alan İzmirli askerin annesi: Benim çocuğum vatan haini değil!

15 Temmuz hain darbe girişiminde Metris Kışlası'ndaki 47'nci Mekanize Motorlu Piyade Alayı’nda görevli olan, komutanlarının, ‘tatbikata çıkıyoruz’ emriyle hareket eden ve 14 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası alan er Daldıran’ın annesi, “Benim çocuğum vatan haini değil” dedi.

Müebbet cezası alan İzmirli askerin annesi: Benim çocuğum vatan haini değil!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde organize edilen hain darbe girişimi sırasında usta birliğindeki ilk haftasını yaşayan ve o tarihten itibaren tutuklu bulunan Tireli Er Kerim Daldıran için geçtiğimiz günlerde karar çıktı.

Olay gecesi Metris Kışlası'ndaki 47'nci Mekanize Motorlu Piyade Alayı’nda görevli olan ve komutanlarının, ‘tatbikata çıkıyoruz’ emriyle hareket eden Er Daldıran için mahkeme 25 Mayıs’ta 14 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Karar Tire’deki aile ocağında adeta yas etkisi yarattı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar karar sonrasında anne evine gitti. Er Daldıran’ın annesi Derya Erçolak oğluyla telefon konuşması yaparken, akrabalar ve aile yakınları da mağdur olduklarını ifade etti.

BENİM ÇOCUĞUM VATAN HAİNİ DEĞİL!
Ev ziyaretinde konuşan anne Erçolak, “Çocuklar komutanın emrine uydu. Bunlar er. Komutan yat diyecek yatacak, kalk diyecek kalkacak. Onlar vatan hani değil. Onlar vatanını, milletini, bayrağını korumaya gitti. Benim çocuğum vatan haini değil. Benim çocuğuma bu cezayı verenler vatan haini” açıklamasında bulundu.

KİMSEYİ VURMADIĞINI HERKES BİLİYOR, SENİ KURTARACAĞIZ ANNECİĞİM!
Ayrıca oğlu er Daldıran ile telefonda konuşan Erçolak, “Oğlum, dik dur, ayakta dur. Hepimiz bütün erleri çıkarmak için uğraşıyoruz. Perşembe günü yanına geleceğim. Seni kurtaracağız anneciğim. Sen ayakta dur, sıkma canını. Herkes senin suçsuz olduğunu biliyor. Senin kimseyi vurmadığını herkes biliyor. Hiç sıkılma. Bütün halk, tüm Türkiye arkamızda… Sizi oradan alacağız.  Arkadaşlarına da söyle. Siz suçsuz, günahsızsınız. Vatan borcunuzu ödemeye gittiniz. Alacağız seni. ‘Sıkılmıyoruz, suçsuzuz’ dedi çocuğum” dedi.

SİLİVRİ’DE ANA KUZULARI DEĞİL TERÖRİSTLER YATSIN!
Baba Serkan Daldıran da açıklamalarda bulundu ve “Hukuki süreç devam ediyor. Bu işin peşini bırakmayacağız. Çocuklarımız vatani görevini yapsın diye zorunlu askere gönderdik. Bizim çocuklarımız 300 yıl üzerinde ceza aldılar. Bu akıl almaz bir olay. 58 gün Isparta’da acemi birliği yaptı. Ben 8 Temmuz’da İstanbul’a teslim ettim. Usta birliğinde 7-8 günlük askerdi. Harp okullarındaki öğrencilerin de benzer durumu var. Ama bizim çocuğumuz 20 yaşını dolduran ve askere giden bir çocuk. Vatana kurban olsun diye çocuğumuzu askere gönderdik. Çocuğumla da konuştum. Başındaki hain komutanları çocukları nişan alır vaziyette sıraya sokmuşlar. Halk ve polis gelmiş. Komutanları halkın ve polisin üzerine ateş emri vermiş. Çocuklar bunu duyunca ‘karşımızdakiler Türk halkı ve Türk polisi, biz bunlara ateş edemeyiz’ diye hep bir ağızdan cevap vermiş. Komutan da ‘ben size emir veriyorum, nasıl karşı çıkarsınız?’ diyerek küfürler savurmuş. Sonrasında beylik tabancısını çıkarıp 6-7 el ateş etmiş. Çocuğumun yanındaki 4 asker vuruluyor. 1 tanesi ölüyor. Bunun kamera görüntüleri de var. Çocukları ölen ailelerle de görüşüyorum. Çocuklar bunu görünce korkudan gökyüzüne doğru ateş etmişler. İfadelerinde de söylüyorlar. Kamera görüntüsünde de var. Buna rağmen mahkeme heyeti çocukları cezaya çarptırıyor. Ben işin siyaset boyutuna girmiyorum. İşin siyasi boyutu da var ama çocuğumuz ve masum olanlar için haber olmasını istiyoruz. Tire halkına, tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Herkes elini vicdanına koysun. Benim çocuğumun başına gelenler herkesin çocuğunun başına gelebilir. Biz otogarlardan yılda 3-4 kez asker gönderiyoruz. Ben maddi bir şey istemiyorum. Herkes bizim manevi olarak yanımızda olsun. Çocuklarımızı oradan kurtaralım. Bu AK Parti, CHP, MHP davası değil. Bu partiler üstü bir dava. Bu çocuklarımız ana kuzusu. Silivri’de bu çocuklarımız değil teröristler yatsın” diye konuştu.

KOMUTAN, ‘PKK İLE ÇATIŞMA OLACAK’ DEMİŞ, BİZ ÇOCUĞU TANIYORUZ, FETÖ’NÜN SON AYAĞI BİLE DEĞİL!
CHP Tire İlçe Başkanı Şenoyar ise, “Ben annesinin yanına gittim. Ev dolu, kadın çok perişan. Ağlamaktan yüzü gözü morarmış, sürekli ağlamaktan bitap düşmüş. Sonuçta oğlu 14 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yemiş. Bir annenin evladını askere vatan görevi olarak gönderip bu halde olması kötü ve üzücü... Bu insanlar FETÖ’nün en son bir ayağı bile değil. Sadece ‘bakın operasyon deva ediyor’ demek için yapılıyor. Gerçek FETÖ’cüler dışarıda. Ben aileyi teselli ettim. ‘Adalet yerini bulacak, devlet bu yanlıştan dönecek’ dedim. Ortada bir haksızlık var. Gececik bir çocuğumuz var. Hepimiz askerlik yaptık. Askerde komutan ‘babanı vur’ dese babanı vuruyorsun. Herkes böyle askerlik yaptı. Askerlik yapmayan çocukların babaları bunları anlayamaz. Bizim konudaki düşüncemiz şu; bu verilen cezanın haksız yere verildiğini düşünüyoruz. Bu çocuğun FETÖ’yle bir alakası yoktur. Biz bu çocuğu küçüklüğünden beri tanıyoruz. Bu mağduriyetin giderilmesi konusunda CHP İl Sekreteri ile yaptığımız görüşme var. Avukatlar ve milletvekillerimiz gelecek. Bu konunun üzerinde duracağız. Bu çocuğu kurtarmak için elimizden geleni yapacağız. Delillerin dikkatle incelenmeden ya da emre amade savcılar ve hakimler tarafından bu kararın verildiğini düşünüyoruz. Olayı çocuğundan anlatışından söylüyorum;  komutanları o gün askerleri toplamış ve ‘siper alın, PKK ile çatışma çıkacak, onlar yürüyünce ateş edin’ demiş. Askerler bu emri yerine getirmemiş. Albay da 4 tane askeri vurmuş. Karşı taraftan da ateş gelince, bu çocuk da gitmiş polislere sığınmış. ‘Hem vatandaşlara hem polise ateş açma olayını anlamadık, biz teslim olacağız’ demiş. Çocukların suçu bu” ifadelerini kullandı.  

 
Devlet Bahçeli'den İstanbul'un fethi mesajı
 
Aydın'da silahlı saldırı güvenlik kamerasında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de o çete çökertildi: 16 tutuklama!
İzmir merkezli 6 ilde suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan ...
Ünlü yazarın katili için karar çıktı!
'Melekler ile Yaşamak' adlı kitabın yazarı ve yaşam koçu Beki İkala Erikli'yi ...
Her şey bir anda oldu: Toprağa koştular!
Tokat'ın Erbaa ilçesinde elektrik trafosunda meydana gelen patlamada 2 işçi yaralandı.
 
Ege Üniversitesi’nden gurur veren  başarı
Ege Üniversitesi, “En İyi 1000 Üniversite” sıralaması içinde Türk Üniversiteleri ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'le telefon görüşmesi ...
Yönetmenin katil zanlısından şok ifadeler!
ile'de yönetmen Mustafa Kemal Uzun'u (60) bıçakla öldürdüğü iddiası ile ...
 
İzmir'in asayiş raporu: 1 haftada 518 kişi!
İzmir’de, huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla kent genelinde yapılan ...
FETÖ'cü albayın kardeşinden şok itiraf!
Darbe girişimiyle alakalı yargılanan ağabeyi hakkında tanıklık yapan O.A, ...
Ödemiş'te PKK operasyonu!
Ödemiş ilçesinde, sosyal medyadan bölücü terör örgütü PKK/KCK propagandası ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva