HABERLER>POLİTİKA
25 Aralık 2023 Pazartesi - 13:47

Meryem Ana Evi krizi için ne dediler?

Selçuk Belediyesi tarafından Meryem Ana Evi'nde işletilen otoparkın işletmesinin belediyeden alınacağı yönündeki iddialar hakkında konuşan önceki dönem belediye başkanı Dr. Zeynel Bakıcı, "İşbirliği ve uzlaşı, her zaman kazandırır. Belediye bakanlığın istediği evrakları gönderdiğinde sözleşmenin yenileneceğinden şüphem yoktur" dedi. AK Partili meclis üyesi Sema Yeşilçimen ise "Ortada kriz falan yok, Başkan’ın krizi var. Bunun altından Selçuk halkının aleyhine, Selçuk Belediyesi’nin aleyhine herhangi bir şey kesinlikle çıkmaz" dedi.

Meryem Ana Evi krizi için ne dediler?

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Selçuk Belediyesi’nin Meryem Ana Evi’nden tahliye edileceğine dair tartışmalar devam ediyor. Belediyenin işlettiği Meryem Ana Otopark alanıyla ilgili olarak Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in açıklamalarına, AK Partili eski Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı ve şu anda Meclis üyesi olan eski AK Parti İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen’den yanıt geldi. Bakıcı ve Yeşilçimen, buradan, Selçuk halkı ve Selçuk Belediyesi aleyhine bir sonuç çıkmayacağı yönünde görüş bildirdi.

SAĞDUYU İÇERİSİNDE YAZININ GEREĞİNİ YERİNE GETİRİN
2014-2019 yılları arasında Selçuk Belediye Başkanı olarak görev yapan Dr. Zeynel Bakıcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, Selçuk Belediyesi’nden, 15 Mart tarihine kadar teslim edilmek üzere bazı evraklar istediğini hatırlattı.

Belgelerin gönderilmesinin ardından talebin değerlendirileceğini belirten Bakıcı, şunları söyledi:

ORTADA ÇÖZÜMSÜZ BİR SORUN YOK ESASINDA
“Burada Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’na düşen görevler var, o görevlerin yerine getirilmesi lazım. Belediyemize düşen görevler var, onların da yerine getirilmesi lazım. Önemli olan, uzlaşı içinde sorunlara çözüm aramaktır. İşbirliği, uzlaşı her zaman kazandırır; bu iki yaklaşımla her sorun çözülür. Ortada çözülmeyecek bir sorun yok esasında. Belediyeden istenen evraklar gönderildiğinde, kesinlikle yeni bir sözleşme imzalanacaktır. Orada belediyenin işletmesini, 2019’da yaptığımız sözleşme gibi aynı şekilde sağlanacaktır. İlçenin menfaatinin önüne hiçbir şey geçmemeli. Belediye başkanının şahsi ikbali için ilçeyi kullanmamasını tavsiye ediyorum. İlçenin menfaatlerini zedelememek gerekiyor”

YEŞİLÇİMEN: EFES’TE DE AYNI ŞEY OLMUŞTU
Uzun yıllar AK Parti Selçuk İlçe Başkanlığı yapan, Selçuk Belediyesi Meclis Üyesi Sema Yeşilçimen de  Egedesonsöz’e ise konuyla ilgili şu bilgileri aktardı:

“Bakanlık; acaba biz burayı kendimiz işletebilir miyiz, demiş ancak orasını biz işleteceğiz diye bir düşünce beyanı yok. Mahmut Atilla Kaya vekilimizi aradım, durumu anlattım. Her sözleşmede yerine getirilmesi gereken belgeler sunulduğunda konunun değerlendirileceği yanıtını aldım. Atilla vekilim, Selçuk Belediyesi'ni, Selçuk halkını mağdur edecek bir karar çıkmayacağının da altını çizdi, Efes örneğini verdi, “Efes’te olduğu gibi bu da çözülür” dedi. Filiz Başkanın, burasını elimizden alıyorlar ifadesi, gerçeği yansıtmıyor. Burası devlete ait bir yer. Devletin bir bürokratı, burasını biz işletelim, diyebilir, ne var bunda? Bürokrat, bakanlığının haklarını savunacaktır elbette. Ortada kriz falan yok. Başkanda kriz var! Şu anda orasını belediye işletiyor. Devletin, burayı boşaltın, biz oraya geliyoruz, biz işleteceğiz şeklinde bir yaklaşımı yok. Sözleşme süresi dolmuştur, istenen evrakları düzenleyip 13 Mart’a kadar bize teslim edin, değerlendireceğiz, deniliyor. Efes’te de aynısı olmuştu. Seçim yaklaştığı için Filiz hanımın böyle davrandığını düşünüyorum. Devlet buraya çöküyor, ifadesi çok büyük yanlıştır, yakışık bir durum değildir. Devletin öyle bir refleksi olsaydı, ben geliyorum, ben işleteceğim, derdi. Çünkü mülk devletindir. Bu kadar feveran edip, yalan yanlış ifadelerde bulunulmasını, kötü bir üslubu kesinlikle kabul etmiyoruz. Bunun altından Selçuk halkının aleyhine, Selçuk Belediyesi’nin aleyhine herhangi bir şey kesinlikle çıkmaz.”

 
Yasemin Özilhan setlere dönüyor: Alacağı ücret dudak uçuklattı
 
Kızıl Goncalar'a Aile Bakanlığı'ndan da engel geldi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selçuklu 25 Aralık 2023 Pazartesi 18:54

Yerel seçimler geliyor,mevcut belediye başkanı halkı etrafında toplamak istiyor,ama halk gözünü çoktan açtı,olayı manipüle ederek siyasî yönden show yapmayı iyi yapıyor,belediye meclis üyesi Hakan BAYRAKLI,bu konuda Selçuk için yasal yollar ve olumlu girişimleriyle Ankara'da Selçuk yararına çözecektir...

Yorumu oyla      7      1  
vatandaş 25 Aralık 2023 Pazartesi 17:15

efes Otoparkında bakanlık %50 idi şimdi %60 çıkarmış sözleşmeden payını nasıl olacak bu? neden son gün yazı gönderiliyor belediyeye? neden zeynel bey 3 yıllık yaptı sözleşmeyi neden 20 yıllık yaptıramadı? Şirince otoparkı neden belediyeden zeynel bey zamanında elden çıktı. peki Belediye kreşi neden Zeynel bey zamanında belediyeden çıktı? Neden Hastaneyi yıllardır yaptıramadınız? okadar çok soru varki...

Yorumu oyla      3      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizi terörle yıldıramazlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yeni ...
'Türkiye terörle mücadelesini sürdürecektir'
TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, "Türkiye Cumhuriyeti, devlet ve millet ...
Araştırmacı Yaldız, protestoyu yorumladı: Bildirinin imzalanmaması siyasal sorundur!
İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, Manisa’daki ...
 
Bakan uyardı: Su kıtlığı çekebiliriz
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Ülkemizde yıllık kişi başına düşen ...
Aday adayı Atila’dan meslek odaları turu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, meslek birlikleri, ...
Özel 'provokasyon var' dedi: İsim isim tespit ediliyorlar!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün Manisa’da katıldığı şehit cenazesinde ...
 
Çiğli’de gündem kentsel dönüşüm
CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Onur Emrah Yıldız; Şirintepe ve Güzeltepe ...
Bütçe maratonunda son gün
2024 yılı bütçe teklifinin görüşmeleri tamamlanıyor. Bugün bütçenin tamamının ...
Kocaoğlu’ndan ‘Hacer Foggo’ tepkisi: İthal fakir bakıcıya gerek yok!
İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu, ithal ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva