HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Şubat 2024 Cuma - 15:08

Başkan Selvitopu dört ismi hedef aldı: Karabağlar iki dudağınızın arasında değil!

Partisi tarafından aday gösterilmeyen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, aday belirleme süreci ile ilgili eleştirilerde bulundu. Selvitopu, isim vermeden MYK’de yer alan İzmirli isimler olan Genel Sekreter Selin Sayek Böke ile milletvekilleri Murat Bakan, Deniz Yücel ve Gökçe Gökçen’i hedef aldı. Selvitopu, “Karabağlar, Partimiz MYK'sinde yer alan İzmir temsilcilerinin iki dudağının arasından çıkan tercihlerle şekillendirilemeyecek ve partimizin İzmir'deki genel oy oranını derinden etkileyecek kadar büyük ve önemli bir ilçedir” dedi.

Başkan Selvitopu dört ismi hedef aldı: Karabağlar iki dudağınızın arasında değil!

EGEDESONSÖZ- Partisi tarafından yeni dönemde aday gösterilmeyen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yaptığı yazılı açıklamada yaşanan süreçle ile ilgili geniş bir değerlendirme yaptı.

Başkan Selvitopu yayınladığı açıklamada aday belirleme ile ilgili olarak sürecin doğru yönetilmediğini belirtti. Selvitopu ayrıca partinin adaylarla ilgili en önemli karar alma mekanizması MYK’nın İzmirli isimleri olan Genel Sekreter Selin Sayek Böke ile milletvekilleri Murat Bakan, Deniz Yücel ve Gökçe Gökçen’i isim vermeden hedef aldı.

Selvitopu açıklamasında şunları söyledi:

10 yıldır büyük bir gurur ve onurla yürüttüğüm Karabağlar Belediye Başkanlığı görevinde, “kişilere değil, topluma hizmet” anlayışıyla hareket ettim. Görev sürem boyunca ranta, usulsüzlüğe, yolsuzluğa geçit vermeden, Karabağlar'da yaşayan 500 bin insanımıza eşit ve nitelikli hizmet sunmak, ilçemizi modernleştirmek için çaba harcadım. Bu süreçte bana “dürüst, çalışkan” sıfatlarını veren vatandaşlarımıza layık olmaya çalıştım.

Karabağlar Belediyesi bugün, kurumsallaşmış, mali yönden istikrarlı ve örnek gösterilen yerel yönetimlerin başında geliyor. Halkın kendisine emanet ettiği her kuruş toplum yararına projelere aktarılıyor. Özveriyle çalışan, alınteri döken tüm emekçilerin maaşları günü gününe yatırılıyor. Temizlik, asfaltlama gibi rutin işlerin yanı sıra, kenti geleceğe taşıyacak büyük ölçekli projeler ardı ardına yaşama geçiriliyor.

Örneğin, 2700 hektarlık yerleşim alanını 2050’li yıllara taşıyacak planlamalar tamamlandı. Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi, Nasreddin Hoca Çocuk Kültür Bilim Merkezi, Mobilya Akademi, Uzundere Rekreasyon Alanı, Kibar Belediye Hizmet Kompleksi, yeni pazaryerleri, modern park ve yeşil alanlar vb. gibi çok proje kente kazandırıldı. İzmir'in en büyük spor komplekslerinden biri olacak Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi tamamlanma aşamasına getirildi.

Karabağlar'ın sosyokültürel yapısı dikkate alınarak, kadınları, çocukları ve gençleri önceleyen politikalar, projeler üretildi. Sayıları 18'e ulaşan semt merkezleriyle ev kadınlarımıza ulaşıldı. Lise ve üniversiteye hazırlanan öğrencilerimizin ücretsiz yararlandığı KARBEM, Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu, “Eğitim Kart”, “Sosyal Destek Kartı”, okullarımızın bakım onarımları vb. gibi sosyal belediyecilik çalışmaları yürütüldü. Kavacık, Tırazlı ve Uzundere'de kırsal kalkınma desteklendi. Özellikle Kavacık, Coğrafi İşaret Belgesi aldığımız üzümü ve tescilli festivaliyle İzmirimizin marka değerlerinden biri oldu.

Projelerimizi tamamlamak ve kentimiz için ortaya koyduğumuz hedeflerimize ulaşmak

adına, halkımızdan da aldığımız destekle 31 Mart yerel seçimleri için aday adaylığına başvurduk. Bunda, Cumhuriyet Halk Partimizin Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'in, “Elimizdeki belediyelerin tamamında anket başlattık... Halkın gönlünde olan bizim de gönlümüzde. Seçildiğinden ileride olan, partinin oyundan ileride olan, halkın gönlünde olan belediye başkanlarımızı tekrar aday yapacağız” sözleri etkili oldu. Hatırlanacağı gibi 2019 yerel seçimlerinde vatandaşlarımız bizi onurlandırarak, nüfusu 100 bini aşan belediyeler içinde oyunu en çok artıran ilk 5 belediye başkanından biri olmamızı sağlamıştı.

Ancak “şeffaf” olacağı açıklanan adaylık sürecinde, memnuniyet anketleri ve ilçe heyet komisyonlarının hazırladığı raporlar ve diğer çalışmalar kamuoyu bilgisine sunulmadan; Karabağlar'ın sosyokültürel yapısı dikkate alınmadan tercih yapıldığını gördük. Gelinen noktada, bu tercihin kentimiz ve partimiz için olumsuz sonuçlar doğurabileceğini düşünüyor; bu önemli uyarıyı yapmayı gerekli buluyorum. Karabağlar'ı; Konak ve Karşıyaka gibi merkez ilçelerle kıyaslamak büyük bir yanılgıdır. Karabağlar, Partimiz MYK'sinde yer alan İzmir temsilcilerinin iki dudağının arasından çıkan tercihlerle şekillendirilemeyecek ve partimizin İzmir'deki genel oy oranını derinden etkileyecek kadar büyük ve önemli bir ilçedir. Aday tercihinde Karabağlar'ın kendine özgü bu dokusunun göz ardı edildiğini, bir kez daha üzülerek belirtmek istiyorum.

Bu noktaya kolay gelmedik. Kentin rantından ayrıcalıklı pay isteyen her kişiyle, grupla, güç sahipleriyle ve iktidarla yılmadan, bıkmadan, usanmadan mücadele ettim. Belediyenin her kuruşunu hassasiyetle kamu yararı için harcadım. Siyaseti zenginleşmenin, nüfuz sahibi olmanın aracı olarak değil, her zaman halka hizmet etmenin bir yolu olarak gördüm. Temiz ve ilkeli siyaset için doğru bildiklerimi her platformda söyledim.

Hiçbir kişisel çıkar beklemeden, büyük bir onur ve gururla yürüttüğüm Karabağlar Belediye Başkanlığı görevinde desteklerini esirgemeyen Karabağlarlı hemşerilerime, büyük bir özveriyle görevlerini yapan çalışma arkadaşlarıma, meclis üyelerime, 58 mahallemizin muhtarlarına, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının değerli temsilcilerine teşekkür ederim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ve Cumhuriyetimizin güvencesi olan partimizin başarısı için çalışmaya devam edeceğimi; “kişilere değil, topluma hizmet” anlayışıyla siyaset yapmayı sürdüreceğimi kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım.

 
ESİAD Başkanı Zorlu'dan kadınlar için eşitlik vurgusu: Ekonomik özgürlük birinci adım!
 
Karşıyaka’da Sevgililer Günü Pazarı!
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
NAMIK AYDIN 3 Şubat 2024 Cumartesi 19:27

Çevreci projeci E.HELIN KINAY karabağlar için bir şans güzel şeyler örnek hizmetler olacaktır.

Yorumu oyla      1      6  
Burak 3 Şubat 2024 Cumartesi 12:21

Türkiye nin hiç bir şehrinde Karabağlar gibi dağınık bakımsız keşmekeş olmuş bir sanayii yok. Kimin ne iş yaptığı belli değil. Aprtmandan bozma tekstil atölyeleri 4 duvar arası tamirci kaportacı boyacı. Biraz utanmalısınız bence.

Yorumu oyla      5      1  
Doğrucu Davut. 3 Şubat 2024 Cumartesi 11:05

Ne yalakalar var yahu, Yok yeri doldurulamazmış yok bilmem ne? Hepimiz biliyoruz ki Karabağlar pislik içinde. Bu yalakaların % 100 menfaat ilişkisi olduğu alenen belli.Bu durum bu ihtiyarın durumunu daha da vahim yapıyor. Belediye binasının yanındaki çarşının tapusu kimde ortakları kim?ona bir bakmak lazım.

Yorumu oyla      1      1  
izmir 3 Şubat 2024 Cumartesi 10:32

karabağlar ve izmir hizmet bekliyor. chp nin kendine ilacı yok ki izmire ve karabğlara derman olsun. karabğların kaybedecek 5 yılı daha olmamalı. hizmet edecek birilerinin gelmesi gerekiyor. batıyoruz...

Yorumu oyla      2      1  
Günaltay Sakini 2 Şubat 2024 Cuma 22:41

5 yıl Sıtkı Kürüm ile 10 yıl Muhittin Selvitopu ile heba oldu bu ilçe. Yaşadığımız sorunlar için “kader” söyleminde bulunan, 5 yılda bir tane pazar yeri inşa edip pazarcı esnafını bile oraya taşımaktan aciz olan “zat-ı alileri”; icraatinden büyük laflar söylemeye çalışmış. Önce hizmetlerinizi görebilseydik, sonra söylemlerinizin önemli olabileceğini düşünseydik.

Yorumu oyla      6      5  
Talib Doğan Ali Fuat Cebesoy Mah 2 Şubat 2024 Cuma 22:06

Değerli Başkanım Karabağlar için çok değerli bir Başkandın yeriniz dolduramaz sizin dürüstlüğü kişiliğiniz tartışılamaz sizi çok arıtacağız bu parti kıymetinizi bilmedi her zaman gölümüzdesin iyiki 10 yıl berabar çalışmışız saygilar

Yorumu oyla      5      5  
Karşıyakalı 2 Şubat 2024 Cuma 20:31

Hangi taşı kaldırsanız altından MURAT BAKAN çıkıyor. Hayrola ne iştir.

Yorumu oyla      6      1  
Vural 2 Şubat 2024 Cuma 19:57

Bırak artık koltuk sevdasını karabaglar belediyesi berbat hiçbir hizmet yok ama hala seçimde ben neden yokum diyorlar genel merkez çok güzel seçim yaptı temizledi safralari resmen helal olsun özgür özel e

Yorumu oyla      8      6  
erdal 2 Şubat 2024 Cuma 18:49

parti batıyor.. yeminle tuncu zerre sevmem. ama şu chp sıfırlansın diye tuncun demden aday olup izmirin akpye kalmasını istiyorum.. hoş o zaman da mahiri senolu rıfatı hevali geri dönecek. bu parti bitmiş arkadaşlar..

Yorumu oyla      2      3  
Doğrucu Davut. 2 Şubat 2024 Cuma 18:27

Propagandist beslemelerin bana dislike vermesi yorumların doğruluğuna işarettir. Şu zavallı şehrin bunlardan ne çektiğinin açık göstergesi.

Yorumu oyla      5      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere Beldiyesi'nden 'ağaçlar kesildi' iddiasına yanıt!
Narlıdere Belediyesi, gündeme gelen “onlarca ağaç kestiği ve ağaç katliamı ...
İzmir’in kalbinde dönüşüm başladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye’ye örnek şekilde ...
En düşük maaş 31 bin 700 TL... Bayraklı'da TİS sevinci!
Bayraklı Belediyesinde Bayraklı AŞ ve DİSK Genel İş 6 No’lu Şube arasında ...
 
Planlar askıda... Konak'ın silüeti değişecek!
Konak Gürçeşme Bölgesi’nin silüetini değiştirecek imar planları İzmir ...
Selçuklular Can Atalay için toplandı
Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliğinin ...
Gaziemir’de Çağlarsu, Başkan Arda’ya meydan okudu: Bağımsız aday ol, yarışalım!
Gaziemir Belediye Meclisi’nde en çok konuşulan isim, yine Belediye Başkanı ...
 
Bayraklı Meclisi’nde ek protokol gündeme geldi… Sandal: Popülist olmaya gerek yok!
Bayraklı Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclisi ilk oturumunu Bayraklı Belediye ...
Karabağlar'da hastane planlarına oy birliği!
Karabağlar Belediye Meclisi’nin şubat ayı toplantısı, Karabağlar Belediye ...
Karşıyaka’nın kalbindeki revizyona onay!
Karşıyaka’nın kalbi noktasındaki 9 mahalle ve 400 hektarlık alanı kapsayan ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva