HABERLER>POLİTİKA
27 Şubat 2015 Cuma - 12:33

MHP İzmir Fırat Çakıroğlu’nu anıyor

İl Başkanı Karataş vahim olayla ilgili yeni bir açıklama yaparak Ege Üniversitesi’ndeki kavgada yaşamını yitiren Fırat Çakıroğlu için Bornova’da anma programı yapılacağını duyurdu.

MHP İzmir Fırat Çakıroğlu’nu anıyor

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş, “acımı büyük Türkiyemiz ve Cumhuriyetimiz bir evladını kaybetti. Fakat bizi üzen bir başka olay da arkadaşımızın ‘karşıt görüşlü’ olarak tarif edilmesidir. Böyle bir tanımlama haber diline de gerçeğe de yakışmamaktadır”
 
Üniversiteler terör yuvası olamaz
Ege Üniversitesi’ndeki öğrenci kavgasında öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Cumartesi günü saat 16.00 Bornova Meydanı’nda bir anma programı gerçekleştireceklerini söyleyen İl Başkanı Necat Karataş, “amacımız eğitim ve öğretim için okula giden gençlerimizin hiç birinin bir daha böyle bir olay yaşamamasını sağlamaktır. Eğitim hakkı vazgeçilmez bir hakken, üniversitelerimizi terör yuvasına dönüştürmek isteyen eli kanlı bölücü örgüt yanlıları buralardan temizlenmelidir. Hepimiz anne babayız, hepimizin çocukları var. Bu çocukların hepsi Türkiye’nin ve Cumhuriyetimizin kazanımlarıdır. bu hazineyi örgüt yanlılarına, eşkıyalara ve kanunsuz bir takım kişi ve oluşumlara kurban edemeyiz. Biz hepimizin çocukları rahat rahat okusun istiyoruz” dedi.
 
Karşıt diyerek terörü gizliyorlar
Karataş, “Bizi üzen bir başka olay da arkadaşımızın bazı basın kuruluşlarında ‘karşıt görüşlü’ olarak tarif edilmesidir. Böyle bir tanımlama haber diline de gerçeğe de yakışmamaktadır. Neyin karşıtı olduğumuzu bilirsek ve bildirirlerse çok memnun oluruz. Evet biz Türk milliyetçisiyiz Türkiye sevdalısı, Cumhuriyet aşığı ve Atatürk’ün izindeyiz. Bizi tarif ederken böyle tarif etmeleri daha doğru olur. Bizi birileriyle aynı kefeye koymak, onların vahşetini ve suçunu örtmektir! Üniversitelerde çocuklarımızın karşı karşıya kaldığı tehdit “karşıt” denilerek üzeri örtülmeye çalışılıyor. Bu hata yapılmamalıdır, diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Herkese teşekkür     
Merhum Fırat Çakıroğlu’nun acı kaybından sonra bütün Türkiye acımız paylaştı bize destek olduğunu açıkladı diyerek sözlerini sürdüren İl Başkanı Karataş, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu bey, CHP milletvekilleri, Bornova Belediye Başkanımız Olgun Atila Bey ve bir çok siyasetçi ile birlikte birçok sivil toplum kuruluşlarımız, iş dünyasının değerli temsilcileri, bürokratlar ve her kesimden insanımız yanımızda yer alarak bize destek verdi. Halkımız desteği duaları halen bize güç veriyor. Günde yüzlerce telefon alıyoruz. Bu destek ve dua için herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz nerede durduğunu, neyi temsil ettiğini ve sorumluluklarının neler olduğunu çok iyi bilen bir siyasi partiyiz. Rahmetli Fırat kardeşimizle başlayan bu uyanışla birlikte üniversitelerimiz, terör yuvası olmaktan kurtarılacaktır, kurtarılmalıdır. Siyasi ve demokratik alanda bunun mücadelesini vereceğiz.”
 
Biz Fırat’ı unutmadık, unutmayacağız. İzmir ve Türkiye bu acıyı hep birlikte yaşadık. Şimdi kardeşimizi anmak için 28 Şubat 2015 Cumartesi günü saat 16.00 Bornova Meydanında bir anma programı gerçekleştiriyoruz. Duası, niyazı olan herkesi buraya davet ediyorum ” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
72+9: AK Parti’de 81 vekil yeniden aday değil
312 milletvekili olan AK Parti'nin TBMM grubunun yaklaşık 4'te birinin ...
AK Parti'den Başkan Şenol'a 'imar harcı' çıkışı!
AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Hüseyin Uzun, Gaziemir Belediyesi'nin riskli ...
CHP'li Vekil 'ölüm kavşağı'nı bakan sordu
Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'nde, Ihlamur Kavşağı'nda yaşanan kazalarda ...
 
İsmet İnönü'ye hakaret eden AK Partili özür diledi
AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu’nun Twitter’da yaptığı bir ...
Erdoğan 'üç dönem'liklerle buluştu: Benimle değil...
AK Parti içinde aylardan beri ortaya atılan, 3 dönem kuralı nedeniyle ...
CHP’de ‘2.Adam’ın dönüşü: Önseçime giriyor
CHP'nin eski genel sekreteri Önder Sav'ın, Haziran 2015 seçimlerinden ...
 
CHP’de flaş genelge: O isimlere istifa zorunluluğu
Cumhuriyet Halk Partisi, bir genelge yayınlayarak, Milletvekili Genel ...
MGK toplantısında dikkat çeken ayrıntı: O koltuk boş
2015 yılının ilk Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı, Cumhurbaşkanı ...
Tatar kararlı: Denizli’ye deniz getireceğim
Denizli'de 2014 yılı yerel seçimlerinde Ak Parti'den Büyükşehir Belediye ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva