HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Şubat 2024 Cuma - 18:35

Menemen Meclisi'nden oy çokluğu ile geçti... Öğrencilere 5 bin TL destek!

Menemen Belediye Meclisi’nin Şubat oturumunda örgün eğitim kurumlarına kayıt yaptırma hakkını kazanan üniversite öğrencilerinden sonra, ara sınıflarda okuyan öğrencilere de 5’er bin lira eğitim desteği verilmesi kararlaştırıldı. CHP Grubu, bu oturumda da belediyenin ne kadar borcu olduğu, satışlardan elde edilen paraların nerelere harcandığı sorusunu tekrar sordu.

Menemen Meclisi nden oy çokluğu ile geçti... Öğrencilere 5 bin TL destek!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Menemen Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan yönetiminde gerçekleşti. Başkanlıktan verilen önergelerin, komisyonlardan gelen raporların görüşülüp oylandığı mecliste, Menemen’de ikamet eden, 2023-24 Eğitim Öğretim yılında örgün eğitim veren üniversitelerin ara sınıflarında okuyan öğrencilere de 5’er bin lira eğitim yardımı yapılması, oyçokluğuyla kabul edildi. Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, “Bu para, öğrencilerimize analarının ak sütü gibi helal olsun” dedi.

CHP’Lİ YILMAZ, ARALIK AYINDA SORDUKLARI SORULARI HATIRLATTI   
Dilek ve temennilerde söz alan CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz, CHP’nin Menemen Belediye Başkan adayı Deniz Karakurt’u tebrik etti, Menemen için hayırlı olmasını diledi. Yılmaz, AK Parti’nin adayı olan Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan’ı da kutladıktan sonra, bir dizi eleştiride bulundu:

“2023 bütçesi 4 milyar 750 milyon lira olarak belirlenmişti. Personel arkadaşlarımızın Yargıtay kararı gereği alacakları ne zaman ödenecek. 2023’te para harcayacak yer ararken, geçmişe dönük alacağı olan işçi kardeşlerimizin alacaklarının hala ödenmemiş olmasını üzüntüyle karşılıyoruz. İşçi kardeşlerimizin maaşlarını iyileştirme konusunda bir çabanız var mı, merak ediyoruz. Aralık ayında bir soru önergesi verdik. Soru önergesinde, belediyenin toplam borcu nedir, diye sorduk. Belediyenin iştiraki olan şirketlerin borcunu sorduk. Görev süreniz boyunda ne kadar kredi kullandınız? Ne kadar yer sattınız? Elde edilen para, nerelere, hangi amaçla harcandı? Personel sayımız nedir? Bu soruların hiçbirisi yazılı veya sözlü olarak yanıtlanmadı. Menemen’in beş giriş noktasına beş ayrı kapıyorsunuz. Buna ne gerek var? Neden böyle gereksiz yere masraf ediyorsunuz? Kimler para kazanıyor bu işten? Bu kapının kimseye faydası yok. Menemen’e girmek için kapı yapmaya gerek yok. Battı çıktı konusuna gelelim. 2023 bütçesine battı çıktı konuldu. 500 milyon lira bütçe ayrıldı bu projeye. O parayı hesapsızca oraya buraya saçtınız. Paraya ihtiyacınız olunca, Emiralem’de yer satalım dediniz. Battı çıktı için iki kez bütçe ayırdınız. Belediye para dağıtma yeridir. Belediye, ihtiyacı olan insanlara yardım etmek zorundadır, kabul ediyorum. Ama siz bunu çok abartıyorsunuz. Sizin yaptığınız, seçim yatırımına dönüştü.  İhtiyacı olanlara yardım edilmeli. Ana sınıfında okuyana para, üniversiteye gidene para. Seçim yatırımı yapıyorsunuz. Deniz Karakurt arkadaşımız belediye başkan adayımızdır. Onun sizinle görülecek bir hesabı var. 2020 yılının Aralık ayında belediye meclisinde seçim yapılmıştı. Centilmence bir yarış yapmadınız. 31 Mart’ta Deniz Hanım, o hesabı görecek.”

PEHLİVAN: BU SEÇİM, HİZMET BEKLESİN DİYENLERLE DAHA FAZLASINI YAPMAK İSTEYENLERİN SEÇİMİ
Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, bugün yapılan yardımların, önümüzdeki dönemde iki kat, üç kat fazlasının yapılacağını belirterek, “İhtiyacı olanlara yardım yapmaya devam edeceğiz. Yardımlarımız artarak devam edecek. Vatandaşın derdiyle dertlenmeye devam edeceğiz” dedi. Menemen’i marka kent yapmak için çalıştıklarını belirten Başkanvekili Pehlivan, Ali Yılmaz’ın eleştirilerine şu yanıtı verdi:

“İşçi dostu olmaya başladığınız için sizi kutluyoruz, aramıza hoş geldiniz. İşçilerin yanında olacağımıza söz veriyoruz. İleride daha çok personelimiz olacak. İşçilerimizle aramıza kimse giremedi. Bundan sonra da giremeyecek. Geriye dönük alacakları tabii ki ödenecek. İşçilerimizin maaşları, ikramiyeleri günü gününe ödeniyor. Delikli kuruş alacakları yok. Onlarla çalışmaktan onur duyuyorum. Menemen’i marka kent haline getiriyoruz. Beşinci yılın sonunda Türkiye’nin en marka şehri haline getireceğiz. Bugüne kadar yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Buradan namus şeref sözü veriyorum. Yaptığımız yardımlar, öğrencilerimize yaptığımız destekler devam edecek. Gelelim seçime… Bu seçim, partiler arasında değil, daha azıyla daha fazlasını bekleyenler arasında geçecektir. Bu seçim, Menemen için, hizmet için beklesin diyenlerle Menemen’e bu yetmez, daha fazlasını yapmak lazım diyenler arasında geçecektir. Takdir Menemenli hemşehrilerimizindir. Tüm adaylara başarılar diliyorum. “

 
Balkondan düşüp hayatını kaybetti
 
MYK'dan karar... Çiğli adayı değişti!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Murat 2 Şubat 2024 Cuma 21:00

Şimdiye kadar yapmadıysanız bundan sonra da yapmazsınız. Ya da kim bilir nerelerden kesip verilmesi de başkalarının hakkını gasp etmiş olurlar. Yalanı bırakın.

Yorumu oyla      4      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den ataerkil düzen çıkışı: Zihin dünyasında devrime ihtiyaç var
3. İzmir Kadınlar Kongresi’nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Karşıyaka’da Sevgililer Günü Pazarı!
Karşıyaka Belediyesi, Zühtü Işıl Meydanı’nda kurduğu tematik pazarlarla ...
Başkan Selvitopu dört ismi hedef aldı: Karabağlar iki dudağınızın arasında değil!
Partisi tarafından aday gösterilmeyen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin ...
 
Narlıdere Beldiyesi'nden 'ağaçlar kesildi' iddiasına yanıt!
Narlıdere Belediyesi, gündeme gelen “onlarca ağaç kestiği ve ağaç katliamı ...
İzmir’in kalbinde dönüşüm başladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye’ye örnek şekilde ...
En düşük maaş 31 bin 700 TL... Bayraklı'da TİS sevinci!
Bayraklı Belediyesinde Bayraklı AŞ ve DİSK Genel İş 6 No’lu Şube arasında ...
 
Planlar askıda... Konak'ın silüeti değişecek!
Konak Gürçeşme Bölgesi’nin silüetini değiştirecek imar planları İzmir ...
Selçuklular Can Atalay için toplandı
Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliğinin ...
Gaziemir’de Çağlarsu, Başkan Arda’ya meydan okudu: Bağımsız aday ol, yarışalım!
Gaziemir Belediye Meclisi’nde en çok konuşulan isim, yine Belediye Başkanı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva