HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ocak 2013 Perşembe - 09:32

Minik Fidan ‘daha iyi görmeyi’ hayal etti

Şimdiye kadar binlerce çocuk hayal etti, Konak Belediyesi yerine getirdi. ‘Hayal Et Gerçekleşsin’ kampanyasında kapsamında çocuklar bisiklet, bebek, araba, uçak, ayakkabı, kıyafet, paten istediler ancak içlerinden bir vardı ki; diğer dileklerden çok farklıydı.

Minik Fidan ‘daha iyi görmeyi’ hayal etti

İZMİR - Fatih Mehmet İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Fidan Adıyaman’ın ne oyuncak bebeklerde, ne kıyafetlerde ne de bisikletlerde gönlü vardı. O, daha iyi görmek, yaşama daha sorunsuz bakmak için göz doktoruna gitmek, okumak ve öğretmen olmak istiyordu. Kağıda döktüğü satırlarında bu sorundan söz ediyor, adeta yardım çığlıkları atıyordu.  

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a yazdığı mektupta; sınıfta ön sırada oturduğunu buna karşın tahtada yazılanları görmekte oldukça zorlandığını anlatıyordu. Minik Fidan, yaşıtları gibi oyuncak değil, “Göz doktoruna gitmek” istiyordu. Başkan Tartan, Fidan’ın mektubunun eline ulaşmasının ardından konuyla özel olarak ilgilendi. Doktorlardan randevular alındı. Buca Tıp Merkezi’ne kontrole götürülen Fidan Adıyaman’ın, Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Operatör Dr. Hakan Kocaoğlu tarafından dikkatli bir şekilde kontrolleri yapıldı.

İlk tetkikleri değerlendiren Dr.Kocaoğlu, ileri tetkik aşamasına geçebilmek ve tam teşhisin yapılabilmesi için tüm aile fertlerinin de teker teker muayene edilmesi gerektiğini söyledi. Op.Dr Hakan Kocaoğlu minik Fidan’ın tüm masraflarının kendileri tarafından üstlenileceğini ifade ederek ilk etapta rahat görebilmesi amacıyla bir gözlük verdiğini belirtti. Dr.Kocaoğlu,” Bir ay sonra tekrar göreceğim. Tam bir teşhis koyabilmek için diğer aile bireylerini de muayeneye çağıracağız. Sonuç olarak Fidan’ın diğer arkadaşları gibi okuyabilmesi için elimizden gelen tüm katkıyı sağlayacağız” dedi.  
           
6 çocuklu bir ailenin 5. çocuğu olan Fidan Adıyaman, 5 yıl önce Mardin’in Nusaybin ilçesinden ailesiyle birlikte İzmir’e göçtüklerini söyledi. Okuyarak öğretmen olmak istediğini vurgulayan Fidan Adıyaman, Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’a yazdığı mektubun geleceği ile ilgili gerçekleştirmek istediği hayallerinin kapısını araladığını söyledi. Fidan Adıyaman, Başkan Tartan ve doktorlar sayesinde daha iyi görebilmeyi hayal ediyor. Tam olarak ne zamandır göremediğini hatırlayamadığını ifade eden Fidan, “Şimdiye kadar hiç göz doktoruna gitmedim. Okuldaki tüm arkadaşlarım hayal ettikleri hediyelere kavuşmak için Hakan amcaya mektup yazdılar, ben de doktora gidip daha iyi görmek istediğimi yazdım. Bu isteğimi hemen yerine getiren Başkan amcama teşekkür ederim. Beni çok mutlu etti. Doktor amca sayesinde artık daha iyi görmeyi hayal ediyorum, dilerim isteğime en kısa sürede kavuşurum ”dedi.
           
Küçücük bir çocuğun mektup yazarak kaleme aldığı yürek burkan isteğini acil olarak yerine getirdiklerini ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Fidan’ın mektubu karşısında çok duygulandım ve etkilendim. Bu minik yürek ne oyuncak, ne bebek, ne bisiklet, ne de giysi istemiş. Sadece sağlığına kavuşmak istiyordu. Doktorlarımızla hemen iletişime geçtik. Destek verdikleri için teşekkürler. Bir çocuğu sağlığına kavuşturmaktan daha kutsal bir şey var mı? Diliyorum,  tedavisi edilebilir ve istediği gibi görebilir” diye konuştu.     
           
Yılbaşı nedeniyle Konak Belediyesi’nin ‘Hayal Et Gerçekleşsin’ kampanyası çerçevesinde bir hafta içinde 350, 3 yıl içinde ise 5 bin çocuğun hayali gerçekleştirildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükelçiler şehit diplomatlar için Karşıyaka’da buluşuyor
Dış İşleri Bakanlığı tarafından bu yıl beşinci kez düzenlenen Büyükelçiler ...
Bornova’da Pazaryeri’nin önü açıldı
Başkan Sındır, ihale süreci tamamlan ancak KİK’e yapılan başvurular nedeniyle ...
Vatandaşın cebine 'Bütünşehir'le gelen müjde
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, meclis toplantısında belediyeler ...
 
Bayraklı’da belediyenin tesislerine kilit!
Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği bünyesinde faaliyet ...
Karşıyaka’nın fotoğraf evi rekor kırdı
Karşıyaka Belediyesi’nin butik müzeleri arasında önemli bir yeri olan ...
CHP’li Akkaya’dan Bornova’ya: Keşke yeniden öğrenci olsam
Bornova Belediyesi’nin gençlere ve üniversite öğrencilerine destek olmak ...
 
Asker ailelerinden Başkan Tartan'a mektup
Türkiye’nin çeşitli yerlerinde vatani görevlerini sürdüren Mehmetçiklerin ...
Başkan İnce: Tam teşekküllü hastane istiyoruz!
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, belediye mülkiyetinde olan yaklaşık ...
Foça'da 5 bin yıllık tarih ayaklanıyor
İzmir’in turizm cenneti Foça’da Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva