HABERLER>POLİTİKA
16 Mart 2017 Perşembe - 12:40

MHP İzmir’den ‘evet’ startı: ‘Bayrağımızın iffetine yemin olacak!’

Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tanrıkulu kentte yürütülecek evet kampanyasının başladığını bildirirken, “‘Evet’ tercihi; milletimizin istiklâline, devletimizin istikbaline, bayrağımızın iffetine yemin olacaktır” diye konuştu.

MHP İzmir’den ‘evet’ startı: ‘Bayrağımızın iffetine yemin olacak!’

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Teşkilatı kentte yürütülecek ‘evet’ kampanyasını başlattı.

Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ile İzmir İl Başkanı Necat Karataş düzenledikleri basın toplantısıyla çalışmalar hakkında bilgi verirken referandum sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu konuşmasında ‘evet’ tercihinden yana tavır koymalarını nedenleriyle birlikte açıkladı.

EVET TERCİHİ BAYRAĞIMIZIN İFFETİNE YEMİN OLACAKTIR!
Tanrıkulu, “Türkiye 16 Nisan’da ‘evet’ dediği takdirde; artık hukuken sorumlu bir Cumhurbaşkanlığı sistemi hayata geçmiş olacaktır. Türkiye 16 Nisan’da ‘evet’ dediği takdirde; kriz ve kavgalara yol açan çift başlı yönetimden, iddia edildiği gibi tek adam yönetimine değil, kuvvetler ayrılığı prensibine tam olarak kavuşmuş TBMM denetiminde bir yönetime sahip olacaktır. Türkiye 16 Nisan’da ‘evet’ dediği takdirde; TBMM’nin yeni hükûmet sisteminde devletin en güçlü organı olma konumu daha da güçlenecektir.  Kısacası; milletin karşısında artık hukuken sorumsuz ancak fiilen anayasayı zorlayan bir Cumhurbaşkanlığı olmayacaktır. Aldığı her kararda milletimize karşı hukuken sorumlu bir Cumhurbaşkanlığı olacaktır.  Milliyetçi Hareket Partisi, hukukun üstünlüğü ile demokrasinin at başı gittiğine yürekten inanan insanların siyaset yaptığı bir kurumdur. Hukukun üstünlüğü hayata geçirilmediği takdirde, demokrasinin dikta rejimlerine, otokrasilere dönüşeceği muhakkaktır.  Şu temel husus gözlerden kaçmamalıdır; ülkemizin için bu kadar karmaşık plan ve sorun varken, devletimiz güçlü olmazsa, yönetimde fiili ve hukuki karmaşa sürdüğü sürece Türkiye Cumhuriyeti’nin 1923 ruhuyla bu ağır şartlar altında devamı söz konusu olamayacaktır. Bu ağır ve büyük tabloyu çıkar gözetmeden ‘evet’ diyerek, gösterebilmek bu kesime verilecek en anlamlı cevaptır. ‘Evet’ tercihi; milletimizin istiklâline, devletimizin istikbaline, bayrağımızın iffetine yemin olacaktır” diye konuştu.

BAHÇELİ’NİN UÇ BEYİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM!
İl Başkanı Necat Karataş ise konuşmasında eleştirilere cevap verdi.

Parti içindeki muhalifler üzerinden sert mesajlar veren Karataş, “MHP’nin kuruluş amaçlarından en önemlisi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ilelebet yaşatmak ve payidar kılmaktır. Ülkemizin birliği beraberliği ve bekası üzerine siyaset yapan bir partiyiz. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü konusundaki hassasiyetimiz herkesin malumudur. Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben anlayışını taşıyan Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey’in destek verdiği bu anayasa için ‘Ülkede bölünmeye yol açıyor’ demek insafsızlıktır. MHP olarak devlet için, millet için, cumhuriyet için Türklüğün bekası için evet diyoruz. Merhum başbuğumuzun sağlığında il yöneticisiydim ve bundan gurur duydum.  O zamanlar Başbuğ Alpaslan Türkeşsiz bir MHP hayal eden hiç kimseye itibar etmiyorum. MHP’den ayrılan, bölme, küçültme ve ortadan kaldırma amaçlı siyaset yapan kimseye itibar etmedim. Ülkücü olarak da görmedim. Ülkücü MHP’de olur. ‘Türk Milliyetçileri Hayır Diyor’ adıyla bir platform kuruldu.  Orada Türkeşsiz bir MHP arzulayan insanlar var. O platformun içinde yer alan ve ben ülkücüyüm diyenleri de kınıyorum.  Devlet Bahçeli Bey’in il başkanı ve uç beyi olmaktan şeref duyuyorum. Devlet Bahçeli Bey’in siyasi çizgisi ve öngörüsüne net olarak inanıyorum. Başbuğa olan inancım Devlet Bahçeli Bey’e de vardır. MHP’de kargaşa çıkartan hiçbir kimseye itibar etmiyorum, etmem. Ben liderimizin izinde ve emrindeyim, herkes işine baksın” ifadelerini kullandı.

 
1915 Çanakkale Köprüsü'nde imzalar atıldı
 
Denizli'den Göztepe'ye övgü
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 16 Mart 2017 Perşembe 14:28

Eminimki sizde nasil savunacaginizi bilemiyorsunuz. İçiniz başka diliniZ başka soyledigi için inandırıcı olmayacak. Hem kendinize, hem de millete dogru yapmiyorsunuz. Kisisel ikbal için o koltuk kullanilmaz.

Yorumu oyla      13      5  
izmir güzeli 16 Mart 2017 Perşembe 13:32

il başkanı ilkeler üzerindenn cevap vermiş

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'dan Bülent Ecevit'li örnek
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ''Bir devlet adamından örnek vereceğim. Rahmetli ...
Hollanda seçimlerine Ankara'dan ilk tepki
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "İşte Hollanda'da seçim bitti. Aldıkları oylar ...
CHP'nin referandum şarkısı belli oldu
CHP, halk oylaması kampanya müziği olarak Emel Sayın'ın seslendirdiği ...
 
Canlı yayında Baykal'ı kızdıran soru!
Deniz Baykal, Habertürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın sunumuyla ekrana gelen ...
Başkan Selvitopu'ndan referandum mesaisi
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yaklaşan referandum öncesi ...
Bahçeli'den eleştiri: Mülteciler silah olarak...
MHP lideri Devlet Bahçeli, geri kabul anlaşması iptal edilebileceği açıklamasını ...
 
Türkiye skandalı notayla BM'ye taşıdı!
Türkiye, Hollanda'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 kanuna onay
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 kanunu onaylayarak yayımlanmak üzere Başbakanlık'a gönderdi.
Bakan Çavuşoğlu: AB ile göç anlaşmasını...
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "AB ile göç anlaşmasını iptal edebiliriz" ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva