HABERLER>POLİTİKA
23 Kasım 2018 Cuma - 14:35

MHP’li Kalyoncu’dan CHP’li Sertel’e tepki!

MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in açıklamalarına cevap verdi.

MHP’li Kalyoncu’dan CHP’li Sertel’e tepki!

EGEDESONSÖZ- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel’in Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı basın açıklamasında kullandığı ifadelere cevap verdi. CHP’li Sertel’in partisini hedef alması karşısında konuşan MHP’li Kalyoncu, “CHP’li Sertel’in MHP için “İnsanların umutlarıyla oynayarak partinize oy aldınız, siz oy dolandırıcısısınız, oy istismarcısısınız, çünkü 7 aydır bunu gündeme taşıyan parti olarak Meclis'te bunun gereğini yapmıyorsunuz” diyerek hakaretler yağdırmıştır” dedi.

Kalyoncu ayrıca şunları söyledi: 24 Haziran seçimleri öncesinde teröristler, tecavüzcüler, çocuk istismarcıları hariç olmak üzere, kader kurbanlarına ceza indirimi yapılmasını milletimize açıkça vaat ettik. MHP olarak biz aynı yerde duruyoruz ve daha Meclis açılmadan önce 24 Eylül 2018 tarihinde Bazı Suçlarla İlgili Ceza Sürelerinden Şartlı İndirim ile Tutuklu ve Hükümlülerin Salıverilmesine Dair Kanun Teklifini sunduk. Kamuoyunda Şartlı Ceza İndirimi Kanunu olarak bilinen teklifimizi ve toplumsal bir yara haline gelen bu meselenin bir an önce halledilmesinin gerekli olduğunu her platformda anlattık. Teklifi hazırlayan Milletvekillerimiz ve özellikle Genel Başkan Yardımcımız Fethi Yıldız Bey Adalet Komisyonunda, İnsan Hakları Komisyonunda ve Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Adalet Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde bu teklifin kanunlaşması gerektiğini tane tane izah ettiler.

MHP'nin dışında hiçbir parti bu konuda duyarlı olmamıştır. CHP sözcüleri televizyonlarda kendilerine bu konudaki görüşleri sorulduğunda, “AKP'nin tutumuna göre tavır olacaklarını” söylemişlerdir. Biz de soruyoruz: CHP'nin bu kanun teklifine karşı olmasının sebebi; Devlet Aleyhine İşlenen Suçlar ile Terör Suçlarının ceza indiriminde istisna tutulması mıdır? MHP’yi töhmet altında bırakmaya kalkan CHP Milletvekili, partimizi oy için halkın duygularını sömürmekle itham ederken, yanında sahne alan insanları bir şov malzemesine döndürmüştür. O insanlarımıza yazık etmiştir.

Bu konuda tepkilerini “size oy yok” diyerek göstermek isteyen bir gruba Sayın Genel Başkanımızın verdiği cevabı anlamak için ortalama bir kavrayış yeterlidir. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, bu konunun memleket meselesi olduğunu ve oy toplamak için seçmenin karşısına çıkmadığımızı veciz bir şekilde ifade etmiştir. Bu konuda söylenecek söz kalmamıştır. Olması gereken; Adalet Komisyonunun daha fazla gecikmeden teklifi Genel Kurula sevk etmesidir. O zaman diğer partileri ve milletvekillerinin tavırları da, oylarının rengi de ortaya çıkacaktır. Kaldı ki CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel geçmişini ve sol terör örgütleri ile irtibatını biliyoruz. Siz de merak ediyorsanız bir parça araştırma yapmalısınız. Ancak açık seçik bir noktayı herkesin anlamasında fayda vardır. Kimse MHP’ye hakaret etmeye kalkamaz, buna yeltenen kişi sonuçlarına katlanır. Bu söylemler oy bezirganlığı ve en basit ifade ile hadsizliktir.

MHP gerçek bir toplum sorunu olduğunu gördüğü için, belirlenen istisnalar dışında ceza indirimi teklifini yüce meclise sunmakla kalmamış; FETÖ’cü hâkimlerin imzası olan kararlarla ilgili bir hususu da aylardır dile getirmektedir. FETÖ tarafından ülkemizde adalet kurumunun yıpratıldığını herkes ifade ediyor. MHP olarak biz, net bir yaklaşım sergiliyoruz ve çözümümüzü sunuyoruz.  FETÖ üyesi hâkimler tarafından karar verilen davalarda yargılamanın yenilenmesi yolunu açalım istiyoruz. Bunun için Ceza Muhakemeleri Kanununun 311. Maddesine geçici bir madde eklenmesi ve bu durumun  “yargılamanın yenilenmesi” sebebi sayılması yeterli olacaktır. Sağduyulu bütün milletvekillerini memleket menfaatine olan işlerde tekliflerimize desteklemeye davet ediyorum.

İzmir CHP Milletvekilinin bu yaptığı talihsiz açıklama kabul edilemez ve kendilerine gündem oluşturma çabalarından ileriye geçememektedir. Milliyetçi Hareket Partisi hiçbir dönemde milletimizi ilgilendiren konularda ve sorunlarda oy hesabı ile hareket etmemiştir. “Dolandırıcı” da, “umut sömürücüsü” de kendileridir. Yerel seçim öncesi oy hesapları bu basın açıklamasını gündeme getirmiştir. Millete umut veremedikleri için, verilmiş olan kanun teklifi üzerinden pirim yapmaya çalışıyorlar.

Bu vesile ile meslektaşlarımın 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum.

 
AK Partili Belediye Başkanı'na saldırı girişimi!
 
CHP Karşıyaka'dan çocuk hakları etkinliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Belediye Başkanı'na saldırı girişimi!
Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, cuma namazını kılmak için ...
CHP İl Başkanı Yücel'den 24 Kasım mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 24 Kasım Öğretmenler ...
Komisyonda İzmir polemiği: Hiç şansınız yok!
Kamu İktisadi Teşebbüsleri Üst Komisyon toplantısında TCDD eski Genel ...
 
Genel Başkan Yardımcısı Torun’dan kritik açıklama: İzmir'e heyetler gelecek
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun İzmir adaylarıyla ilgili çalışmaların ...
Erdoğan ve Yıldırım bir araya gelecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, adı İstanbul adaylığı için telaffuz edilen TBMM ...
Bomba liste: İşte İzmir'in Büyükşehir adayı!
Habertürk yazarı Sevilay Yılman, bazı büyükşehirlerin de aralarında olduğu ...
 
CHP'li Serter: Uluslararası köprüler kurmalıyız
İzmir Milletvekili Bedri Serter ve eşi Huriye Serter, Ankara’daki büyükelçiliklere ...
CHP'den AK Parti adaylarına yakın takip
Yerel seçim hazırlıkları devam eden CHP'de bugüne kadar 252 aday belirlenirken, ...
'Suudi prens ile görüşmek için engel yok'
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "(Suudi) Veliaht prens ile görüşmek için bir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva